Mensen uitnodigen voor je Agenda-afspraak

Je kunt iedereen met een e-mailadres toevoegen aan je afspraak, zelfs als ze Google Agenda niet gebruiken.

Mensen toevoegen aan je afspraak

1. Open de Google Agenda-app Agenda op je iPhone of iPad.
  2. Bewerk of maak een afspraak waaraan je mensen wilt toevoegen.
  3. Tik op Bewerken Bewerken.
  4. Tik op Gasten toevoegen.
  5. Typ de naam of het e-mailadres van de persoon die je wilt uitnodigen.
  6. Tik op Klaar.
    • Swipe omlaag of tik op Planningen bekijken om te zien wanneer je gasten beschikbaar zijn.
  7. Tik op Opslaan.

Als je de afspraak opslaat, sturen we je gasten een e-mailuitnodiging.

Je kunt alleen mensen toevoegen aan afspraken die niet automatisch vanuit Gmail zijn gemaakt.

Opties voor het uitnodigen van gasten

Mensen uitnodigen die Google Agenda niet gebruiken

Je kunt ook mensen voor je afspraak uitnodigen die Google Agenda niet gebruiken. Volg de bovenstaande stappen om iemand uit te nodigen via zijn e-mailadres.

Mensen uitnodigen via Google Groepen

Je kunt ook in één keer een hele Google-groep uitnodigen in plaats van mensen afzonderlijk uit te nodigen. Volg de bovenstaande stappen en voeg het e-mailadres voor de groep toe. Meer informatie over het uitnodigen van groepen voor je afspraak.

Bekijken wie naar je afspraak komt

Als gasten je e-mailuitnodiging ontvangen, kunnen ze reageren via de links 'Ja', 'Nee' of 'Misschien' in de e-mail.

Als je wilt zien wie op je afspraak heeft gereageerd:

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Open de afspraak.
  3. In het gedeelte 'Gasten' kun je zien wie deelneemt aan de afspraak.

Een tijdstip voor de vergadering zoeken

Als je je Google-account via je werk, school of groep hebt gekregen, kun je mogelijk de planning van gasten bekijken en een vergadertijdstip zoeken dat geschikt is voor iedereen.

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Maak of bewerk een afspraak.
  3. Voeg je gasten toe.
  4. Tik op Tijdstip zoeken.
  5. Kies een voorgestelde tijd.

Planningen vergelijken: Tik op Meer Meer en kies een tijd.

Tijden voor meetings filteren: Tik op Wijzigen op de pagina 'Tijdstip zoeken'. Je kunt de duur van de meeting wijzigen, evenals de periode waarin deze moet plaatsvinden.

Afspraken bewerken: Je kunt de afspraak alleen bewerken als je de afspraak zelf hebt gemaakt of als de organisator van de afspraak gasten toestemming heeft gegeven om de afspraak aan te passen.

Een e-mail met een agenda-uitnodiging doorsturen

Belangrijk: Als je een uitnodiging doorstuurt, kan de ontvanger mogelijk geüpdatete meetingdetails bekijken en op elk gewenst moment je reactie wijzigen.

Als je de rechten hebt om gasten aan een afspraak toe te voegen, kun je de uitnodiging per e-mail doorsturen naar nieuwe gasten. Wanneer nieuwe gasten op de uitnodiging reageren, worden ze toegevoegd aan de gastenlijst. Ze kunnen ook anderen uitnodigen.

Als je niet wilt dat gasten anderen kunnen uitnodigen, bewerk je de afspraak, tik je op de gasten en schakel je 'Gasten kunnen anderen toevoegen' uit.

E-mailen of chatten met uitgenodigde gasten
Agenda maakt alleen een groepschat met gasten die zijn uitgenodigd voor een afspraak als er niet meer dan 50 gasten zijn (inclusief de organisator). Externe gasten worden niet toegevoegd aan groepschats.
Belangrijk: De chatfunctie is alleen beschikbaar als je Google Agenda gebruikt via een werk- of schoolaccount.
  1. Open de Google Agenda-app Agenda op je iPhone of iPad.
  2. Tik op een afspraak.
  3. Selecteer een optie naast het aantal gasten:
    • Chatten met gasten : Er wordt een nieuwe of bestaande chat geopend. Alleen gasten binnen je bedrijfs- of schoolorganisatie die gebruikmaken van Chat, worden aan de chat toegevoegd.
    • Gasten e-mailen : Er wordt een nieuwe e-mail geopend. Alle uitgenodigde gasten zijn aan de e-mail toegevoegd.

Problemen oplossen

Gastenlimiet voor uitnodigingen

Belangrijk: Gastenlijsten worden verborgen voor afspraken met meer dan 50 gasten.

Je kunt maximaal 200 mensen uitnodigen voor je afspraak.

Als je meer mensen moet uitnodigen, kun je dat doen via Google Groepen. Met Groepen kun je groepen van maximaal 100.000 mensen uitnodigen. Meer informatie over het uitnodigen van groepen voor je afspraak.

Uitnodiging niet ontvangen

Als een gast geen uitnodiging heeft ontvangen voor je afspraak, kun je het volgende proberen:

• Verwijder de gast uit de afspraak en voeg deze daarna weer toe. De uitnodiging wordt daardoor opnieuw gestuurd.
  • Vraag de gast de map met ongewenste mail van het e-mailprogramma te controleren.
  • Vraag de gast e-mailmeldingen voor nieuwe afspraken aan te zetten. Als de gast Google Agenda gebruikt, vraag je de gast de e-mailmeldingen te checken op een computer.