Reageren op uitnodigingen voor afspraken

Als mensen je uitnodigen voor een afspraak via Google Agenda, wordt de afspraak automatisch weergegeven in je agenda. Als je mensen wilt laten weten of je naar een afspraak gaat, kun je reageren op agenda-uitnodigingen. Je kunt ook een notitie toevoegen of een andere tijd voor een afspraak voorstellen. De afspraak wordt toegevoegd aan de primaire agenda die is gekoppeld aan je e-mailaccount waar de uitnodiging naartoe is gestuurd.

Reageren op een uitnodiging

1. Open de uitnodigingsmail of de afspraak die is toegevoegd aan je agenda.
  2. Klik naast 'Kom je ook?' op Ja, Nee of Misschien.
Tip: Als je wilt reageren vanuit een e-mailuitnodiging, klik je bovenaan de e-mail op Ja, Misschien of Nee.
Je inkomende uitnodigingen en meldingen beheren
  1. Open Google Agenda.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen en dan Algemeen.
  3. Klik onder 'Afspraakinstellingen' op Uitnodigingen automatisch toevoegen.
  4. Klik op een optie:
    • Ja
    • Ja, maar geen meldingen voor afspraken sturen, tenzij ik 'Ja' of 'Misschien' heb geantwoord
    • Nee, alleen uitnodigingen weergeven waarop ik heb gereageerd

Er wordt alleen een afspraak in je agenda weergegeven als je hierop reageert met 'Ja'. Als je je agenda met anderen deelt, kunnen ze alle afspraken zien, zelfs als je niet reageert.

Tip: Als je e-mailmeldingen uitschakelt, maar niet op Ja, maar geen meldingen voor afspraken sturen, tenzij ik 'Ja' of 'Misschien' heb geantwoord klikt, krijg je geen meldingen. Meer informatie over hoe je meldingen wijzigt

Reactie wijzigen
  1. Klik op de afspraak in je agenda.
  2. Klik naast 'Kom je ook?' op Ja, Nee of Misschien.
Een andere tijd voorstellen

Als deelnemer:

1. Klik op de afspraak in je agenda.
  2. Klik naast 'Misschien' op de pijl-omhoog Pijl-omhoog en dan Andere tijd voorstellen.
  3. Selecteer een andere tijd of dag.
    Tip: Je kunt ook een bericht aan je voorgestelde tijd toevoegen.
  4. Klik op Voorstel versturen.
Tip: Als je een nieuwe tijd wilt voorstellen vanuit een e-mailuitnodiging, klik je op Meer opties en dan Andere tijd voorstellen.

Als organisator:

1. Klik op een afspraak met een klokicoon in je agenda.
  2. Bekijk de voorgestelde tijden onder 'Gasten'.
  3. Klik op Bekijk voorgestelde tijd onder het tijdsvoorstel dat je wilt bekijken.
  4. Klik op Opslaan om de afspraak te verzetten naar de voorgestelde tijd.

Informatie over nieuw tijdsvoorstel

• Voorstellen zijn uitgeschakeld voor afspraken voor grote groepen (met meer dan 200 gasten) en voor afspraken die de hele dag duren. Meer informatie over afspraken voor grote groepen.
  • Alle gasten kunnen een andere tijd voorstellen. Organisatoren kunnen geen andere tijd voorstellen.
  • Als een organisator op een computer in de Google Agenda-instellingen de optie 'Reacties op afspraak' inschakelt, krijgt hij of zij een e-mailmelding voor voorstellen.
Een notitie toevoegen aan je reactie
  1. Klik op de afspraak in je agenda.
  2. Klik naast 'Misschien' op de pijl-omhoog Pijl-omhoog en dan Notitie toevoegen.
  3. Voer je notitie in.
    Tip: Je kunt je reactie ook kiezen naast 'Kom je ook?'.
  4. Klik op Opslaan.

Tip: Als je een notitie aan je reactie wilt toevoegen vanuit een e-mailuitnodiging, klik je bovenaan de e-mail op Meer opties en dan Notitie toevoegen.

Agenda-uitnodigingen doorsturen

Belangrijk: Als je een uitnodiging doorstuurt, kan de ontvanger mogelijk geüpdatete vergadergegevens bekijken en op elk gewenst moment je reactie wijzigen.

Als je de rechten hebt om gasten aan een afspraak toe te voegen, kun je de uitnodiging per e-mail doorsturen naar nieuwe gasten. Wanneer nieuwe gasten op de uitnodiging reageren, worden ze toegevoegd aan de gastenlijst. Ze kunnen ook anderen uitnodigen.

Als je niet wilt dat gasten anderen kunnen uitnodigen, bewerk je de afspraak, ga je naar 'Gasten kunnen' en vink je het selectievakje naast 'anderen uitnodigen' uit.

Reageren op uitnodigingen die naar een ander e-mailadres zijn gestuurd

Als je je Gmail-account hebt gekoppeld aan een alternatief e-mailadres, kun je reageren op uitnodigingen voor afspraken die daar naartoe zijn gestuurd vanuit je Google-agenda. Meer informatie over hoe je een alternatief e-mailadres kunt toevoegen of verwijderen.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Wijs aan de linkerkant de naam van je agenda aan en klik op Opties Meeren danInstellingen en delen.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant onder 'Instellingen voor mijn agenda's' op Algemene meldingen.
  4. Vink het selectievakje aan naast 'Toestaan dat wordt gereageerd op uitnodigingen die zijn doorgestuurd via alternatieve e-mailadressen'.