Reageren op uitnodigingen voor afspraken

Als je mensen wilt laten weten of je naar een afspraak gaat, kun je reageren op agenda-uitnodigingen. Je kunt ook een notitie toevoegen of een andere tijd voor een afspraak voorstellen. Als je via je e-mailaccount een uitnodiging krijgt, voegt Google Agenda de afspraak toe aan je primaire agenda.

Belangrijk: Afhankelijk van je instellingen komen afspraken misschien pas in de agenda te staan nadat je erop hebt gereageerd of nadat je hebt bevestigd dat je bepaalde afzenders kent. Denk hierbij aan deze afzenders:

• Mensen van buiten je organisatie
  • Mensen die niet in je contacten staan
  • Mensen met wie je nog niet eerder contact hebt gehad

Meer informatie over hoe je je uitnodigingen beheert om je afspraakinstellingen te updaten

Reageren op een uitnodiging

1. Open de uitnodigingsmail of de afspraak in je agenda.
  2. Klik op Ja, Nee of Misschien.
  3. Als je op Ja klikt, kun je:
    • Automatisch updaten hoe je deelneemt aan de vergadering. Als je je werklocatie instelt, bevat je reactie standaard het volgende:
      • Ja, in een vergaderruimte als je deelneemt vanuit een kantoor.
      • Ja, ik neem virtueel deel als je deelneemt vanaf een andere locatie.
    • Update handmatig hoe je deelneemt aan de vergadering. Klik op de pijl-omlaag Dropdown en selecteer de deelnamemethode.
Reactie wijzigen
  1. Klik op de afspraak in je agenda.
  2. Klik naast Kom je ook? op een optie:
    • Ja
    • Nee
    • Misschien
    • Ja, in een vergaderruimte
    • Ja, ik neem virtueel deel
Een andere tijd voorstellen

Als deelnemer:

1. Klik op de afspraak in je agenda.
  2. Klik naast 'Misschien' op de pijl-omhoog Pijl-omhoog en dan Andere tijd voorstellen.
  3. Selecteer een andere tijd of dag.
    Tip: Je kunt ook een bericht aan je voorgestelde tijd toevoegen.
  4. Klik op Voorstel versturen.
Tip: Als je een nieuwe tijd wilt voorstellen vanuit een e-mailuitnodiging, klik je op Meer opties en dan Andere tijd voorstellen.

Als organisator:

1. Klik op een afspraak met een klokicoon in je agenda.
  2. Bekijk de voorgestelde tijden onder 'Gasten'.
  3. Klik op Bekijk voorgestelde tijd onder het tijdsvoorstel dat je wilt bekijken.
  4. Klik op Opslaan om de afspraak te verzetten naar de voorgestelde tijd.

Informatie over nieuw tijdsvoorstel

• Voorstellen zijn uitgeschakeld voor afspraken voor grote groepen (met meer dan 200 gasten) en voor afspraken die de hele dag duren. Meer informatie over afspraken voor grote groepen.
  • Alle gasten kunnen een andere tijd voorstellen. Organisatoren kunnen geen andere tijd voorstellen.
  • Als een organisator op een computer in de Google Agenda-instellingen de optie 'Reacties op afspraak' inschakelt, krijgt hij of zij een e-mailmelding voor voorstellen.
Een notitie toevoegen aan je reactie
Belangrijk: Je opmerking bij de reactie is zichtbaar voor alle genodigden.
  1. Klik op de afspraak in je agenda.
  2. Klik naast 'Misschien' op de pijl-omhoog Pijl-omhoog en dan Notitie toevoegen.
  3. Voer je notitie in.
    Tip: Je kunt je reactie ook kiezen naast 'Kom je ook?'.
  4. Klik op Opslaan.
Tip: Als je een notitie aan je reactie wilt toevoegen vanuit een e-mailuitnodiging, klik je bovenaan de e-mail op Meer opties en dan Notitie toevoegen.

Agenda-uitnodigingen doorsturen

Belangrijk: Als je een uitnodiging doorstuurt, kan de ontvanger mogelijk geüpdatete vergadergegevens bekijken en op elk gewenst moment je reactie wijzigen.

Als je de rechten hebt om gasten aan een afspraak toe te voegen, kun je de uitnodiging per e-mail doorsturen naar nieuwe gasten. Wanneer nieuwe gasten op de uitnodiging reageren, worden ze toegevoegd aan de gastenlijst. Ze kunnen ook anderen uitnodigen.

Als je niet wilt dat gasten anderen kunnen uitnodigen, bewerk je de afspraak, ga je naar 'Gasten kunnen' en vink je het selectievakje naast 'anderen uitnodigen' uit.

Reageren op uitnodigingen die naar een ander e-mailadres zijn gestuurd

Belangrijk: Als je je Gmail-account aan een alternatief e-mailadres hebt gekoppeld en een e-mail voor een Agenda-uitnodiging wilt beantwoorden met de gelinkte opties Ja, Misschien of Nee onderaan, wordt je gevraagd in te loggen op je Google-account. Meer informatie over alternatieve e-mailadressen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Wijs aan de linkerkant de naam van je agenda aan en klik op Opties Meer en dan Instellingen en delen.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant onder Instellingen voor mijn agenda's op Andere meldingen.
  4. Vink het selectievakje aan naast Toestaan dat wordt gereageerd op uitnodigingen die zijn doorgestuurd via alternatieve e-mailadressen.