Reageren op uitnodigingen voor afspraken

Wanneer mensen je via Google Agenda uitnodigen voor een afspraak, wordt de afspraak automatisch weergegeven in je agenda. Je kunt reageren op agenda-uitnodigingen om mensen te laten weten of je naar een afspraak gaat. Je kunt ook een notitie toevoegen of een andere tijd voor een afspraak voorstellen.

Reageren

1. Open de uitnodigingsmail of de afspraak die is toegevoegd aan je agenda.
  2. Klik in het gedeelte 'Kom je ook?' op Ja, Nee of Misschien.

Reactie wijzigen

1. Selecteer de afspraak in je agenda.
  2. Klik in het gedeelte 'Kom je ook?' op Ja, Nee of Misschien.

Een andere tijd voorstellen

Als deelnemer:

1. Klik op de afspraak in je agenda.
  2. Klik naast 'Misschien' op Pijl-omlaag en dan Andere tijd voorstellen.
  3. Selecteer een andere tijd of dag.
  4. Optioneel: Voeg een bericht toe.
  5. Klik op Voorstel verzenden.

Als organisator:

1. Klik in je agenda op een afspraak met een klokpictogram.
  2. Bekijk de voorgestelde tijden onder Gasten.
  3. Klik op Voorgestelde tijd bekijken onder het tijdsvoorstel dat je wilt bekijken.
  4. Klik op Opslaan om de afspraak te verzetten naar de voorgestelde tijd.

Meer informatie over het voorstellen van een andere tijd

• Voorstellen zijn uitgeschakeld voor afspraken voor grote groepen (met meer dan 200 gasten) en voor afspraken die de hele dag duren. Meer informatie over afspraken voor grote groepen.
  • Alle gasten kunnen een andere tijd voorstellen. Organisatoren kunnen geen andere tijd voorstellen.
  • Organisatoren ontvangen alleen e-mailmeldingen voor voorstellen als ze op een computer naar de instellingen van Google Agenda gaan en 'Reacties op afspraak' inschakelen.

Een notitie toevoegen aan je reactie

1. Klik op de afspraak in je agenda.
  2. Klik naast 'Misschien' op Pijl-omlaag en dan Notitie toevoegen.
  3. Typ je notitie.
  4. Optioneel: Kies je reactie Pijl-omlaag.
  5. Klik op Opslaan.

Agenda-uitnodigingen doorsturen

Belangrijk: Als je een uitnodiging doorstuurt, kan de ontvanger mogelijk geüpdatete meetingdetails bekijken en op elk gewenst moment je reactie wijzigen.

Als je de rechten hebt om gasten aan een afspraak toe te voegen, kun je de uitnodiging per e-mail doorsturen naar nieuwe gasten. Wanneer nieuwe gasten op de uitnodiging reageren, worden ze toegevoegd aan de gastenlijst. Ze kunnen ook anderen uitnodigen.

Als je niet wilt dat gasten anderen kunnen uitnodigen, bewerk je de afspraak, ga je naar 'Gasten kunnen' en vink je het selectievakje naast 'anderen uitnodigen' uit.