Reageren op uitnodigingen voor afspraken

Als mensen je via Google Agenda uitnodigen voor een afspraak, wordt de afspraak automatisch weergegeven in je agenda. Je kunt reageren op agenda-uitnodigingen om mensen te laten weten of je naar een afspraak gaat. Je kunt ook een notitie toevoegen of een andere tijd voor een afspraak voorstellen. De afspraak wordt toegevoegd aan de primaire agenda die is gekoppeld aan je e-mailaccount waar de uitnodiging naartoe is gestuurd.

Reageren op een uitnodiging

1. Open de uitnodigingsmail of de afspraak die is toegevoegd aan je agenda.
  2. Klik in het gedeelte 'Kom je ook?' op Ja, Nee of Misschien.
Tip: Als je wilt reageren vanuit een e-mailuitnodiging, klik je bovenaan de e-mail op Ja, Misschien of Nee.
Je inkomende uitnodigingen en meldingen beheren
  1. Open calendar.google.com.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingenen dan Instellingen.
  3. Klik linksboven op Algemeen.
  4. Klik onder 'Afspraakinstellingen' op Uitnodigingen automatisch toevoegen.
  5. Selecteer een optie:
    • Ja
    • Ja, maar geen meldingen voor afspraken sturen, tenzij ik 'Ja' of 'Misschien' heb geantwoord
    • Nee, alleen uitnodigingen weergeven waarop ik heb gereageerd

Als je 'Nee' selecteert, wordt een afspraak alleen in je agenda weergegeven als je hierop met 'Ja' hebt gereageerd. Als je je agenda deelt met anderen, kunnen zij alle afspraken zien, ook als je nog niet hebt gereageerd.

Tip: Als je e-mailmeldingen hebt uitgeschakeld, maar 'Ja, maar geen meldingen voor afspraken sturen, tenzij ik 'Ja' of 'Misschien' heb geantwoord', krijg je helemaal geen meldingen. Meer informatie over hoe je meldingen kunt wijzigen.

Reactie wijzigen
  1. Selecteer de afspraak in je agenda.
  2. Klik in het gedeelte 'Kom je ook?' op Ja, Nee of Misschien.
Een andere tijd voorstellen

Als deelnemer:

1. Klik op de afspraak in je agenda.
  2. Klik naast 'Misschien' op Pijl-omhoogen dan Andere tijd voorstellen.
  3. Selecteer een andere tijd of dag.
    • Tip: Je kunt ook een bericht aan je voorgestelde tijd toevoegen.
  4. Klik op Voorstel verzenden.
Tip: Als je een nieuwe tijd wilt voorstellen vanuit een e-mailuitnodiging, klik je bovenaan de e-mail op Meer opties en danEen andere tijd voorstellen.

Als organisator:

1. Klik in je agenda op een afspraak met een klokpictogram.
  2. Bekijk de voorgestelde tijden onder Gasten.
  3. Klik op Voorgestelde tijd bekijken onder het tijdsvoorstel dat je wilt bekijken.
  4. Klik op Opslaan om de afspraak te verzetten naar de voorgestelde tijd.

Meer informatie over hoe je een andere tijd kunt voorstellen

• Voorstellen zijn uitgeschakeld voor afspraken voor grote groepen (met meer dan 200 gasten) en voor afspraken die de hele dag duren. Meer informatie over afspraken voor grote groepen.
  • Alle gasten kunnen een andere tijd voorstellen. Organisatoren kunnen geen andere tijd voorstellen.
  • Organisatoren ontvangen alleen e-mailmeldingen voor voorstellen als ze op een computer naar de instellingen van Google Agenda gaan en 'Reacties op afspraak' inschakelen.
Een notitie toevoegen aan je reactie
  1. Klik op de afspraak in je agenda.
  2. Klik naast 'Misschien' op Pijl-omhoogen dan Notitie toevoegen.
  3. Typ je notitie.
    • Tip: Je kunt je reactie Pijl-omlaag ook kiezen.
  4. Klik op Opslaan.

Tip: Als je een notitie aan je reactie wilt toevoegen vanuit een e-mailuitnodiging, klik je bovenaan de e-mail op Meer opties en dan Notitie toevoegen.

Agenda-uitnodigingen doorsturen

Belangrijk: Als je een uitnodiging doorstuurt, kan de ontvanger mogelijk geüpdatete vergadergegevens bekijken en op elk gewenst moment je reactie wijzigen.

Als je de rechten hebt om gasten aan een afspraak toe te voegen, kun je de uitnodiging per e-mail doorsturen naar nieuwe gasten. Wanneer nieuwe gasten op de uitnodiging reageren, worden ze toegevoegd aan de gastenlijst. Ze kunnen ook anderen uitnodigen.

Als je niet wilt dat gasten anderen kunnen uitnodigen, bewerk je de afspraak, ga je naar 'Gasten kunnen' en vink je het selectievakje naast 'anderen uitnodigen' uit.

Reageren op uitnodigingen die naar een ander e-mailadres zijn gestuurd

Als je je Gmail-account hebt gekoppeld aan een alternatief e-mailadres, kun je reageren op uitnodigingen voor afspraken die daar naartoe zijn gestuurd vanuit je Google-agenda. Meer informatie over hoe je een alternatief e-mailadres kunt toevoegen of verwijderen.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Wijs aan de linkerkant de naam van je agenda aan en klik op Opties Meeren danInstellingen en delen.
  3. Klik in het menu aan de linkerkant onder 'Instellingen voor mijn agenda's' op Algemene meldingen.
  4. Vink het selectievakje aan naast 'Toestaan dat wordt gereageerd op uitnodigingen die zijn doorgestuurd via alternatieve e-mailadressen'.