Tapahtumien tuominen Google Kalenteriin

Voit siirtää tapahtumia toisesta kalenterisovelluksesta tai toiselta Google-tililtä Google Kalenteriin.

Tapahtuman osallistujia ja neuvotteluja koskevia tietoja ei tuoda tapahtuman tuonnin yhteydessä.

Vaihe 1: Tapahtumien vieminen

Vie tapahtumat ensin sellaisessa muodossa, jossa ne voidaan tuoda Googleen. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

Vieminen toisesta kalenterisovelluksesta

Voit viedä tapahtumia useimmista kalenterisovelluksista, esimerkiksi Outlookin tai Applen kalenterista.

1. Avaa kalenterisovellus, johon tapahtumasi on tallennettu. Vienti kannattaa tehdä tietokoneella puhelimen tai tabletin sijaan.
  2. Siirry Vie-vaihtoehtoon.
  3. Jos voit valita tiedostomuodon, valitse CSV. Jos käytät Apple-laitetta, valitse vCard.

Lue lisää kalenterisovelluksen ohjekeskuksesta tai tekemällä haku hakusanoilla vie kalenteri (englanniksi: export calendar).

Tiedosto tallennetaan tietokoneelle muiden latausten kanssa samaan paikkaan tai tallennuksen yhteydessä valitsemaasi paikkaan. Nyt voit siirtyä tuomaan kalenterin.

Vieminen toiselta Google-tililtä
Jos sinulla on useampia Google-tilejä, voit viedä kalenterin yhdeltä tililtä toiselle tilille.
  1. Kirjaudu tietokoneella Google-tilille, jolta haluat viedä tietoja. Vienti onnistuu vain tietokoneella, ei puhelimella tai tabletilla.
  2. Noudata kalenterin viemisohjeita. Lataa ICS-tiedosto tietokoneellesi.
  3. Kirjaudu Google-tilillesi, jolle haluat tuoda tiedot.
  4. Saat lisätietoja tuomisesta jatkamalla seuraavaan vaiheeseen.
Vinkki: Tuotuja tapahtumia ei jatkossa synkronoida kahden tilisi välillä. Jos haluat, että kalenterit synkronoidaan, jaa kalenteri toiselle tilille tapahtumien viemisen sijaan.

Vaihe 2: Tapahtumien tuominen Google Kalenteriin

Voit tuoda tapahtumat Google Kalenteriin niiden viemisen jälkeen. Voit tuoda ICS- ja CSV-tiedostoja tietokoneella.

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Vienti ja tuonti.
  4. Klikkaa Valitse tiedosto tietokoneelta ja valitse viemäsi tiedosto. Tiedostopäätteen on oltava ".ics" tai ".csv".
  5.  Valitse kalenteri, johon tuotavat tapahtumat lisätään. Tapahtumat tuodaan oletusarvoisesti ensisijaiseen kalenteriin.
  6. Valitse Tuo.

Jos sinulla on ZIP-tiedosto, etsi se tietokoneeltasi ja avaa se. Näet kalentereidesi ICS-tiedostot. Valitse tuotavat ICS-tiedostot ZIP-tiedostosta ja tuo ne yksitellen.

Toistuvat tapahtumat eivät välttämättä näy toistuvina, jos tuot ne CSV-tiedostosta. Ne näkyvät kuitenkin yksittäisten tapahtumien sarjana kalenterissa.

Lisätoiminnot: CSV- tai iCal-tiedostojen luominen tai muokkaus ennen tuontia

CSV-tiedoston luominen tai muokkaaminen

Voit tuoda CSV-tiedostoja (Comma Separated Values) Google Kalenteriin. Jos saat virheilmoituksen tuodessasi CSV-tiedostoa (.csv), muodon korjaaminen saattaa olla mahdollista.

1. Avaa jo luotu CSV-tiedosto tai luo uusi laskentataulukon muokkausohjelmalla, kuten Google Sheetsillä.
  2. Laskentataulukon ensimmäisellä rivillä on ylätunnisteet, kuten Subject (aihe) ja Start date (alkamispäivä). Ylätunnisteiden on oltava englanniksi. Tarkista oikeat ylätunnisteet oheisesta luettelosta.
  3. Ylätunnisterivin alapuolella oleva rivi on tapahtumarivi. Esimerkki:
    Subject Start date Start time
    Loppukoe 05/30/2020 10:00 AM
  4. Kun olet valmis, tallenna tiedosto CSV-tiedostona. Nyt voit tuoda tiedoston Google Kalenteriin yllä olevien ohjeiden mukaisesti.

Ylätunnisteiden ja tapahtumien muotoilu CSV-tiedostoissa

Vain kaksi ensimmäistä ylätunnistetta tässä listassa ovat pakollisia, muut ovat valinnaisia.

Tärkeää: Ylätunnisteiden on oltava englanniksi alla kuvatulla tavalla. Jos tapahtuman tiedoissa on pilkkuja (kuten esitetyn esimerkin sijainnissa), voit lisätä tiedot käyttämällä lainausmerkkejä tekstin ympärillä.

• Subject
    Tapahtuman nimi on pakollinen.
    Esimerkki: Loppukoe
  • Start Date
    Tapahtuman ensimmäinen päivä on pakollinen.
    Esimerkki: 05/30/2020
  • Start Time
    Tapahtuman alkamisaika.
    Esimerkki: 10:00 AM
  • End Date
    Tapahtuman viimeinen päivä.
    Esimerkki: 05/30/2020
  • End Time
    Tapahtuman päättymisaika.
    Esimerkki: 1:00 PM
  • All Day Event
    Asetus ilmaisee, kestääkö tapahtuma koko päivän. Kirjoita True, jos tapahtuma kestää koko päivän, ja False, jos näin ei ole.
    Esimerkki: False
  • Description
    Tapahtuman kuvaus tai muistiinpanot.
    Esimerkki: 50 monivalintakysymystä ja kaksi esseekysymystä
  • Location
    Tapahtuman järjestämispaikka.
    Esimerkki: "Helsinki, Koulukatu 14"
  • Private
    Asetus ilmaisee, merkitäänkö tapahtuma yksityiseksi. Kirjoita True, jos tapahtuma on yksityinen, ja False, jos näin ei ole.
    Esimerkki: True

Yllä olevilla esimerkkitiedoilla luodaan Loppukoe-tapahtuma, joka järjestetään 30. toukokuuta 2020 klo 10.00–13.00. Tapahtuman sijainti on Helsinki, Koulukatu 14. Tapahtuman kuvaus sisältää tiedot: 50 monivalintakysymystä ja kaksi esseekysymystä. Tapahtuma on yksityinen.

ICalendar-tiedoston luominen tai muokkaaminen

iCalendar-tiedostot ovat kalenterin vakiotiedostomuoto, jolla kalenteridataa siirretään. Jos saat virheilmoituksen tuodessasi iCalendar-tiedostoa (.ics), muodon korjaaminen saattaa olla mahdollista.
  1. Avaa ICS-tiedosto tai luo uusi. Käytä tekstinmuokkaussovellusta, jolla voi tallentaa ICS-tiedostoja.
  2. Muotoile tiedosto alla olevien ohjeiden avulla. Voit viedä ICS-tiedoston Google Kalenterista ja käyttää sitä mallina.
  3. Kun olet valmis, tallenna tiedosto ICS-tiedostona.

ICalendar-tiedostojen muokkaaminen

ICalendar-tiedoston ensimmäisellä rivillä on aina oltava ylätunniste BEGIN:VCALENDAR. Sen jälkeen tulee lisätä muut ylätunnisteen tiedot, mukaan lukien VERSION:2.0 ja "PRODID:<[kirjoita tähän tunnuksen tiedot]>". Tiedoston viimeisellä rivillä on oltava alatunniste END:VCALENDAR. Kalenterin kaikki tapahtumat lisätään näiden rivien väliin. Jokaisen tapahtuman on oltava rivien BEGIN:VEVENT ja END:VEVENT välissä.

Jos iCalendar-tiedostoa on muokattava käsin, varmista, että kaikissa tiedostoissa on ylä- ja alatunniste. Jos et ole varma, missä ylätunniste päättyy, kopioi kaikki tiedot BEGIN:VEVENT-rivin yläpuolelta ja liitä ne. Ylätunniste päättyy tähän riviin ja tapahtumatiedot alkavat.

Tässä on esimerkki iCalendar-tiedostosta. ICalendar-tiedosto voi sisältää enemmän tietoja, mutta tässä näkyvät pakolliset kohdat.

BEGIN:VCALENDAR

VERSION:2.0

PRODID:< [kirjoita tunnistetieto tähän] >

(Ylätunnisteen muut tiedot lisätään tähän.)

BEGIN:VEVENT

(tapahtuman tiedot)

END:VEVENT

BEGIN:VEVENT

(tapahtuman tiedot)

END:VEVENT

END:VCALENDAR

Vianetsintä

Lisää aiheesta