Importar esdeveniments a Google Calendar

Pots transferir els esdeveniments a Google Calendar des d'una aplicació de calendari diferent o des d'un altre compte de Google.

Nota: quan importes un esdeveniment, no s'importen els convidats a l'esdeveniment en qüestió.

Pas 1: exportar esdeveniments

En primer lloc, exporta els esdeveniments com un fitxer que puguis importar a Google. Tria una d'aquestes opcions:

Exportar des d'una altra aplicació de calendari

La majoria d'aplicacions de calendari, com ara el calendari d'Outlook o el d'Apple, permeten exportar esdeveniments.

1. Obre l'aplicació de calendari on tens desats els esdeveniments. Sol ser més fàcil fer-ho des d'un ordinador que des d'un telèfon o des d'una tauleta.
  2. Cerca l'opció Exporta.
  3. Si pots triar entre diferents formats de fitxer, tria CSV. Si utilitzes un dispositiu Apple, en canvi, tria vCard.

Si necessites més informació, consulta el centre d'ajuda de l'aplicació de calendari que utilitzes o prova de fer una cerca de les paraules exporta calendari.

El fitxer es desa a l'ordinador, a la carpeta on normalment es desen les baixades o al lloc que indiquis en baixar-lo. Ara pots passar a la secció següent per importar el calendari.

Exportar des d'un altre compte de Google

Si tens més d'un compte de Google, pots exportar els calendaris d'un compte i importar-los a un altre.

1. En un ordinador, inicia la sessió al compte de Google des d'on vols exportar el calendari. Només pots fer-ho des d'un ordinador; no pots utilitzar un telèfon ni una tauleta.
  2. Segueix les indicacions per exportar el calendari. Hauràs de baixar un fitxer ICS a l'ordinador.
  3. Inicia la sessió al compte de Google on vols importar-lo.
  4. Per obtenir més informació sobre com s'importa, llegeix el pas següent.

Nota sobre la sincronització: els esdeveniments que importis no se sincronitzaran als dos comptes. Si vols que els calendaris se sincronitzin, comparteix el calendari amb l'altre compte en lloc d'exportar els esdeveniments.

Pas 2: importar esdeveniments a Google Calendar

Un cop hagis exportat els esdeveniments, pots importar-los a Google Calendar.

1. Obre Google Calendar a l'ordinador. Nota: només pots importar-los des d'un ordinador; no ho podràs fer des d'un telèfon ni des d'una tauleta.
  2. A la part superior dreta, fes clic a Configuració Configuració i després Configuració.
  3. Fes clic a Importa i exporta.
  4. Fes clic a Selecciona el fitxer a l'ordinador i selecciona el fitxer que hagis exportat. Ha d'acabar en "ics" o "csv".
  5.  Tria a quin calendari vols afegir els esdeveniments que has importat (de manera predeterminada, s'importaran al principal).
  6. Fes clic a Importa.

Si utilitzes un fitxer ZIP, cerca'l a l'ordinador i obre'l. Veuràs que hi ha fitxers ICS per a cada un dels calendaris que tinguis. Extreu tots els fitxers que contingui el fitxer ZIP i importa cada fitxer ICS per separat.

Nota: és possible que els esdeveniments que es repeteixen no es mostrin de la mateixa manera si els importes des d'un fitxer CSV, però es mostraran al calendari com una sèrie d'esdeveniments únics.

Opcions avançades: crear o editar fitxers CSV o iCal abans d'importar-los

Crear o editar un fitxer CSV

Pots importar fitxers CSV (valors separats per comes) a Google Calendar. Si es mostra un error mentre estàs important un fitxer CSV, pots corregir-ne el format.

1. Obre un fitxer CSV o crea'n un amb un editor de fulls de càlcul com ara Fulls de càlcul de Google.
  2. La primera fila del full de càlcul ha d'incloure capçaleres com ara Subject (Assumpte) i Start Date (Data d'inici). Les capçaleres s'han d'indicar en anglès (pots veure una llista de les que són correctes a continuació).
  3. Cada fila sota de la fila de capçalera correspon a un esdeveniment. Per exemple:
    Subject Start date Start time
    Examen final 05/30/2020 10:00 AM
  4. Quan hagis acabat, desa el fitxer com a fitxer .csv i importa'l a Google Calendar seguint les indicacions anteriors.

Capçaleres i format dels esdeveniments dels fitxers CSV

De la llista de sota, només les dues primeres capçaleres són obligatòries; la resta són opcionals.

Important: les capçaleres s'han d'indicar en anglès, tal com es mostren a continuació. Si qualsevol detall de l'esdeveniment porta comes (com ara l'exemple de la ubicació de sota), pots incloure-les escrivint el text entre cometes.

• Subject
    El nom de l'esdeveniment (obligatori).
    Exemple: examen final
  • Start Date
    Dia en què comença l'esdeveniment (obligatori).
    Exemple: 05/30/2020
  • Start Time
    Hora en què comença l'esdeveniment.
    Exemple: 10:00 AM
  • End Date
    Dia en què finalitza l'esdeveniment.
    Exemple: 05/30/2020
  • End Time
    Hora en què finalitza l'esdeveniment.
    Exemple: 1:00 PM
  • All Day Event
    Si l'esdeveniment dura tot el dia. Escriu True si dura tot el dia o False en cas contrari.
    Exemple:False
  • Description
    Descripció o apunts sobre l'esdeveniment
    Exemple: 50 preguntes d'elecció múltiple i dues preguntes de redacció
  • Location
    La ubicació de l'esdeveniment
    Exemple: "Columbia, Schermerhorn 614"
  • Private
    Si és un esdeveniment privat. Escriu True si ho és o False si no ho és.
    Exemple: True

Els exemples anteriors crearien l'esdeveniment "Examen final" el 30 de maig de 2020, de 10:00 a 13:00. La ubicació de l'esdeveniment seria "Columbia, Schermerhorn 614" i la descripció, "50 preguntes d'elecció múltiple i dues preguntes de redacció". Es tractaria d'un esdeveniment privat.

Crear o editar un fitxer ICAL

Els fitxers iCalendar són un format de calendari estàndard que s'utilitza per transferir dades de calendaris. Si es mostra un error mentre estàs important un fitxer iCAL ("ics"), pots corregir-ne el format.

1. Obre un fitxer ICAL o crea'n un. Necessitaràs una aplicació d'edició de text que permeti desar fitxers iCalendar.
  2. Formata el fitxer segons les directrius de la secció següent Pots exportar un fitxer ICAL des de Google Calendar per utilitzar-lo com a exemple.
  3. Quan hagis acabat, desa'l com a fitxer iCalendar ("ics").

Formatar fitxers iCalendar

The first line in an iCalendar file must always be the header BEGIN:VCALENDAR. This must be followed by other header information, including VERSION:2.0 and "PRODID:<[enter ID information here]>". L'última línia del fitxer ha de ser el peu de pàgina END:VCALENDAR. És entre aquestes línies que has d'escriure tots els esdeveniments del calendari, cadascun dels quals ha de començar amb la línia BEGIN:VEVENT i acabar amb la línia END:VEVENT.

Si has d'editar un fitxer iCalendar manualment, assegura't que conté la capçalera i el peu de pàgina. Si dubtes sobre on acaba la capçalera, només cal que copiïs i enganxis tot el text que hi ha fins una línia per sobre de BEGIN:VEVENT, que és on acaba la capçalera i comencen les dades de l'esdeveniment.

Aquest és l'aspecte que té un fitxer iCalendar (pot contenir més informació, però aquestes són les parts obligatòries).

BEGIN:VCALENDAR

VERSION:2.0

PRODID:< [enter ID information here] >

(aquí hi aniria més informació sobre la capçalera)

BEGIN:VEVENT

(detalls de l'esdeveniment)

END:VEVENT

BEGIN:VEVEN

(detalls de l'esdeveniment)

END:VEVENT

END:VCALENDAR

Resolució de problemes

Obtén ajuda per solucionar els problemes amb la importació.

Articles relacionats