Een afspraak verwijderen

Als je wilt dat een afspraak niet meer wordt getoond, kun je deze verwijderen uit Google Agenda.

Belangrijk: Agenda kan bepaalde afspraken markeren als spam en deze naar de prullenbak verplaatsen. Als je een account hebt via je werk of school, kan de hoofdbeheerder van je organisatie ook afspraken van de organisatie naar de prullenbak verplaatsen. Meer informatie over hoe je verwijderde afspraken in de prullenbak bekijkt en herstelt

Een afspraak verwijderen die je hebt gemaakt

Als je een afspraak hebt gemaakt, kun je deze verwijderen. Hiermee wordt de afspraak verwijderd uit je agenda en uit de agenda's van alle andere genodigden.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik op de afspraak die je wilt verwijderen.
  3. Klik op Afspraak verwijderen Verwijderen .

Tip: Als je een afspraak wilt verwijderen, klik je met de rechtermuisknop op de afspraak. Klik vervolgens op Verwijderen.

Ik heb een afspraak verwijderd, maar anderen zien deze nog steeds in hun agenda
  • Nadat je een afspraak hebt verwijderd, kan het even duren voordat deze wordt verwijderd uit de agenda van andere mensen.
  • Als je een afspraak hebt verwijderd waarvan je niet de eigenaar bent, moet de eigenaar deze mogelijk verwijderen zodat de afspraak ook niet meer zichtbaar is in de agenda van andere mensen.
Ik heb een afspraak verwijderd, maar deze is nog steeds zichtbaar op andere apparaten

Nadat je een afspraak hebt verwijderd, wordt de afspraak mogelijk niet meteen van je andere apparaten verwijderd. Je kunt het proces versnellen met een handmatige synchronisatie.

Handmatig synchroniseren voor iOS

Sluit de Agenda-app en open deze opnieuw.

Handmatig synchroniseren voor Android

1. Open de Google Agenda-app Agenda op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Vernieuwen .

Een afspraak verwijderen waarvoor je bent uitgenodigd

Nadat je een afspraak hebt verwijderd, laat Agenda de organisator van de afspraak weten dat je de afspraak hebt geweigerd.

Een afspraak uit je agenda verwijderen:

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Open de afspraak die je wilt verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen of Uit deze agenda verwijderen Verwijderen.

Een terugkerende afspraak verwijderen

Als je een terugkerende afspraak verwijdert, zie je de onderstaande opties. Als iemand anders de terugkerende afspraak heeft gemaakt, zie je deze opties niet.

• Deze afspraak of Alleen deze keer: Hiermee wordt deze afspraak verwijderd, maar blijven andere toekomstige afspraken behouden.
  • Deze en volgende afspraken of Alle volgende: Hiermee worden deze afspraak en toekomstige afspraken verwijderd.
  • Alle afspraken of Alle afspraken in de reeks: Hiermee worden alle afspraken in de reeks verwijderd.

Alle afspraken in je agenda verwijderen

Als je alle afspraken in je Google-agenda wilt verwijderen, wis je alle afspraken uit je primaire agenda. Verwijder vervolgens eventuele andere agenda's waarvan je eigenaar bent.

Ga als volgt te werk om alle afspraken uit je primaire agenda te verwijderen:

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Plaats de muisaanwijzer linksonder op de primaire agenda.
  3. Klik op Opties Menu 'Meer' en dan Instellingen en delen.
  4. Klik bij 'Instellingen voor mijn agenda's' op Agenda verwijderen.
  5. Klik onder 'Agenda verwijderen' op Verwijderen.

Belangrijk: Je kunt afspraken uit je agenda verwijderen, maar je kunt je primaire agenda niet verwijderen. Meer informatie over hoe je andere agenda's verwijdert waarvan je de eigenaar bent

Verwijderde afspraken in je prullenbak bekijken (alleen computer)

Als je een afspraak verwijdert of als spam markeert, blijft deze 30 dagen in de prullenbak van de agenda staan. Een afspraak kan automatisch worden gemarkeerd als spam en naar de prullenbak van die agenda worden verplaatst als de afspraak in strijd is met het Programmabeleid van Google Agenda. Als je naar de prullenbak gaat, kun je de afspraken herstellen of ze definitief verwijderen.

Belangrijk: Iedereen met het recht Wijzigingen aanbrengen in afspraken of Wijzigingen aanbrengen EN toegang beheren voor de agenda kan afspraken verwijderen en afspraken uit de prullenbak van die agenda bekijken en herstellen.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Prullenbak. Je krijgt de afspraken te zien die uit deze agenda zijn verwijderd.
    • Als je een afzonderlijke afspraak wilt verwijderen, klik je naast de afspraak op Definitief verwijderen Verwijderen .
    • Als je alle geselecteerde afspraken wilt verwijderen, klik je op Alle geselecteerde definitief verwijderen Verwijderen .
    • Als je alle afspraken wilt verwijderen, klik je op Prullenbak leegmaken en dan Leegmaken.

Verwijderde afspraken in de prullenbak herstellen (alleen computer)

1. Open Google Agenda.
  2. Klik rechtsboven op instellingen Instellingen en dan Prullenbak. Je krijgt de afspraken te zien die uit deze agenda zijn verwijderd.
    • Als je een afzonderlijke afspraak wilt herstellen, klik je naast de afspraak op Herstellen Ongedaan maken.
    • Als je alle geselecteerde afspraken wilt herstellen, klik je boven de lijst op Alle geselecteerde herstellen Ongedaan maken.
Ik wil e-mailmeldingen uitschakelen

De eerste keer dat je een afspraak verwijdert die is verplaatst naar de prullenbak, krijg je een e-mail van Google Agenda. Je kunt deze melding niet uitschakelen, maar dit is de enige e-mailmelding over de prullenbak die je ontvangt.

Ik zie niet al mijn verwijderde afspraken in de prullenbak

Als je niet alle verwijderde afspraken in de prullenbak van je agenda ziet staan, kan dit de volgende redenen hebben:

• Afspraken worden slechts 30 dagen bewaard in de prullenbak van een agenda.
  • Als je geen bewerkingsrechten hebt voor de agenda waarin de afspraak is gemaakt, zie je de afspraak ook niet in de prullenbak.
  • Elke agenda heeft een eigen prullenbak. Probeer te zoeken in de prullenbak naar andere agenda's.
  • Iedereen die bewerkingsrechten voor je agenda heeft, kan afspraken in de prullenbak definitief verwijderen of herstellen. Vraag anderen die toegang tot je agenda hebben of ze de afspraak hebben verplaatst.

Belangrijk: Als je een terugkerende afspraak hebt verwijderd, ga je naar het gedeelte Ik heb een terugkerende afspraak verwijderd hieronder.

De uitnodigingsreacties ontbreken voor een afspraak die ik heb hersteld

Als de maker van een afspraak een afspraak uit de prullenbak haalt, moeten gasten opnieuw reageren op de afspraak.

Als de ruimte die de gebruiker had geboekt niet meer beschikbaar is, wordt deze doorgestreept weergegeven in de agenda-afspraak.

Ik heb een terugkerende afspraak verwijderd

Eén instantie van de afspraak verwijderen

Voor elke afspraak die je verwijdert, zie je een rij in de prullenbak.

Meer dan één instantie van de afspraak tegelijk verwijderen

Voor alle afspraken zie je één rij in de prullenbak in plaats van afzonderlijke rijen voor elke afspraak. Als je de afspraak herstelt, worden alle instanties van de verwijderde afspraak hersteld.