Een afspraak verwijderen

Als je een afspraak niet meer wilt weergeven, kun je deze verwijderen uit je Google-agenda.

Een afspraak verwijderen die je hebt gemaakt

Als je een afspraak hebt gemaakt of rechten hebt om deze te bewerken, kun je de afspraak verwijderen. Hiermee wordt de afspraak verwijderd uit je agenda en uit de agenda's van iedereen die is uitgenodigd.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik op de afspraak die je wilt verwijderen.
  3. Klik op Verwijderenof Afspraak verwijderen Verwijderen.

Tip: Als je een afspraak wilt verwijderen, klik je er met de rechtermuisknop op en klik je op Verwijderen.

Ik heb een afspraak verwijderd, maar anderen zien deze nog steeds in hun agenda

• Nadat een afspraak is verwijderd, kan het even duren voordat deze ook wordt verwijderd uit de agenda van andere mensen.
  • Als je een afspraak hebt verwijderd waarvan je niet de eigenaar bent, moet de eigenaar deze verwijderen zodat de afspraak ook niet meer zichtbaar is in de agenda van andere mensen.

Ik heb een afspraak verwijderd, maar deze is nog steeds zichtbaar op andere apparaten

Nadat je een afspraak hebt verwijderd, wordt deze mogelijk niet meteen van je andere apparaten verwijderd. Je kunt het proces versnellen met een handmatige synchronisatie.

Handmatig synchroniseren voor iOS

Sluit de Agenda-app en open deze opnieuw.

Handmatig synchroniseren voor Android

1. Open de Google Agenda-app.
  2. Tik rechtsboven op Meer Menu   en vervolgens  Vernieuwen.

Een afspraak verwijderen waarvoor je bent uitgenodigd

Als je bent uitgenodigd voor een afspraak, kun je deze uit je agenda verwijderen.

Hiermee wordt de afspraak verwijderd uit jouw agenda, maar blijft de afspraak staan in de agenda's van andere gasten.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Open de afspraak die je wilt verwijderen.
  3. Klik op Verwijderen of Uit deze agenda verwijderen Verwijderen.

Een terugkerende afspraak verwijderen

Als je een terugkerende afspraak verwijdert, krijg je de onderstaande opties te zien. Als iemand anders de terugkerende afspraak heeft gemaakt, worden deze opties niet weergegeven.

• Deze afspraak of Alleen deze keer: Hiermee wordt deze afspraak verwijderd, maar blijven alle andere toekomstige afspraken behouden.
  • Deze en volgende afspraken of Alle volgende: Hiermee worden deze afspraak en alle toekomstige afspraken verwijderd.
  • Alle afspraken of Alle afspraken in de reeks: Hiermee worden alle afspraken in de reeks verwijderd.

Alle afspraken in je agenda verwijderen

Als je alle afspraken in je Google-agenda wilt verwijderen, moet je alle afspraken verwijderen in je primaire agenda en in eventuele andere agenda's waarvan je de eigenaar bent.

Ga als volgt te werk om alle afspraken uit je primaire agenda te verwijderen:

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Plaats de muisaanwijzer linksonder op de primaire agenda.
  3. Klik op Opties Menu en vervolgens Instellingen en delen.
  4. Klik bij 'Instellingen voor mijn agenda's' op Agenda verwijderen.
  5. Klik onder 'Agenda verwijderen' op Verwijderen.

Belangrijk: Je kunt afspraken uit je agenda verwijderen, maar je kunt je primaire agenda niet verwijderen. Meer informatie over hoe je andere agenda's verwijdert waarvan je de eigenaar bent

Verwijderde afspraken in je prullenbak bekijken (alleen computer)

Als je een afspraak verwijdert die je hebt gemaakt of waarvoor je bewerkingsrechten hebt, blijft de afspraak dertig dagen in de prullenbak van de agenda staan. Als je naar de prullenbak gaat, kun je de afspraken herstellen of ze definitief verwijderen.

Opmerking: Iedereen die het recht 'Wijzigingen aanbrengen in afspraken' of 'Wijzigingen aanbrengen en opties voor delen beheren' heeft, kan de afspraken in de prullenbak bekijken en verplaatsen.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op InstellingenInstellingen en vervolgens Prullenbak. Je krijgt de afspraken te zien die uit deze agenda zijn verwijderd.
    • Als je een afzonderlijke afspraak wilt verwijderen, klik je naast de afspraak op Definitief verwijderen Prullenbak.
    • Als je alle geselecteerde afspraken wilt verwijderen, klik je op Alle geselecteerde definitief verwijderen Prullenbak.
    • Als je een afzonderlijke afspraak wilt herstellen, klik je naast de afspraak op Herstellen Ongedaan maken.
    • Als je alle geselecteerde afspraken wilt herstellen, klik je op Alle geselecteerde herstellen Ongedaan maken.
    • Als je alle afspraken wilt verwijderen, klik je op Prullenbak leegmaken en vervolgens Leegmaken.
Ik wil e-mailmeldingen uitschakelen

De eerste keer dat je een afspraak verwijdert die naar de prullenbak is verplaatst, ontvang je een e-mailmelding van Google Agenda. Je kunt deze melding niet uitschakelen, maar dit is de enige e-mailmelding die je over de prullenbak ontvangt.

Ik zie niet al mijn verwijderde afspraken in de prullenbak

Als je niet alle verwijderde afspraken in de prullenbak van je agenda ziet staan, kan dit de volgende redenen hebben:

• Afspraken worden slechts 30 dagen bewaard in de prullenbak van een agenda.
  • Als je geen bewerkingsrechten hebt voor de agenda waarin de afspraak is gemaakt, zie je de afspraak ook niet in de prullenbak.
  • Elke agenda heeft een eigen prullenbak. Probeer te zoeken in de prullenbak naar andere agenda's.
  • Iedereen die bewerkingsrechten voor je agenda heeft, kan afspraken in de prullenbak definitief verwijderen of herstellen. Vraag anderen die toegang tot je agenda hebben of ze de afspraak hebben verplaatst.

Opmerking: Als je een terugkerende afspraak hebt verwijderd, bekijk je het onderstaande gedeelte 'Ik heb een terugkerende afspraak verwijderd'.

De uitnodigingsreacties ontbreken voor een afspraak die ik heb hersteld

Als een afspraak weer uit de prullenbak wordt gehaald, moeten gasten hierop opnieuw reageren.

Als de ruimte die was geboekt, niet meer beschikbaar is, wordt deze doorgestreept weergegeven in de agenda-afspraak.

Ik heb een terugkerende afspraak verwijderd

Eén instantie van de afspraak verwijderen

Je ziet een rij in de prullenbak voor elke afspraak die je hebt verwijderd.

Meer dan één instantie van de afspraak tegelijk verwijderen

Je ziet één rij in de prullenbak voor alle afspraken in plaats van afzonderlijke rijen voor elke afspraak. Als je de afspraak herstelt, worden alle instanties van de verwijderde afspraak hersteld.