Je agenda exporteren

Je kunt afspraken exporteren uit al je agenda's of uit slechts één agenda.

Manieren om agenda's te exporteren

Je kunt alleen agenda's exporteren uit 'Mijn agenda's' aan de linkerkant van Google Agenda. Je moet ook de bevoegdheid 'Wijziging aanbrengen EN toegang beheren' hebben in de instellingen voor delen om een agenda te kunnen exporteren. Meer informatie over de instellingen voor delen.

Opmerking: Als je afspraken wilt exporteren en weer importeren in dezelfde Google Agenda, verwijder dan niet eerst de afspraken in je agenda. Het verwijderen van alle afspraken zorgt ervoor dat je import mislukt.

Afspraken uit alle agenda's in je lijst 'Mijn agenda's' exporteren:
  1. Open Google Agenda op je computer. Je kunt alleen exporteren vanaf een computer, niet vanaf een telefoon of tablet.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op 'Instellingen' > Instellingen.
  3. Open het tabblad Agenda's.
  4. Klik op Agenda's exporteren tussen de gedeelten 'Mijn agenda's' en 'Andere agenda's'.

Er wordt een zip-bestand opgeslagen op je computer. Als je het zip-bestand opent, zie je afzonderlijke ICS-bestanden voor elke agenda.

Je importeert de ICS-bestanden weer in Google Agenda door ze afzonderlijk uit het zip-bestand te halen en één voor één te importeren. Meer informatie over het importeren van bestanden.

Afspraken exporteren uit één agenda
  1. Open Google Agenda op je computer. Je kunt alleen exporteren vanaf een computer, niet vanaf een telefoon of tablet.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op 'Instellingen' > Instellingen.
  3. Open het tabblad Agenda's.
  4. Klik op de agenda die je wilt exporteren.
  5. Klik in het gedeelte 'Privé-adres' op de ICAL-knop. Als je het gedeelte 'Privé-adres' niet ziet, heb je geen toegang tot het exporteren van het bestand.
  6. Er wordt een venster weergegeven met een link die je op twee manieren kunt gebruiken:
    • Downloaden: Klik op de link en er wordt een ICS-bestand gedownload. Het bestand wordt opgeslagen op je computer op de locatie waar downloads over het algemeen worden opgeslagen.
    • Kopiëren en plakken: In sommige agenda-apps kun je een agenda importeren met behulp van een iCal-link. Kopieer de link en plak deze dan in de andere app overeenkomstig de instructies voor die app.

Problemen oplossen

'Fout bij het verwerken van feed'

Deze foutmelding kan worden weergegeven als je op de ICAL-knop hebt geklikt in het gedeelte 'Adres voor agenda'.

Klik in plaats daarvan op de ICAL-knop in het gedeelte 'Privé-adres'. Als je het gedeelte 'Privé-adres' niet ziet, kun je het bestand niet exporteren.

Afspraken kunnen niet worden geëxporteerd

Als je Google Agenda gebruikt via Google Apps for Work, Education of Government, kan het zijn dat je domeinbeheerder je exportopties beheert. Als je je agendagegevens niet kunt exporteren, neem je contact op met je beheerder.