Abonneren op de Google-agenda van iemand anders

Je kunt de agenda van iemand anders vinden als deze persoon die met je heeft gedeeld. Je kunt ook om toegang vragen als de agenda nog niet met je is gedeeld.

Belangrijk:

• De prestaties van Agenda kunnen worden beïnvloed als je je abonneert op meer dan 400 agenda's.
  • Je kunt alleen zoeken naar een agenda waarop je je wilt abonneren als je Google Agenda gebruikt op een computer of in een mobiele browser.

Een e-mailadres gebruiken om je te abonneren op een agenda

Stap 1: Vragen of je je wilt abonneren op een agenda

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant naast Andere agenda's op Toevoegen Andere agenda's toevoegen en dan Abonneren op agenda. Als de agenda met je is gedeeld, krijg je een e-mail.
  3. Geef in het vak Agenda toevoegen het e-mailadres van de persoon op of selecteer het gewenste e-mailadres in de lijst.
  4. Druk op Enter.
  5. Afhankelijk van hoe de agenda wordt gedeeld, gebeurt er het volgende:
    • Als de agenda niet met je is gedeeld, zie je een prompt om toegang te vragen.
    • Als de agenda al met je is gedeeld, wordt de agenda aan de linkerkant toegevoegd onder Andere agenda's.
    • Als de andere persoon geen Google Agenda heeft, zie je een prompt om de persoon uit te nodigen Google Agenda te gebruiken.
Vinden hoe je je kunt abonneren op een agenda die niet van jou is

Stap 2: (Optioneel) Krijg goedkeuring van de andere persoon

Als een agenda die je hebt aangevraagd niet met je is gedeeld, krijgt de eigenaar van de agenda een e-mail waarin om toegang wordt gevraagd.

De andere persoon moet het volgende doen om jouw verzoek te accepteren:

1. Open de e-mail die je hebt gestuurd om toegang te vragen op een computer.
  2. Klik op de link in de e-mail.
  3. Kijk op de instellingenpagina die wordt geopend of de persoon is geselecteerd en kies een instelling voor rechten.
  4. Klik op Verzenden.

Tip: Nadat de andere persoon je verzoek heeft geaccepteerd, krijg je een e-mail met een link Deze agenda toevoegen. Nadat je de agenda hebt toegevoegd, zie je deze aan de linkerkant onder Andere agenda's. Als je de agenda niet ziet, vernieuw je de pagina.

Een link gebruiken om een openbare agenda toe te voegen

Belangrijk: Je kunt een agenda alleen via een link toevoegen als de agenda van de andere persoon openbaar is. Meer informatie over openbare agenda's

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant naast Andere agenda's op Toevoegen Andere agenda's toevoegen en dan Via URL.
  3. Geef het adres van de agenda op.
  4. Klik op Agenda toevoegen. Je ziet de agenda aan de linkerkant onder Andere agenda's.

Tip: Het kan tot 24 uur duren voordat de wijzigingen zichtbaar zijn in je Google-agenda.

De agenda van iemand anders verbergen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Vink aan de linkerkant onder Andere agenda's de agenda uit die je wilt verbergen.

Tip: Als je een agenda definitief uit je lijst wilt verwijderen, kun je je ook afmelden voor de agenda. Abonneer je opnieuw op de agenda om weer toegang tot de agenda te krijgen.