Toisen henkilön Google Kalenterin tilaaminen

Voit tarkastella toisen käyttäjän kalenteria, jos hän on jakanut sen sinulle. Jos kalenteria ei ole jaettu sinulle, voit pyytää pääsyoikeutta.

Tärkeää:

• Yli 400 kalenterin tilaaminen voi vaikuttaa Kalenteri-sovelluksen toimintaan.
  • Voit hakea kalenteria, jonka haluat tilata, vain käyttäessäsi Google Kalenteria tietokoneella tai mobiiliselaimessa.

Kalenterin tilaaminen sähköpostiosoitteella

Vaihe 1: Kalenteritilauksen pyytäminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemmasta reunasta Muut kalenterit ‑osion vierestä Lisää Lisää muita kalentereita ja sitten Tilaa kalenteri. Jos kalenteri on jaettu sinulle, saat sähköpostin.
  3. Kirjoita Lisää kalenteri ‑kenttään henkilön sähköpostiosoite tai valitse se luettelosta.
  4. Paina Enter.
  5. Sen mukaan, onko kyseisen henkilön kalenteri jaettu, tapahtuu jokin seuraavista:
    • Jos kalenteria ei ole jaettu sinulle, voit pyytää pääsyoikeutta.
    • Jos kalenteri on jo jaettu sinulle, se lisätään vasemman reunan Muut kalenterit ‑kohtaan.
    • Jos kyseisellä henkilöllä ei ole Google Kalenteria, voit kutsua hänet käyttämään sitä.
Toisen käyttäjän omistaman kalenterin tilaaminen

Vaihe 2: (Valinnainen) Hyväksynnän saaminen toiselta käyttäjältä

Jos pyytämääsi kalenteria ei ole jaettu sinulle, kalenterin omistajalle lähetetään pääsyoikeuspyyntö sähköpostitse.

Hän voi hyväksyä pyynnön seuraavasti:

1. Avaa tietokoneella sähköposti, jolla pääsyoikeutta pyydettiin.
  2. Klikkaa sähköpostissa olevaa linkkiä.
  3. Kun Asetukset-sivu avautuu, varmista, että oikea käyttäjä on valittuna ja valitse käyttöoikeusasetus.
  4. Valitse Lähetä.

Vinkki: Kun toinen henkilö hyväksyy pyynnön, saat sähköpostitse linkin, jolla voit lisätä kalenterin. Kun lisäät kalenterin, se näkyy vasemman reunan Muut kalenterit ‑kohdassa. Jos kalenteria ei näy, päivitä sivu.

Julkisen kalenterin lisääminen linkin avulla

Tärkeää: Voit käyttää linkkiä toisen henkilön kalenterin lisäämiseen vain, jos kalenteri on julkinen. Lue lisää julkisista kalentereista.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa vasemman reunan Muut kalenterit ‑osion vierestä Lisää Lisää muita kalentereita ja sitten URL-osoitteesta.
  3. Lisää kalenterin osoite.
  4. Valitse Lisää kalenteri. Kalenteri näkyy vasemman reunan "Muut kalenterit" ‑kohdassa.

Vinkki: Muutosten näkymiseen Google Kalenterissa voi mennä 24 tuntia.

Toisen käyttäjän kalenterin piilottaminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Siirry vasemmalle "Muut kalenterit" ‑osioon ja poista valinta piilotettavan kalenterin kohdalta.

Vinkki: Jos et halua poistaa kalenteria pysyvästi luettelostasi, voit myös peruuttaa sen tilauksen. Jos haluat myöhemmin päästä kalenteriin uudestaan, tilaa se uudelleen.

Muita lähteitä