Opprett og administrer offentlige Google-kalendere

Du kan dele kalenderen din offentlig slik at alle kan se den.

Hvordan fungerer offentlige kalendere?

Når du gjør en kalender offentlig, kan andre

• se den offentlige kalenderen din på et nettsted – og hvis dette nettstedet er søkbart, kan folk finne kalenderen din i søkeresultater
  • synkronisere kalenderen din med andre programmer
  • abonnere på den offentlige kalenderen din og se den i Google Kalender

Når du gjør en kalender offentlig, kan du velge å la andre se all informasjon i aktivitetene der, eller bare hvorvidt du er ledig eller opptatt.

Gjør kalenderen din offentlig

Du kan ha flere kalendere og dele dem med forskjellige personer. Du kan for eksempel ha en offentlig kalender du deler med alle, og en privat kalender bare du kan se.

Merk: Når du skal endre delingsinnstillinger i Google Kalender, må du gjøre det på datamaskinen – ikke i mobilappen.

Del kalenderen din offentlig
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Klikk på navnet på kalenderen du vil dele.
  4. Åpne Tilgangstillatelser.
  5. Merk av for «Gjør kalenderen offentlig tilgjengelig».
  6. Hvis du ikke vil at andre skal kunne se detaljert informasjon om aktivitetene dine, kan du velge Se bare ledig/opptatt (skjul detaljer).

G Suite-brukere: Det kan hende at administratoren for domenet ditt har begrenset delingsinnstillingene dine. Hvis du ikke ser alle delingsinnstillingene, må du kontakte domeneadministratoren din.

Sånn slutter du å dele kalenderen din offentlig
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Gå til «Mine kalendere» til venstre, og finn kalenderen du ikke vil dele offentlig lenger.
  3. Åpne Tilgangstillatelser.
  4. Fjern merket for «Gjør kalenderen offentlig tilgjengelig».

Merk: Denne endringen skjer vanligvis innen noen minutter, men det kan ta opptil fire timer.

Del den offentlige kalenderen din

Det finnes ulike måter å dele den offentlige kalenderen din på:

Bygg inn kalenderen på et nettsted

Du kan bygge inn kalenderen din på et nettsted. Finn ut hvordan du bygger inn kalendere på nettsteder.

Del kalenderen med en bestemt person

Du kan dele kalenderen din med en bestemt person. Finn ut hvordan du deler offentlige kalendere med bestemte personer.

Del via link

Du kan dele kalenderen din ved å dele en link. Personene du deler linken med, kan se kalenderen din i nettlesere, i Google Kalender eller i andre apper.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger og så Innstillinger øverst til høyre.
  3. Klikk på navnet på kalenderen du vil dele.
  4. Åpne Tilgangstillatelser.
  5. Klikk på Få en link som kan deles.
  6. Da vises et vindu med nettadressen som kan deles. Kopiér denne adressen for å dele kalenderen.

Legg til aktiviteter i en offentlig kalender

Hvis du har flere kalendere som du deler med forskjellige personer, må du passe på at du velger riktig kalender når du oppretter en ny aktivitet.

• Med mindre du endrer innstillingene, har nye aktiviteter standardinnstillingene for kalenderen. For eksempel kan alle se dine nye aktiviteter, hvis standardinnstillingen fortsatt står på «offentlig».
  • For å overstyre kalenderens standardinnstillinger, kan du kan endre synlighetsinnstillingene for enkeltaktiviteter.