Opprett og administrer offentlige Google-kalendere

Du kan dele kalenderen din offentlig slik at alle kan se den.

Slik fungerer offentlige kalendere

Når du gjør en kalender offentlig, kan andre

• finne den offentlige kalenderen din på et nettsted, og hvis dette nettstedet er søkbart, kan andre finne kalenderen din i søkeresultatene
  • synkronisere kalenderen din med andre programmer
  • abonnere på den offentlige kalenderen din og sjekke den i Google Kalender

Når du offentliggjør en kalender, kan du velge at andre skal kunne se all informasjon om aktivitetene dine – eller bare i hvilke tidsrom du er ledig eller opptatt.

Gjør kalenderen din offentlig

Du kan ha flere kalendere og dele dem med ulike personer. Du kan for eksempel ha en offentlig kalender du deler med alle, og en privat kalender som bare du kan sjekke.
Merk: Når du skal endre delingsinnstillinger i Google Kalender, må du gjøre det på datamaskinen – ikke i mobilappen.
Merk kalendere som offentlige
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger etterfulgt av Innstillinger.
  3. Under «Innstillinger for mine kalendere» til venstre klikker du på navnet på kalenderen du vil dele.
  4. Under «Tilgangstillatelser for aktiviteter» merker du av for «Gjør kalenderen offentlig tilgjengelig».
  5. Klikk på OK.

Tips: Hvis du ikke vil at andre skal kunne lese detaljer om aktivitetene dine, velger du Se bare ledig/opptatt (skjul detaljer).

Google Workspace-brukere: Administratoren for domenet ditt kan begrense delingsinnstillingene dine. Hvis du ikke finner noen delingsinnstillinger, kan du kontakte domeneadministratoren.

Slik slutter du å dele kalenderen din offentlig
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Under «Mine kalendere» til venstre holder du markøren over kalenderen du ikke vil dele offentlig lenger.
  3. Klikk på Alternativer Mer etterfulgt av Innstillinger og deling.
  4. Under «Tilgangstillatelser for aktiviteter» fjerner du avmerkingen for Gjør kalenderen offentlig tilgjengelig.
Tips: Denne endringen skjer vanligvis innen få minutter, men det kan ta opptil fire timer.

Del offentlige kalendere

Det finnes ulike måter å dele den offentlige kalenderen din på:
Bygg inn kalendere på nettsteder

Du kan bygge inn kalendere på nettsteder. Finn ut hvordan du legger til Google-kalendere på nettsteder.

Del kalendere med bestemte personer
Du kan dele kalenderen din med en bestemt person. Finn ut hvordan du deler offentlige kalendere med andre.
Del en link

Du kan dele kalenderen din som en link for å gi andre tilgang til kalenderen i nettlesere, Google Kalender eller andre apper.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger etterfulgt av Innstillinger.
  3. Under «Innstillinger for mine kalendere» til venstre klikker du på navnet på kalenderen du vil dele.
    • Slik tillater du at folk abonnerer på kalenderen din: Under «Tilgangstillatelser for aktiviteter» klikker du på Få en link som kan deles etterfulgt av Kopiér -linken.
    • Slik henter du en link som kan brukes uten pålogging eller abonnement: Klikk på Integrer kalenderen etterfulgt av kopier linken i «Offentlig nettadresse til denne kalenderen» for å dele den.
    • Slik deler du en kalender du har tilgang til i iOS: Klikk på Integrer kalenderen etterfulgt av kopier linken i «Offentlig adresse i iCal-format». iCal-adressen fungerer bare hvis kalenderen er offentlig.

Legg til aktiviteter i offentlige kalendere

Hvis du deler flere kalendere med andre, må du velge riktig kalender når du oppretter en ny aktivitet.

• Med mindre du endrer innstillingene, samsvarer nye aktiviteter med standardinnstillingene for kalenderen. Hvis for eksempel standardinnstillingene er satt til «offentlig», kan hvem som helst finne den nye aktiviteten din.
  • Hvis du vil overstyre standardinnstillingene for kalenderen din, kan du endre personverninnstillingene for aktiviteter.