Dela din kalender med någon

Du kan dela din kalender med familj och vänner.

Hur delning fungerar

Här är ett par exempel på vad du kan göra med kalenderdelning:

• Dela din huvudkalender med någon så att han/hon kan se ditt schema.

• Skapa en ny kalender som flera personer får redigera, t.ex. kalendern Familj som alla i din familj kan lägga till händelser i.

När du lägger till någon i din kalender kan du bestämma hur denne ser dina händelser och om personen även kan göra ändringar som att lägga till eller redigera händelser.

Dela eller sluta dela din kalender

I Google Kalender kan det finnas flera kalendrar som du lägger till händelser i. Varje kalender kan ha olika delningsinställningar.

Dela en befintlig kalender

Du kan dela huvudkalendern för ditt konto, eller en annan kalender som du skapat.

1. Öppna Google Kalender på datorn. Du kan inte dela kalendrar från appen Google Kalender.
  2. Leta upp Mina kalendrar till vänster. Du måste eventuellt klicka på den för att förstora den.
  3. Håll muspekaren över kalendern som du vill dela. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar och delning.
  4. Dela med vissa personer: Markera e-postadressen till den person du vill dela med i sektionen Dela med vissa personer.
  5. Ändra mer allmänna delningsinställningar: Välj ett alternativ i rullgardinsmenyn i sektionen Åtkomstbehörigheter. Läs mer om dessa alternativ nedan.
  6. Klicka på Lägg till personer om en person inte redan har lagts till.
  7. Klicka på Skicka.

Om du har delat kalendern med en enskild e-postadress visas din kalender i deras lista Andra kalendrar. Om du delade kalendern med en e-postgrupp visas kalendern i deras lista Andra kalendrar när de klickar på länken i e-postinbjudan från Google Kalender.

Skapa en ny kalender att dela

Du kan skapa en ny kalender och bjuda in andra att granska eller redigera den. När du skapar en händelse får du möjligheten att välja i vilken kalender du vill lägga till händelsen.

1. Öppna Google Kalender på datorn. Det går inte att skapa eller dela kalendrar från appen Google Kalender.
  2. Klicka på Lägg till Lägg till och sedan Ny kalender till vänster ovanför Mina kalendrar.
  3. Ange kalenderns namn.
  4. Klicka på Skapa kalender.
  5. Klicka på den nya kalenderns namn till vänster.
  6. Välj ett alternativ i rullgardinsmenyn i sektionen Åtkomstbehörigheter. Läs mer om dessa alternativ nedan.
  7. Klicka på Lägg till personer i sektionen Dela med vissa personer om en person inte redan har lagts till.
  8. Lägg till personerna och klicka på Skicka.

Om du har delat kalendern med en enskild e-postadress visas din kalender i deras lista Andra kalender. Om du delade kalendern med en e-postgrupp visas kalendern i deras lista Andra kalendrar när de klickar på länken i e-postinbjudan från Google Kalender.

Viktigt! Om du vill att din nya kalender visas i din mobil eller surfplatta med Android måste du aktivera synkronisering för kalendern.

Dela med en grupp

När du delar kalendern med en grupp läggs den inte till automatiskt i deras kalenderlistor. De måste istället klicka på länken i e-postmeddelandet de fick om de vill lägga till kalendern på listan.

Använd Google Grupper

Dela en kalender med många personer genom att lägga till en Google-grupp. Inställningarna för kalenderdelning anpassas automatiskt till ändringar i gruppens medlemskap. Läs mer om Google Grupper.

1. Följ anvisningarna i ett av avsnitten ovan om att dela.
  2. Istället för att lägga till någons e-postadress anger du e-postadressen för Google-gruppen.

Lägga till personer individuellt

Du kan också dela kalendern genom att lägga till enskilda e-postadresser.

1. Följ anvisningarna i ett av avsnitten ovan om att dela.
  2. Lägg till varje persons e-postadress.
Dela med personer som inte har Google Kalender

Det enda sättet att visa kalendern för personer utan Google Kalender är att göra den offentlig. Läs mer om att dela offentligt.

Dela en kalender med alla i organisationen

Om du använder Google Kalender genom ditt arbete, din skola eller någon annan organisation ser du alternativet Dela den här kalendern med alla inom organisationen.

Hur den här inställningen fungerar

• Personer i organisationen hittar din kalender.
  • Personer utanför organisationen ser inte kalendern.
  • Om du bjuder in någon utanför organisationen till ett möte ser de information om mötet.

Alternativ

• Visa alla händelsedetaljer: Personer i din organisation kan se uppgifter om dina kalenderhändelser såvida du inte markerar dem som privata.
  • Visa endast ledig/upptagen (dölj uppgifter): Personer i organisationen får visa när din tid är upptagen eller ledig, men de ser inte händelsernas namn eller information.
Ta bort personer från delningsinställningar eller sluta dela offentligt
  1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Leta upp Mina kalendrar till vänster. Du måste eventuellt klicka på den för att förstora den.
  3. Håll muspekaren över kalendern som du vill sluta dela. Klicka på Mer Mer och sedan Inställningar och delning.
  4. Avmarkera kryssrutan intill Gör tillgänglig för alla i sektionen Åtkomstbehörigheter.
  5. Om du vill sluta dela med enskilda personer klickar du på Ta bort Ta bort bredvid personen du vill ta bort i sektionen Dela med vissa personer.

Om du delar flera kalendrar upprepar du de här stegen för alla andra kalendrar som du vill sluta dela.

Styr vad andra kan se

Behörighetsinställningar

Obs! Om du använder Google Kalender genom ditt arbete, din skola eller någon annan organisation är det inte säkert att du ser alla dessa delningsalternativ om din admin har inaktiverat dem.

När du delar din kalender med andra personer kan du bestämma hur de ser dina händelser och om de också kan göra ändringar som att lägga till eller redigera händelser.

Gör det här med de olika delningsalternativen:

Göra ändringar OCH hantera delning

• Ändra delningsinställningar
  • Lägga till och dela händelser
  • Visa information om alla händelser, även privata
  • Visa kalenderns tidszoninställning
  • Ta bort kalendern permanent
  • Återställa eller ta bort händelser i kalenderns Papperskorg

Göra ändringar i händelser

• Lägga till och dela händelser
  • Visa information om alla händelser, även privata
  • Visa kalenderns tidszoninställning
  • Återställa eller ta bort händelser i kalenderns Papperskorg

Visa alla uppgifter om händelser

• Visa information om alla händelser, förutom de som är markerade som privata
  • Visa kalenderns tidszoninställning

Se endast ledig/upptagen (dölj uppgifter)

Se när du har bokad/ledig tid i kalendern, men inte namn eller annan information om dina händelser.

Obs! Händelser från Gmail som har visningsinställningen Bara jag är inte synliga för någon som du har delat kalendern med, det gäller även personer med åtkomst till Gör ändringar, om du inte ändrar delningsinställningarna för händelsen eller standardinställningen för händelser från Gmail.

Ändra visningsinställningarna för en enskild händelse

Händelserna får automatiskt samma delningsinställningar som kalendern. Du kan redigera visningsinställningen för varje händelse, men hur visningsinställningar fungerar beror på hur din kalender delas.

Läs mer om att ändra visningsinställningen för enskilda händelser.

Felsökning

Om den andra personen har problem med att se din kalender, prova dessa steg:

1. Kontrollera att du lade till rätt e-postadress.
  2. Ta bort personen från kalenderns delningsinställningar och lägg sedan tillbaka den. Se anvisningarna ovan.
  3. Se till att de klickar på länken i e-postmeddelandet som de har fått. De bör kontrollera sin skräppost om de inte kan hitta den.