Dela din kalender

Du kan dela din kalender med familjen, vänner och kollegor.

• Dela din huvudkalender med någon så att hen kan hitta ditt schema.
  • Skapa en kalender som flera personer kan redigera, till exempel en familjekalender.
  • Lägg till någon som ett ombud för din kalender för att schemalägga och redigera händelser.

Viktigt! Var försiktig om du delar din kalender. Personer som har full behörighet kan svara på inbjudningar, skapa och redigera händelser och dela din kalender med andra.

Dela eller sluta dela din kalender

I Google Kalender kan du ha flera kalendrar som du lägger till händelser i. Varje kalender kan ha olika delningsinställningar.

Dela en befintlig kalender

Du kan dela huvudkalendern för ditt konto, eller en annan kalender som du skapat.

1. Öppna Google Kalender på datorn. Du kan inte dela kalendrar från appen Google Kalender.
  2. Leta upp Mina kalendrar till vänster. Du måste eventuellt klicka på fältet för att förstora det.
  3. Håll muspekaren över kalendern som du vill dela. Klicka på Mer Mer följt avInställningar och delning.
  4. Dela med enskilda personer: Under "Dela med specifika personer" lägger du till personen eller e-postadressen till den person du vill dela med.
  5. Ändra mer allmänna delningsinställningar: Välj ett alternativ i rullgardinsmenyn i sektionen Åtkomstbehörigheter. Läs mer om dessa alternativ nedan.
  6. Klicka på Lägg till personer om en person inte redan har lagts till.
  7. Lägg till personerna och klicka på Skicka.

Om du har delat kalendern med en enskild e-postadress visas din kalender i hens lista Andra kalendrar. Om du delade kalendern med en e-postgrupp visas kalendern i deras lista Andra kalendrar när de klickar på länken i e-postinbjudan från Google Kalender.

Delegera din kalender

Du kan ge andra fullständig behörighet att administrera din kalender. Vi rekommenderar inte att du ger fullständig behörighet till många personer eller grupper.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Leta upp Mina kalendrar till vänster. Du måste eventuellt klicka på fältet för att förstora det.
  3. Peka på kalendern som du vill dela.
  4. Klicka på Mer Mer följt av Inställningar och delning.
  5. Klicka på Lägg till personer under Dela med specifika personer.
  6. Ange ditt nya ombuds e-postadress.
  7. Klicka på Göra ändringar och hantera delning under Behörigheter.
  8. Klicka på Skicka.

Obs! Ditt ombud ser din kalender till vänster under Mina kalendrar. Om han eller hon skapar en händelse i din kalender kommer inbjudan från dig. Läs mer om behörighetsinställningar.

Skapa en ny kalender att dela

Du kan skapa en ny kalender och bjuda in andra att granska eller redigera den. När du skapar en händelse får du möjligheten att välja i vilken kalender du vill lägga till händelsen.

1. Öppna Google Kalender på datorn. Det går inte att skapa eller dela kalendrar från appen Google Kalender.
  2. Klicka på Lägg till Lägg till följt av Ny kalender till vänster ovanför Mina kalendrar.
  3. Ange kalenderns namn.
  4. Klicka på Skapa kalender.
  5. Klicka på den nya kalenderns namn till vänster.
  6. Välj ett alternativ i rullgardinsmenyn i sektionen Åtkomstbehörigheter. Läs mer om dessa alternativ nedan.
  7. Klicka på Lägg till personer i sektionen Dela med vissa personer om en person inte redan har lagts till.
  8. Lägg till personerna och klicka på Skicka.

Om du har delat kalendern med en enskild e-postadress visas din kalender i hens lista Andra kalendrar. Om du delade kalendern med en e-postgrupp visas kalendern i deras lista Andra kalendrar när de klickar på länken i e-postinbjudan från Google Kalender.

Viktigt! Om du vill att din nya kalender visas i din mobil eller surfplatta med Android måste du aktivera synkronisering för kalendern.

Dela med en grupp

När du delar kalendern med en grupp läggs den inte till automatiskt i deras kalenderlistor. De måste i stället klicka på länken i e-postmeddelandet de fick om de vill lägga till kalendern på listan.

Använd Google Grupper

Dela en kalender med många personer genom att lägga till en Google-grupp. Inställningarna för kalenderdelning anpassas automatiskt till ändringar i gruppens medlemskap. Läs mer om Google Grupper.

1. Följ anvisningarna i ett av avsnitten ovan om att dela.
  2. I stället för att lägga till någons e-postadress anger du e-postadressen för Google-gruppen.

Lägga till personer individuellt

Du kan även dela kalendern genom att lägga till enskilda e-postadresser.

1. Följ anvisningarna i ett av avsnitten ovan om att dela.
  2. Lägg till varje persons e-postadress.
Dela med personer som inte har Google Kalender

Det enda sättet att visa kalendern för personer utan Google Kalender är att göra den offentlig. Läs mer om att dela offentligt.

Dela en kalender med alla i organisationen

Om du använder Google Kalender genom ditt arbete, din skola eller någon annan organisation ser du alternativet att göra din kalender tillgänglig för alla inom organisationen.

Hur den här inställningen fungerar

• Personer i organisationen hittar din kalender.
  • Personer utanför organisationen ser inte kalendern.
  • Om du bjuder in någon utanför organisationen till ett möte ser de information om mötet.

Alternativ

• Visa alla händelsedetaljer: Personer i din organisation kan se uppgifter om dina kalenderhändelser såvida du inte markerar dem som privata.
  • Visa endast ledig/upptagen (dölj uppgifter): Personer i organisationen kan se när din tid är upptagen eller ledig, men inte händelsernas namn eller information.
Ta bort personer från delningsinställningar eller sluta dela offentligt
  1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Leta upp Mina kalendrar till vänster. Du måste eventuellt klicka på fältet för att förstora det.
  3. Håll muspekaren över den kalender du vill sluta dela, klicka på Mer Mer följt av Inställningar och delning.
  4. Avmarkera kryssrutan intill Gör tillgänglig för alla i sektionen Åtkomstbehörigheter.
  5. Om du vill sluta dela med enskilda personer klickar du på Ta bort Ta bort bredvid personen du vill ta bort i avsnittet Dela med specifika personer.

Om du delar flera kalendrar upprepar du de här stegen för alla andra kalendrar som du vill sluta dela.

Styr vad andra kan se

Behörighetsinställningar

Obs! Om du använder Google Kalender genom ditt arbete, din skola eller någon annan organisation är det inte säkert att du ser alla dessa delningsalternativ om din administratör har inaktiverat dem.

När du delar din kalender med andra personer kan du bestämma hur de ser dina händelser och om de också kan göra ändringar som att lägga till eller redigera händelser.

Med varje delningsalternativ kan du:

Göra ändringar OCH hantera delning

• Ändra delningsinställningar
  • Lägga till och dela händelser
  • Visa information om alla händelser, även privata
  • Visa kalenderns tidszonsinställning
  • Ta bort kalendern permanent
  • Återställa eller ta bort händelser i kalenderns Papperskorg

Göra ändringar i händelser

• Lägga till och dela händelser
  • Visa information om alla händelser, även privata
  • Visa kalenderns tidszonsinställning
  • Återställa eller ta bort händelser i kalenderns Papperskorg

Visa alla uppgifter om händelser

• Visa information om alla händelser, förutom de som är markerade som privata
  • Visa kalenderns tidszonsinställning

Se endast ledig/upptagen (dölj uppgifter)

Se när du har bokad/ledig tid i kalendern, men inte namn eller annan information om dina händelser.

Obs! Händelser från Gmail som har visningsinställningen Bara jag är inte synliga för någon som du har delat kalendern med. Det gäller även personer med åtkomst till Gör ändringar, såvida du inte ändrar delningsinställningarna för händelsen eller standardinställningen för händelser från Gmail.

Ändra visningsinställningarna för en enskild händelse

Händelserna får automatiskt samma delningsinställningar som kalendern. Du kan redigera visningsinställningen för varje händelse, men hur visningsinställningar fungerar beror på hur din kalender delas.

Läs mer om att ändra visningsinställningen för enskilda händelser.

Felsökning

Om den andra personen har problem med att se din kalender, prova dessa steg:

1. Kontrollera att du lade till rätt e-postadress.
  2. Ta bort personen från kalenderns delningsinställningar och lägg sedan till honom eller henne igen. Se anvisningarna ovan.
  3. Se till att personen klickar på länken i e-postmeddelandet som hen har fått. Be personen att kolla sin skräppost om e-postmeddelandet inte ligger i inkorgen.