Del kalenderen din

Du kan dele kalenderen din med familie og venner. Hvis du bruker Google Kalender via jobben, skolen eller en annen gruppe, kan du delegere tilgang til kalenderen din slik at en annen bruker i organisasjonen din kan planlegge og redigere aktiviteter.

Slik fungerer deling

Her er noen eksempler på hva du kan gjøre med kalenderdeling:

• Del hovedkalenderen din, sånn at andre kan se det du planlegger å gjøre.

• Opprett en ny kalender som flere kan redigere – for eksempel en kalender der alle i familien kan legge til aktiviteter.
  • Deleger tilgang til kalenderen din slik at en annen bruker i organisasjonen din kan opprette og svare på aktiviteter for deg.

Du kan velge hvordan de du legger til, skal kunne se aktivitetene dine, og om de kan endre på noe, som å legge til eller redigere aktiviteter. Hvis du delegerer tilgang til kalenderen din, kan personen du delegerer til, svare på invitasjoner og opprette og endre aktiviteter. Vedkommende kan også administrere hvordan kalenderen din deles, hvis du gir tillatelse til det. En person som har fått delegert tilgang, kan ikke endre kontoinnstillingene dine, bruke gjøremålslister på kalenderkontoen din eller få tilgang til kontaktene dine, med mindre du gir tillatelse til dette.

Del eller slutt å dele kalenderen din

I Google Kalender kan du legge til aktiviteter i forskjellige kalendere. Hver kalender kan ha egne innstillinger for deling.

Del en eksisterende kalender

Du kan dele hovedkalenderen for kontoen din eller en annen kalender du har opprettet.

1. Åpne Google Kalender på datamaskinen. Du kan ikke dele kalendere fra Google kalender-appen.
  2. Finn «Mine kalendere»-delen til venstre. Det kan hende du må klikke på den for å utvide den.
  3. Hold markøren over kalenderen du vil dele, og klikk på Mer Mer og deretter Innstillinger og deling.
  4. For å dele med enkeltpersoner: Legg til personen eller e-postadressen til personen du vil dele kalenderen med, under «Del med bestemte personer».
  5. For å endre mer omfattende delingsinnstillinger: Velg et alternativ i rullegardinmenyen under «Tilgangsinnstillinger». Les mer om alternativene nedenfor.
  6. Klikk på Legg til folk hvis ingen er lagt til.
  7. Legg til personer og klikk på Send.

Hvis du delte kalenderen din med en enkelt e-postadresse, kan eieren av denne se kalenderen din i «Andre kalendere». Hvis du delte kalenderen din med medlemmer i en e-postgruppe, kan de se den i «Andre kalendere» ved å klikke på linken i invitasjonen du sendte via Google Kalender.

Deleger kalenderen din
  1. Følg veiledningen for deling ovenfor.
  2. Under «Del med bestemte personer» klikker du på Legg til folk.
  3. Skriv inn e-postadressen til personen du vil delegere kalenderen din til.
  4. Velg Gjøre endringer og administrere deling under «Tillatelser».
  5. Klikk på Send.

Personen du har delegert kalenderen til, ser kalenderen din til venstre under «Mine kalendere». Hvis vedkommende oppretter en aktivitet i kalenderen din, kommer invitasjonen fra deg.

Opprett en ny kalender du vil dele

Du kan opprette en ny kalender og invitere andre til å se eller redigere den. Når du oppretter en aktivitet, kan du velge hvilken kalender den skal legges til i.

1. Åpne Google Kalender på datamaskinen. Du kan ikke opprette eller dele kalendere direkte fra Google Kalender-appen.
  2. Til venstre, over «Mine kalendere», klikker du på Legg til Legg til og deretter Ny kalender.
  3. Skriv inn kalendernavnet.
  4. Klikk på Opprett kalender.
  5. Klikk på navnet på den nye kalenderen din på venstre side.
  6. Under «Tilgangstillatelser» velger du et alternativ i rullegardinmenyen. Les mer om alternativene nedenfor.
  7. Hvis du vil legge til én eller flere personer, kan du klikke på Legg til folk under «Del med bestemte personer».
  8. Legg til personer og klikk på Send.

Hvis du har delt kalenderen din med en enkelt e-postadresse, kan eieren av adressen se kalenderen din under «Andre kalendere». Hvis du har delt kalenderen din med medlemmer i en e-postgruppe, kan disse se den under «Andre kalendere» etter at de har klikket på linken i invitasjonen fra Google Kalender.

Viktig: For at den nye kalenderen skal vises på Android-telefoner eller -nettbrett, må du slå på synkronisering for kalenderen.

Del med en gruppe

Når du deler kalenderen din med en gruppe, blir den ikke automatisk lagt til i gruppemedlemmenes kalenderlister. I stedet må de legge til kalenderen ved å klikke på linken i e-posten de har fått fra deg.

Bruk Google Grupper

Hvis du vil dele en kalender med en stor gruppe, kan du legge til en Google-gruppe. Delingsinnstillingene for kalenderen justeres automatisk når det skjer endringer i gruppens medlemskap. Les mer om Google Grupper.

1. Følg veiledningen i ett av avsnittene om deling ovenfor.
  2. I stedet for å legge til e-postadressen til en enkeltperson, oppgir du adressen til Google-gruppen.

Legg til enkeltpersoner

Du kan også dele kalenderen din ved å legge til e-postadresser enkeltvis.

1. Følg veiledningen i ett av avsnittene om deling ovenfor.
  2. Legg til e-postadressen til hver person.
Del kalenderen med noen som ikke har Google Kalender

Vil du vise kalenderen din til noen som ikke har Google Kalender? Da må du gjøre den tilgjengelig for alle. Finn ut mer om offentlig deling.

Del en kalender med alle i organisasjonen din

Hvis du bruker Google Kalender via jobben, skolen eller en annen organisasjon, ser du muligheten til å gjøre kalenderen tilgjengelig for alle i organisasjonen din.

Slik fungerer denne innstillingen

• Folk som jobber i organisasjonen din, kan finne kalenderen din.
  • Folk som ikke jobber i organisasjonen din, kan ikke se kalenderen.
  • Hvis du inviterer folk utenfor organisasjonen til et møte, kan de se informasjon om møtet.

Alternativer

• Se alle aktivitetsopplysninger: Folk i organisasjonen din kan se opplysninger om kalenderaktivitetene dine, med mindre du merker dem som private.
  • Se bare ledig/opptatt (skjul detaljer): Andre i organisasjonen din kan se om du er ledig eller opptatt, men de kan ikke se navn eller andre detaljer.
Fjern folk fra delingsinnstillingene, eller avslutt offentlig deling
  1. Åpne Google Kalender på datamaskinen.
  2. Finn «Mine kalendere»-delen til venstre. Det kan hende du må klikke på den for å utvide den.
  3. Hold markøren over kalenderen du vil slutte å dele, og klikk på Mer Mer og deretter Innstillinger og deling.
  4. Under «Tilgangstillatelser» fjerner du merket for «Gjør kalenderen offentlig tilgjengelig».
  5. For å slutte å dele med bestemte personer, gå til «Del med bestemte personer» og klikk på Fjern Fjern ved siden av personen du vil fjerne.

Hvis du deler flere kalendere, gjentar du disse trinnene for alle andre kalendere du vil slutte å dele.

Bestem hva andre kan se

Tillatelsesinnstillinger

Merk: Hvis du bruker Google Kalender gjennom jobb, skole eller en annen organisasjon, kan det hende du ikke ser alle delingsalternativene hvis administratoren din har slått dem av.

Når du deler kalenderen din med noen, kan du bestemme hvordan de ser aktivitetene dine, og om de kan endre på noe, for eksempel legge til eller endre aktiviteter.

Dette kan folk gjøre med hvert av delingsalternativene:

Gjøre endringer OG administrere deling

• endre delingsinnstillingene
  • legge til og endre aktiviteter
  • se opplysninger for alle aktiviteter, også private
  • se tidssoneinnstillingen for kalenderen
  • slette kalenderen for alltid
  • gjenopprette aktiviteter fra kalenderens papirkurv eller slette dem for godt

Endre aktiviteter

• legge til og endre aktiviteter
  • se opplysninger for alle aktiviteter, også private
  • se tidssoneinnstillingen for kalenderen
  • gjenopprette aktiviteter fra kalenderens papirkurv eller slette dem for godt

Se alle detaljer for aktivitetene dine

• se opplysninger for alle aktiviteter, unntatt de som er merket som private
  • se tidssoneinnstillingen for kalenderen

Se bare ledig/opptatt (skjul detaljer)

Se om du er opptatt eller ledig, men ikke navn eller andre detaljer om aktiviteter.

Merk: Aktiviteter fra Gmail som er stilt til «Bare meg», er ikke synlige for noen du har delt kalenderen med – selv ikke dem med «Endre aktiviteter»-tilgang – med mindre du endrer delingsinnstillingene for aktiviteten eller standardinnstillingen for aktiviteter fra Gmail.

Endre synlighetsinnstillinger for én aktivitet

Aktivitetene i en kalender har automatisk samme innstillinger for deling som kalenderen. Du kan endre synlighetsinnstillingene dine for hver enkelt aktivitet, men hvordan innstillingene fungerer, avhenger av hvordan kalenderen er delt.

Les mer om hvordan du endrer synlighetsinnstillingen for en enkelt aktivitet.

Feilsøking

Hvis den andre personen har problemer med å se kalenderen din, kan du prøve følgende:

1. Sjekk at du har lagt til riktig e-postadresse.
  2. Fjern personen fra kalenderens innstillinger for deling, og legg vedkommende til igjen. Se instruksjonene ovenfor.
  3. Sørg for at vedkommende klikker på linken i e-posten han eller hun mottok. Hvis e-posten ikke er mottatt, bør mottakeren sjekke Søppelpost-mappen sin.