Del kalenderen din

Viktig: Vær forsiktig hvis du deler kalenderen din. Alle som har full tilgang, kan svare på invitasjoner, opprette og endre aktiviteter og dele kalenderen med andre.

Du kan dele kalenderen med familie, venner og kolleger.

• Del hovedkalenderen din med andre, så de kan se hvilke planer du har.
  • Opprett en kalender flere kan redigere, for eksempel en familiekalender.
  • Deleger tilgang til kalenderen din til andre, for eksempel en assistent, så kan vedkommende planlegge og redigere aktiviteter for deg.

Tips: Når du oppretter aktiviteter i andres kalendere som inneholder Google Meet-linker, påvirkes også videokonferanseinnstillingene som gjelder for de aktivitetene. Finn ut hvordan innstillingene for overførte Google Kalender-aktiviteter gjelder.

Del kalenderen din

I Google Kalender kan du legge til aktiviteter i forskjellige kalendere. Hver kalender kan ha egne innstillinger for deling.

Del en eksisterende kalender

Du kan dele hovedkalenderen for kontoen din eller en annen kalender du har opprettet. Finn ut hvordan du oppretter en ny kalender.

Tips:

• Hvis du vil dele en kalender du ikke eier, må du be eieren om å slå på tillatelsen Gjøre endringer og administrere deling
  • Hvis kontoen din administreres gjennom jobb eller skole, er det ikke sikkert at du har tilgang til alle tillatelsesalternativene. For å finne ut mer, kontakt IT-administratoren din.
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin. Du kan ikke dele kalendere fra Google Kalender-appen.
  2. Finn «Mine kalendere»-delen til venstre. Du må kanskje klikke på den for å se hele.
  3. Hold markøren over kalenderen du vil dele, og klikk på Mer Mer og så Innstillinger og deling.
    • Slik deler du med mange: Under «Tilgangstillatelser» merker du av i avmerkingsboksene for måtene du vil dele på, og velger alternativene du ønsker fra rullegardinmenyen. Les mer om alternativene nedenfor.
    • Slik deler du med enkeltpersoner: Klikk på Legg til personer under «Del med bestemte personer».
  4. Legg til personen eller e-postadressen i Google-gruppen. Bruk rullegardinmenyen for å justere tillatelsesinnstillingene.
  5. Klikk på Send.
  6. Mottakeren må klikke på linken i e-posten vedkommende får, for å legge til kalenderen i listen sin.

Hvis du deler kalenderen din med en gruppe, blir den ikke automatisk lagt til i gruppens «Andre kalendere»-liste. Delingsinnstillingene for kalenderen justeres automatisk når det skjer endringer i gruppens medlemskap. Finn ut mer om Google Grupper.

Deleger kalenderen din

Du kan gi andre full tilgang til å administrere kalenderen din. Vi anbefaler ikke at du gir full tilgang til mange personer eller grupper.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Finn «Mine kalendere»-delen til venstre. Du må kanskje klikke på den for å se hele.
  3. Hold markøren over kalenderen du vil dele.
  4. Klikk på Mer Mer og så Innstillinger og deling.
  5. Under «Del med bestemte personer» klikker du på Legg til folk.
  6. Skriv inn e-postadressen til den du vil gi tilgang.
  7. Under «Tillatelser» klikker du på Gjøre endringer og administrere deling.
  8. Klikk på Send.

Tips: Personen du har delegert tilgang til, må klikke på linken i e-posten vedkommende får, for å legge til kalenderen i listen sin. Hvis vedkommende oppretter en aktivitet i kalenderen din, kommer invitasjonen fra deg. Finn ut mer om tillatelsesinnstillinger.

Del kalenderen med noen som ikke har Google Kalender

Vil du vise kalenderen din til noen som ikke har Google Kalender? Da må du gjøre den tilgjengelig for alle. Finn ut mer om offentlig deling.

Del en kalender med alle i organisasjonen din

Hvis du bruker Google Kalender gjennom jobb, skole eller en annen organisasjon, finner du alternativet for å gjøre kalenderen tilgjengelig for alle i organisasjonen, under «Tilgangstillatelser».

Slik fungerer denne innstillingen

• Folk i organisasjonen kan finne kalenderen din.
  • Folk utenfor organisasjonen kan ikke finne kalenderen.
  • Hvis du inviterer noen utenfor organisasjonen til et møte, kan vedkommende se informasjon om møtet.

Alternativer

• Se alle aktivitetsopplysninger: Folk i organisasjonen kan se opplysninger om kalenderaktivitetene dine, med mindre du merker dem som private.
  • Se bare ledig/opptatt (skjul detaljer): Andre i organisasjonen kan se om du er ledig eller opptatt, men de kan ikke se navn eller andre detaljer om aktivitetene dine.

Slutt å dele kalenderen din

Fjern folk fra delingsinnstillingene, eller avslutt offentlig deling
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Finn «Mine kalendere»-delen til venstre. Du må kanskje klikke på den for å se hele.
  3. Hold markøren over kalenderen du vil oppheve delingen av, og klikk på Mer Mer og så Innstillinger og deling.
  4. Under «Tilgangstillatelser» slår du av Gjør kalenderen offentlig tilgjengelig.
    • Slik slutter du å dele med bestemte personer: Under «Del med bestemte personer» klikker du på Fjern Fjern ved siden av personen du vil fjerne.

Hvis du deler flere kalendere, gjentar du disse trinnene for alle andre kalendere du vil slutte å dele.

Slutt å dele informasjon om tilgjengelighet med andre apper
Hvis kalenderen din er synlig for andre og noen prøver å kontakte deg mens du ikke er tilgjengelig, får vedkommende et varsel i andre G Suite-apper. Slik fjerner du dette varselet:
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Finn «Mine kalendere»-delen til venstre. Du må kanskje klikke på den for å se hele.
  3. Hold markøren over kalenderen du vil oppheve delingen av, og klikk på Mer Mer og så Innstillinger og deling.
  4. Under «Tilgangstillatelser» slår du av Vis kalenderinformasjon i andre Google-apper – begrenset av tilgangstillatelser.

Styr hva andre kan se

Tillatelsesinnstillinger

Tips: Hvis du bruker Google Kalender gjennom jobb, skole eller en annen organisasjon, kan det hende du ikke ser alle delingsalternativene hvis administratoren din har slått dem av.

Når du deler kalenderen din med noen, kan du bestemme hvordan de ser aktivitetene dine, og om de kan endre på noe, for eksempel legge til eller endre aktiviteter.

Dette kan folk gjøre med hvert av delingsalternativene:

gjøre endringer og administrere deling

• endre delingsinnstillingene
  • legge til og endre aktiviteter
  • se opplysninger om alle aktiviteter, også private
  • se tidssoneinnstillingen for kalenderen
  • slette kalenderen for godt
  • gjenopprette aktiviteter fra kalenderens papirkurv eller slette dem for godt
  • abonnere på e-postvarsler når aktiviteter opprettes, endres, avlyses, besvares eller starter snart

endre aktiviteter

• legge til og endre aktiviteter
  • se opplysninger om alle aktiviteter, også private
  • se tidssoneinnstillingen for kalenderen
  • gjenopprette aktiviteter fra kalenderens papirkurv eller slette dem for godt
  • abonnere på e-postvarsler når aktiviteter opprettes, endres, avlyses, besvares eller starter snart

se alle aktivitetsopplysninger

• se opplysninger om alle aktiviteter, unntatt de som er merket som private
  • se tidssoneinnstillingen for kalenderen
  • abonnere på e-postvarsler når aktiviteter opprettes, endres, avlyses, besvares eller starter snart

se bare ledig/opptatt (skjul detaljer)

se når noe er planlagt i kalenderen din, og når det finnes ledig tid, men ikke navn eller andre detaljer om aktiviteter

Tips: Aktiviteter fra Gmail som er stilt til «Bare meg», er ikke synlige for noen du har delt kalenderen med – selv ikke dem som har tilgangen «Endre aktiviteter» – med mindre du endrer delingsinnstillingene for aktiviteten eller standardinnstillingen for aktiviteter fra Gmail.

Endre synlighetsinnstillinger for én aktivitet

Aktivitetene i en kalender har automatisk de samme delingsinnstillingene som kalenderen. Du kan endre synlighetsinnstillingene for hver enkelt aktivitet, men hvordan innstillingene fungerer, avhenger av hvordan kalenderen er delt.

Finn ut mer om hvordan du endrer synlighetsinnstillingen for en enkelt aktivitet.

Feilsøking

Hvis den andre personen har problemer med å se kalenderen din, kan du prøve dette:

1. Sjekk at du har lagt til riktig e-postadresse.
  2. Fjern personen fra kalenderens delingsinnstillinger, og legg vedkommende til igjen. Du finner fremgangsmåten ovenfor.
  3. Sørg for at vedkommende klikker på linken i e-posten han eller hun har mottatt. Hvis e-posten ikke er mottatt, bør mottakeren sjekke Søppelpost-mappen sin.