Je agenda met iemand delen

Je kunt je agenda delen met gezinsleden, vrienden en collega's.

• Deel je hoofdagenda met iemand zodat hij of zij je planning kan zien.
  • Maak een agenda die door meerdere mensen kan worden bewerkt, zoals een gezinsagenda.
  • Voeg iemand, zoals een administratief medewerker, toe als gemachtigde van je agenda om afspraken te plannen en te bewerken.

Belangrijk: Wees voorzichtig als je je agenda deelt. Iedereen met volledige rechten kan reageren op uitnodigingen, afspraken maken en bewerken en je agenda met anderen delen.

Je agenda delen

Je kunt in Google Agenda meerdere agenda's hebben waaraan je afspraken kunt toevoegen. Elke agenda kan verschillende instellingen voor delen hebben.

Een bestaande agenda delen

Je kunt de hoofdagenda voor je account delen, of een andere agenda die je hebt gemaakt. Meer informatie over hoe je een nieuwe agenda kunt maken

Tips

• Als je een agenda wilt delen waarvan je niet de eigenaar bent, moet je de eigenaar vragen het recht Wijzigingen aanbrengen en opties voor delen beheren in te schakelen.
  • Als je account wordt beheerd op het werk of op school, heb je mogelijk geen toegang tot alle rechtenopties. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.
  1. Open Google Agenda op je computer. Je kunt geen agenda's delen vanuit de Google Agenda-app.
  2. Zoek aan de linkerkant het gedeelte 'Mijn agenda's'. Je moet misschien klikken om dit uit te vouwen.
  3. Plaats de muisaanwijzer op de agenda die je wilt delen en klik op Meer Meer en dan Instellingen en delen.
    • Algemeen delen: Vink onder 'Toegangsrechten' de selectievakjes aan van de manieren waarop je wilt delen en kies de gewenste opties in het dropdownmenu. Meer informatie over deze opties vind je hieronder.
    • Delen met afzonderlijke mensen: Klik onder 'Delen met specifieke mensen' op Mensen toevoegen.
  4. Voeg de persoon of het e-mailadres van de Google-groep toe. Gebruik het dropdownmenu om de instellingen voor rechten aan te passen.
  5. Klik op Verzenden.

Als je je agenda met een groep mensen deelt, wordt de agenda niet automatisch toegevoegd aan de 'Andere agenda's'. Ze moeten op de link in de ontvangen e-mail klikken om de agenda aan hun lijst toe te voegen. De instellingen voor het delen van agenda's worden na verloop van tijd automatisch aangepast aan wijzigingen in het ledenbestand van de groep. Meer informatie over Google Groepen

Iemand toegang tot je agenda geven

Je kunt anderen volledige rechten geven om je agenda te beheren. We raden je af om veel mensen of groepen volledige rechten te geven.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Zoek aan de linkerkant het gedeelte 'Mijn agenda's'. Je moet misschien klikken om dit uit te vouwen.
  3. Wijs de agenda aan die je wilt delen.
  4. Klik op Meer Meer en dan Instellingen en delen.
  5. Klik onder 'Delen met specifieke mensen' op Mensen toevoegen.
  6. Geef het e-mailadres van de persoon op.
  7. Klik onder 'Rechten' op Wijzigingen aanbrengen en opties voor delen beheren.
  8. Klik op Verzenden.

Tip: De gemachtigde persoon kan je agenda vinden aan de linkerkant onder 'Mijn agenda's'. Als die persoon een afspraak in je agenda plant, komt de uitnodiging van jou. Meer informatie over instellingen voor rechten

Delen met mensen die Google Agenda niet gebruiken

De enige manier waarop mensen die Google Agenda niet gebruiken je agenda kunnen bekijken, is door deze openbaar te maken. Meer informatie over openbaar delen

Een agenda delen met iedereen in je organisatie

Als je Google Agenda via je werk, school of andere organisatie gebruikt, vind je onder 'Toegangsrechten' de optie om je agenda beschikbaar te maken voor iedereen binnen de organisatie.

Hoe deze instelling werkt

• Mensen in je organisatie kunnen je agenda vinden.
  • Mensen buiten je organisatie kunnen je agenda niet vinden.
  • Als je iemand van buiten je organisatie uitnodigt voor een vergadering, kan hij informatie over de vergadering bekijken.

Opties

• Alle details voor de afspraak weergeven: Mensen in je organisatie kunnen de details van je agenda-afspraken bekijken, tenzij je ze markeert als privé.
  • Alleen statusinformatie beschikbaar/bezet weergeven (details verbergen): Mensen in je organisatie kunnen zien of je beschikbaar of bezet bent, maar ze kunnen geen namen of details van je afspraken bekijken.

Je agenda niet meer delen

Mensen uit de instellingen voor delen verwijderen, of openbaar delen stoppen
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Zoek aan de linkerkant het gedeelte 'Mijn agenda's'. Je moet misschien klikken om dit uit te vouwen.
  3. Wijs de agenda aan die je niet meer wilt delen en klik op Meer Meer en dan Instellingen en delen.
  4. Schakel onder 'Toegangsrechten' de optie Openbaar beschikbaar maken uit.
    • Als je een agenda niet meer met specifieke mensen wilt delen: Klik onder 'Delen met specifieke mensen' op Verwijderen Verwijderen naast de persoon die je wilt verwijderen.

Als je meerdere agenda's deelt, herhaal je deze stappen voor alle andere agenda's waarvoor je het delen wilt stopzetten.

Beschikbaarheidsinformatie niet meer delen met andere apps
Als je agenda zichtbaar is voor anderen en iemand probeert contact met je op te nemen terwijl je niet beschikbaar bent, ontvangt hij of zij een melding in G Suite of andere Google-apps. Deze melding verwijderen:
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Zoek aan de linkerkant het gedeelte 'Mijn agenda's'. Je moet misschien klikken om het gedeelte uit te vouwen.
  3. Wijs de agenda aan die je niet meer wilt delen en klik op Meer Meer en dan Instellingen en delen.
  4. Schakel onder 'Toegangsrechten' de optie Agendagegevens weergeven in andere Google-apps, beperkt op basis van toegangsrechten uit.

Bepalen wat anderen kunnen vinden

Instellingen voor rechten

Tip: Als je Google Agenda via je werk, school of een andere organisatie gebruikt, worden mogelijk niet al deze opties voor delen weergegeven als je beheerder ze heeft uitgeschakeld.

Als je je agenda met iemand deelt, kun je bepalen welke details deze persoon kan bekijken. Je kunt ook bepalen of hij of zij wijzigingen kan aanbrengen, zoals het toevoegen of bewerken van afspraken.

Hieronder staat wat mensen bij de verschillende opties voor delen kunnen doen:

Wijzigingen aanbrengen en delen beheren

• De instellingen voor delen wijzigen
  • Afspraken toevoegen en bewerken
  • Details bekijken voor alle afspraken, ook privéafspraken
  • De tijdzone-instelling voor de agenda bekijken
  • De agenda definitief verwijderen
  • Afspraken herstellen of definitief uit de prullenbak van de agenda verwijderen

Wijzigingen aanbrengen in afspraken

• Afspraken toevoegen en bewerken
  • Details bekijken voor alle afspraken, ook privéafspraken
  • De tijdzone-instelling voor de agenda bekijken
  • Afspraken herstellen of definitief uit de prullenbak van de agenda verwijderen

Alle afspraakdetails bekijken

• Details voor alle afspraken bekijken, behalve afspraken die zijn gemarkeerd als 'privé'
  • De tijdzone-instelling voor de agenda bekijken

Alleen statusinformatie beschikbaar/bezet weergeven (details verbergen)

De persoon kan bekijken wanneer er afspraken in je agenda zijn geboekt en wanneer je vrij bent, maar er worden geen namen of andere details van je afspraken weergegeven.

Tip: Afspraken uit Gmail die de zichtbaarheidsinstelling 'Alleen ik' hebben, zijn niet zichtbaar voor mensen met wie je je agenda hebt gedeeld. Ze zijn zelfs niet zichtbaar voor mensen met het toegangsniveau 'Wijzigingen aanbrengen', tenzij je de instelling voor delen voor de afspraak, of de standaardinstellingen voor afspraken in Gmail, wijzigt.

De zichtbaarheidsinstellingen wijzigen voor een afzonderlijke afspraak

Je afspraken hebben automatisch dezelfde instellingen voor delen als je agenda. Je kunt de zichtbaarheidsinstellingen voor individuele afspraken wijzigen, maar hoe een zichtbaarheidsinstelling werkt hangt af van hoe je agenda is gedeeld.

Meer informatie over hoe je de zichtbaarheidsinstelling voor een afzonderlijke afspraak wijzigt

Problemen oplossen

Als iemand problemen ondervindt met het bekijken van je agenda, kun je het volgende proberen:

1. Controleer of je het juiste e-mailadres hebt toegevoegd.
  2. Verwijder de persoon uit de instellingen voor delen van de agenda en voeg die persoon weer toe. Bekijk de instructies hierboven.
  3. Zorg dat mensen op de link klikken die ze in de e-mail ontvangen hebben. Ze moeten de map Spam controleren als ze de e-mail niet kunnen vinden.