Kalenterin jakaminen toiselle henkilölle

Voit jakaa kalenterin perheenjäsenille, ystäville ja työkavereille.

• Jaa pääkalenteri toiselle henkilölle, jotta hän voi nähdä aikataulusi.
  • Luo kalenteri, jota useat henkilöt voivat muokata. Voit luoda esimerkiksi perheen kalenterin.
  • Lisää henkilö kalenterisi valtuutetuksi henkilöksi, jotta hän voi aikatauluttaa ja muokata tapahtumia.

Tärkeää: Jaa kalenterisi harkiten. Jokainen, jolla on täydet käyttöoikeudet, voi vastata kutsuihin, luoda ja muokata tapahtumia ja jakaa kalenterin muille.

Kalenterin jakaminen ja jakamisen peruuttaminen

Google Kalenterissa voi olla useita kalentereita, joihin lisäät tapahtumia. Kaikilla kalentereilla voi olla omat jakamisasetuksensa.

Olemassa olevan kalenterin jakaminen

Voit jakaa tilisi pääkalenterin tai muun luomasi kalenterin.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella. Kalentereja ei voi jakaa Google Kalenteri ‑sovelluksesta.
  2. Siirry vasemman reunan Omat kalenterit ‑osioon. Sinun on ehkä laajennettava valikko klikkaamalla.
  3. Vie hiiri jaettavan kalenterin päälle, klikkaa Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja jakaminen.
  4. Jakaminen muille: Kirjoita Jaa tietyille henkilöille ‑kohtaan niiden henkilöiden nimet tai sähköpostiosoitteet, joille haluat jakaa kalenterin.
  5. Yleisten jakamisasetusten muuttaminen: Valitse Käyttöoikeudet-kohdan avattavasta valikosta sopiva vaihtoehto. Jäljempänä on lisätietoja näistä vaihtoehdoista.
  6. Jos haluamaasi henkilöä ei ole vielä lisätty, klikkaa Lisää henkilöitä.
  7. Lisää henkilöt ja klikkaa Lähetä.

Jos jaoit kalenterisi yksittäiselle sähköpostiosoitteelle, osoitteen omistaja näkee kalenterisi Muut kalenterit ‑luettelossaan. Jos jaoit kalenterisi sähköpostiryhmälle, ryhmän jäsenet näkevät kalenterisi Muut kalenterit ‑luettelossaan, kun he ovat klikanneet Google Kalenterin sähköpostikutsun linkkiä.

Henkilön valtuuttaminen kalenterin käyttäjäksi

Voit antaa muille kalenterisi täydelliset hallintaoikeudet. Suosittelemme, ettet anna täydellisiä oikeuksia useille henkilöille tai ryhmille.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Siirry vasemman reunan Omat kalenterit ‑osioon. Sinun on ehkä laajennettava valikko klikkaamalla.
  3. Vie hiiri sen kalenterin päälle, jonka haluat jakaa.
  4. Valitse Lisää Lisää ja sittenAsetukset ja jakaminen.
  5. Valitse Jaa tietyille henkilöille ‑kohdasta Lisää henkilöitä.
  6. Kirjoita valtuutettavan henkilön sähköpostiosoite.
  7. Valitse Käyttöoikeudet-kohdasta Tee muutoksia ja hallinnoi jakamista.
  8. Valitse Lähetä.

Huom. Valtuutettu henkilö näkee kalenterisi vasemmalla Omat kalenterit ‑kohdassa. Jos hän luo tapahtuman kalenteriisi, kutsu lähetetään sinun nimissäsi. Lue lisää käyttöoikeusasetuksista.

Uuden jaettavan kalenterin luominen

Voit luoda uuden kalenterin ja kutsua muita henkilöitä tarkastelemaan tai muokkaamaan sitä. Kun luot tapahtuman, voit valita, mihin kalenteriin tapahtuma lisätään.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella. Google Kalenteri ‑sovelluksella ei voi luoda tai jakaa kalentereita.
  2. Valitse vasemman reunan Omat kalenterit ‑osion yläpuolelta Lisää Lisää ja sitten Uusi kalenteri.
  3. Kirjoita kalenterin nimi.
  4. Valitse Luo kalenteri.
  5. Klikkaa vasemmasta reunasta uuden kalenterin nimeä.
  6. Valitse vaihtoehto Käyttöoikeudet-kohdan avattavasta valikosta. Jäljempänä on lisätietoja näistä vaihtoehdoista.
  7. Jos jotakuta ei ole vielä lisätty, klikkaa Jaa tietyille henkilöille ‑kohdassa Lisää henkilö.
  8. Lisää henkilöt ja klikkaa Lähetä.

Jos jaoit kalenterisi yksittäiselle sähköpostiosoitteelle, osoitteen omistaja näkee kalenterisi Muut kalenterit ‑luettelossaan. Jos jaoit kalenterisi sähköpostiryhmälle, ryhmän jäsenet näkevät kalenterisi Muut kalenterit ‑luettelossaan, kun he ovat klikanneet Google Kalenterin sähköpostikutsun linkkiä.

Tärkeää: jotta uusi kalenterisi näkyy Android-puhelimessa tai -tabletissa, sinun on otettava synkronointi käyttöön kyseisen kalenterin osalta.

Jakaminen ryhmälle

Jos jaat kalenterisi ryhmälle, sitä ei lisätä henkilöiden kalenteriluetteloihin automaattisesti. Jokaisen on lisättävä kalenteri omaan kalenteriluetteloonsa klikkaamalla sähköpostilla lähetettyä linkkiä.

Google Ryhmien käyttäminen

Jos haluat jakaa kalenterin suurelle ihmisryhmälle, voit lisätä Google Ryhmän. Kalenterin jakamisasetukset muuttuvat automaattisesti ryhmän jäsenyyksien muutosten mukaan. Lue lisää Google Ryhmistä.

1. Jaa kalenteri noudattamalla edellä olevien osioiden ohjeita.
  2. Anna Google Ryhmän sähköpostiosoite henkilön sähköpostiosoitteen lisäämisen sijaan.

Henkilöiden lisääminen yksitellen

Voit myös jakaa kalenterisi lisäämällä yksittäisiä sähköpostiosoitteita.

1. Jaa kalenteri noudattamalla edellä olevien osioiden ohjeita.
  2. Lisää kunkin henkilön sähköpostiosoite.
Jakaminen henkilöille, joilla ei ole Google Kalenteria

Henkilöt, joilla ei ole Google Kalenteria, voivat tarkastella kalenteriasi vain, jos teet siitä julkisen. Lue lisää julkisesti jakamisesta.

Kalenterin jakaminen kaikille organisaatioon kuuluville käyttäjille

Jos käytät Google Kalenteria työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation kautta, näet asetuksen, jolla voit jakaa kalenterisi kaikille organisaatioon kuuluville.

Näin asetus toimii

• Kaikki organisaatioon kuuluvat käyttäjät voivat löytää kalenterisi.
  • Organisaation ulkopuoliset käyttäjät eivät voi nähdä kalenteriasi.
  • Jos kutsut kokoukseen osallistujia organisaation ulkopuolelta, he voivat nähdä kokousta koskevat tiedot.

Asetukset

• Näytä kaikki tapahtuman tiedot: Organisaatioon kuuluvat käyttäjät näkevät kalenteritapahtumiesi tiedot, ellet merkitse niitä yksityisiksi.
  • Näytä vain vapaa/varattu-tiedot (piilota muut tiedot): Organisaatioon kuuluvat käyttäjät näkevät vapaat ja varatut ajat kalenteristasi, mutta he eivät näe muita tapahtumatietoja.
Ihmisten poistaminen jakamisasetuksista tai julkisen jakamisen lopettaminen
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Siirry vasemman reunan Omat kalenterit ‑osioon. Sinun on ehkä laajennettava valikko klikkaamalla.
  3. Vie hiiri sen kalenterin päälle, jonka jakamisen haluat lopettaa, ja valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja jakaminen.
  4. Poista valinta Käyttöoikeudet-osion Jaa julkisesti ‑ruudusta.
  5. Voit lopettaa kalenterin jakamisen tietylle henkilölle valitsemalla Jaa tietyille henkilöille ‑kohdasta henkilön nimen vierestä Poista Poista.

Jos jaat useita kalentereita, toista vaiheet jokaisessa kalenterissa, jonka jakamisen haluat lopettaa.

Muiden näkemän sisällön hallitseminen

Käyttöoikeudet

Huom. Jos käytät Google Kalenteria työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation tilillä, järjestelmänvalvoja on saattanut poistaa käytöstä osan jakamisasetuksista, jolloin ne eivät näy sinulle.

Kun jaat kalenterisi jollekulle, voit päättää, miten hän näkee tapahtumasi ja voiko hän tehdä myös muutoksia, kuten lisätä tai muokata tapahtumia.

Jakamisvaihtoehdot ovat:

Tee muutoksia JA hallitse jakamista

• Voit muuttaa jakamisasetuksia.
  • Voit lisätä tapahtumia ja muokata niitä.
  • Voit tarkastella tietoja kaikista tapahtumista, myös yksityisistä tapahtumista.
  • Voit tarkistaa kalenterin aikavyöhykeasetuksen.
  • Voit poistaa kalenterin pysyvästi.
  • Voit palauttaa tapahtumia kalenterin roskakorista tai poistaa niitä pysyvästi.

Tee muutoksia tapahtumiin

• Voit lisätä tapahtumia ja muokata niitä.
  • Voit tarkastella tietoja kaikista tapahtumista, myös yksityisistä tapahtumista.
  • Voit tarkistaa kalenterin aikavyöhykeasetuksen.
  • Voit palauttaa tapahtumia kalenterin roskakorista tai poistaa niitä pysyvästi.

Näytä kaikki tapahtuman tiedot

• Voit tarkastella tietoja kaikista tapahtumista, paitsi yksityisiksi merkityistä tapahtumista.
  • Voit tarkistaa kalenterin aikavyöhykeasetuksen.

Näytä vain vapaa/varattu‑tiedot (piilota muut tiedot)

Voit nähdä tiedot kalenterin varatuista ja vapaista ajoista, mutta et tapahtumien nimiä tai tietoja.

Huomaa: Gmailin tapahtumat, joiden näkyvyysasetus on Ainoastaan minä, eivät näy henkilöille, joille jaat kalenterisi. Tämä koskee myös henkilöitä, joilla on Tee muutoksia ‑käyttöoikeus. Jos haluat heidän näkevän tällaisen tapahtuman, muuta tapahtuman jakamisasetuksia tai Gmailin tapahtumien oletusasetusta.

Yksittäisen tapahtuman näkyvyysasetusten muokkaaminen

Tapahtumissa käytetään automaattisesti samoja jakamisasetuksia kuin kalenterissa. Voit muokata kunkin tapahtuman näkyvyysasetusta, mutta näkyvyysasetuksien toiminta riippuu kalenterisi jakamistavasta.

Lisätietoja yksittäisen tapahtuman näkyvyysasetuksen muuttamisesta.

Vianetsintä

Jos toisella henkilöllä on ongelmia kalenterisi tarkastelemisessa, kokeile seuraavaa:

1. Varmista, että lisäsit oikean sähköpostiosoitteen.
  2. Poista henkilö kalenterin jakamisasetuksista ja lisää hänet takaisin. Katso edellä olevat ohjeet.
  3. Varmista, että henkilö klikkaa saamassaan sähköpostissa olevaa linkkiä. Pyydä häntä tarkistamaan roskapostikansio, jos sähköpostia ei löydy.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita