Kalenterin jakaminen toiselle henkilölle

Voit jakaa kalenterin perheenjäsenille, ystäville ja työkavereille.

• Jaa pääkalenteri toiselle henkilölle, jotta hän voi nähdä aikataulusi.
  • Luo kalenteri, jota useat henkilöt voivat muokata. Voit luoda esimerkiksi perhekalenterin.
  • Lisää henkilö, kuten hallinnollinen avustaja, kalenterisi valtuutetuksi henkilöksi, jotta hän voi aikatauluttaa ja muokata tapahtumia.

Tärkeää: Jaa kalenterisi harkiten. Jokainen, jolla on täydet käyttöoikeudet, voi vastata kutsuihin, luoda ja muokata tapahtumia sekä jakaa kalenterin muille.

Kalenterin jakaminen

Google Kalenterissa voi olla useita kalentereita, joihin lisäät tapahtumia. Kaikilla kalentereilla voi olla omat jakamisasetuksensa.

Olemassa olevan kalenterin jakaminen

Voit jakaa tilisi pääkalenterin tai muun luomasi kalenterin. Lue lisää uuden kalenterin luomisesta.

Vinkkejä:

• Jos haluat jakaa kalenterin, jota et omista, sinun täytyy pyytää omistajaa ottamaan käyttöön Tee muutoksia ja hallitse jakamista ‑käyttöoikeus.
  • Jos käytät työpaikan tai oppilaitoksen hallinnoimaa tiliä, et ehkä näe kaikkia käyttöoikeusvaihtoehtoja. Pyydä lisätietoja järjestelmänvalvojalta.
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella. Kalentereja ei voi jakaa Google Kalenteri ‑sovelluksesta.
  2. Siirry vasemman reunan Omat kalenterit ‑osioon. Sinun on ehkä laajennettava valikko klikkaamalla.
  3. Vie hiiri jaettavan kalenterin päälle, klikkaa Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja jakaminen.
  4. Lisää henkilö tai Google-ryhmän sähköpostiosoite. Määritä käyttöoikeusasetukset avattavasta valikosta.
  5. Valitse Lähetä.

Jos jaat kalenterisi ryhmän kanssa, sitä ei lisätä automaattisesti ryhmän jäsenten Muut kalenterit ‑luetteloon. Jokaisen on lisättävä kalenteri omaan kalenteriluetteloonsa klikkaamalla sähköpostilla lähetettyä linkkiä. Kalenterin jakamisasetukset muuttuvat automaattisesti ryhmän jäsenyyksien muutosten mukaan. Lue lisää Google Ryhmistä.

Henkilön valtuuttaminen kalenterin käyttäjäksi

Voit antaa muille kalenterisi täydelliset hallintaoikeudet. Suosittelemme, ettet anna täydellisiä oikeuksia useille henkilöille tai ryhmille.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Siirry vasemman reunan Omat kalenterit ‑osioon. Sinun on ehkä laajennettava valikko klikkaamalla.
  3. Vie hiiri sen kalenterin päälle, jonka haluat jakaa.
  4. Valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja jakaminen.
  5. Valitse Jaa tietyille henkilöille ‑kohdasta Lisää henkilöitä.
  6. Kirjoita valtuutettavan henkilön sähköpostiosoite.
  7. Valitse Käyttöoikeudet-kohdasta Tee muutoksia ja hallinnoi jakamista.
  8. Valitse Lähetä.

Vinkki: Valtuutettu henkilö näkee kalenterisi vasemmalla Omat kalenterit ‑kohdassa. Jos hän luo tapahtuman kalenteriisi, kutsu lähetetään sinun nimissäsi. Lue lisää käyttöoikeusasetuksista.

Jakaminen henkilöille, joilla ei ole Google Kalenteria

Henkilöt, joilla ei ole Google Kalenteria, voivat tarkastella kalenteriasi vain, jos teet siitä julkisen. Lue lisää julkisesti jakamisesta.

Kalenterin jakaminen kaikille organisaatioon kuuluville käyttäjille

Jos käytät Google Kalenteria työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation kautta, näet Käyttöoikeudet-kohdassa asetuksen, jolla voit jakaa kalenterisi kaikille organisaatioon kuuluville.

Näin asetus toimii

• Kaikki organisaatioon kuuluvat käyttäjät voivat löytää kalenterisi.
  • Organisaation ulkopuoliset käyttäjät eivät voi löytää kalenteriasi.
  • Jos kutsut kokoukseen osallistujia organisaation ulkopuolelta, he voivat löytää kokousta koskevat tiedot.

Vaihtoehdot

• Näytä kaikki tapahtuman tiedot: Organisaatioon kuuluvat käyttäjät näkevät kalenteritapahtumiesi tiedot, ellet merkitse niitä yksityisiksi.
  • Näytä vain vapaa/varattu-tiedot (piilota muut tiedot): Organisaatioon kuuluvat käyttäjät näkevät vapaat ja varatut ajat kalenteristasi, mutta he eivät näe tapahtumien nimiä tai muita tietoja.

Kalenterin jakamisen poistaminen

Ihmisten poistaminen jakamisasetuksista tai julkisen jakamisen lopettaminen
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Siirry vasemman reunan Omat kalenterit ‑osioon. Sinun on ehkä laajennettava valikko klikkaamalla.
  3. Vie hiiri sen kalenterin päälle, jonka jakamisen haluat poistaa, ja valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja jakaminen.
  4. Siirry Käyttöoikeudet-kohtaan ja poista käytöstä Jaa julkisesti.
    • Lopeta jakaminen tietyille henkilöille: Valitse Jaa tietyille henkilöille ‑kohdasta poistettavan henkilön nimen vierestä Poista Poista.

Jos jaat useita kalentereita, toista vaiheet jokaisessa kalenterissa, jonka jakamisen haluat lopettaa.

Muille sovelluksille jaettujen tavoitettavuustietojen jakamisen lopettaminen
Jos kalenterisi näkyy muille ja joku yrittää ottaa sinuun yhteyttä, kun et ole tavoitettavissa, hän saa ilmoituksen G Suitessa tai muissa Google-sovelluksissa. Voit poistaa ilmoituksen seuraavasti:
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Siirry vasemman reunan Omat kalenterit ‑osioon. Sinun on ehkä laajennettava osio klikkaamalla.
  3. Vie hiiri sen kalenterin päälle, jonka jakamisen haluat poistaa, ja valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja jakaminen.
  4. Siirry Käyttöoikeudet-kohtaan ja poista käytöstä Näytä kalenterin tiedot muissa Google-sovelluksissa, käyttöoikeuksien rajoittama.

Muiden näkemän sisällön hallitseminen

Käyttöoikeudet

Vinkki: Jos käytät Google Kalenteria työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation kautta, järjestelmänvalvoja on saattanut poistaa käytöstä osan jakamisasetuksista, jolloin ne eivät näy sinulle.

Kun jaat kalenterisi jollekulle, voit päättää, miten hän näkee tapahtumasi ja voiko hän tehdä myös muutoksia, kuten lisätä tai muokata tapahtumia.

Jakamisvaihtoehdot ovat seuraavat:

Tee muutoksia ja hallitse jakamista

• Voit muuttaa jakamisasetuksia.
  • Voit lisätä tapahtumia ja muokata niitä.
  • Voit katsella tietoja kaikista tapahtumista, myös yksityisistä tapahtumista.
  • Voit tarkistaa kalenterin aikavyöhykeasetuksen.
  • Voit poistaa kalenterin pysyvästi.
  • Voit palauttaa tapahtumia kalenterin roskakorista tai poistaa niitä pysyvästi.

Tee muutoksia tapahtumiin

• Voit lisätä tapahtumia ja muokata niitä.
  • Voit katsella tietoja kaikista tapahtumista, myös yksityisistä tapahtumista.
  • Voit tarkistaa kalenterin aikavyöhykeasetuksen.
  • Voit palauttaa tapahtumia kalenterin roskakorista tai poistaa niitä pysyvästi.

Näytä kaikki tapahtuman tiedot

• Voit katsella kaikkien tapahtumien (paitsi yksityisiksi merkittyjen tapahtumien) tietoja.
  • Voit tarkistaa kalenterin aikavyöhykeasetuksen.

Näytä vain vapaa/varattu‑tiedot (piilota muut tiedot)

Voit nähdä tiedot kalenterin varatuista ja vapaista ajoista, mutta et tapahtumien nimiä tai tietoja.

Vinkki: Gmailin tapahtumat, joiden näkyvyysasetus on Ainoastaan minä, eivät näy henkilöille, joille jaat kalenterisi. Tämä koskee myös henkilöitä, joilla on Tee muutoksia ‑käyttöoikeus. Jos haluat heidän näkevän tällaisen tapahtuman, muuta tapahtuman jakamisasetuksia tai Gmailin tapahtumien oletusasetusta.

Yksittäisen tapahtuman näkyvyysasetusten muokkaaminen

Tapahtumissa käytetään automaattisesti samoja jakamisasetuksia kuin kalenterissa. Voit muokata kunkin tapahtuman näkyvyysasetusta, mutta näkyvyysasetuksien toiminta riippuu kalenterisi jakamistavasta.

Lisätietoja yksittäisen tapahtuman näkyvyysasetuksen muuttamisesta.

Vianetsintä

Jos toisella henkilöllä on ongelmia kalenterisi löytämisessä, kokeile seuraavaa:

1. Varmista, että lisäsit oikean sähköpostiosoitteen.
  2. Poista henkilö kalenterin jakamisasetuksista ja lisää hänet takaisin. Katso edellä olevat ohjeet.
  3. Varmista, että henkilö klikkaa saamassaan sähköpostissa olevaa linkkiä. Pyydä häntä tarkistamaan roskapostikansio, jos sähköpostia ei löydy.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita