Kalenterin jakaminen jollekulle toiselle

Tärkeää: Jaa kalenterisi harkiten. Jokainen, jolla on täydet käyttöoikeudet, voi vastata kutsuihin, luoda ja muokata tapahtumia sekä jakaa kalenterin muille.

Voit jakaa kalenterin perheenjäsenille, ystäville ja työkavereille.

• Jaa pääkalenteri jollekulle toiselle, jotta hän voi nähdä aikataulusi.
  • Luo kalenteri, jota monet voivat muokata. Voit luoda esimerkiksi perhekalenterin.
  • Lisää kalenterisi valtuutetuksi joku, esim. hallinnollinen avustaja, joka voi lisätä ja muokata tapahtumia puolestasi.

Vinkki: Kun luot Google Meet ‑linkin sisältävän tapahtuman jonkun toisen kalenteriin, sillä on vaikutusta myös tapahtumaan sovellettaviin videokonferenssikäytäntöihin. Lue lisää siirrettyjen Google Kalenteri ‑tapahtumien asetusten soveltamisesta.

Kalenterin jakaminen

Google Kalenterissa voi olla useita kalentereita, joihin lisäät tapahtumia. Kaikilla kalentereilla voi olla omat jakamisasetuksensa.

Aiemmin luodun kalenterin jakaminen

Voit jakaa tilisi pääkalenterin tai muun luomasi kalenterin. Lue lisää uuden kalenterin luomisesta.

Vinkkejä:

• Jos haluat jakaa kalenterin, jota et omista, sinun täytyy pyytää omistajaa ottamaan käyttöön Tee muutoksia ja hallitse jakamista ‑käyttöoikeus.
  • Jos käytät työpaikan tai oppilaitoksen hallinnoimaa tiliä, et välttämättä näe kaikkia käyttöoikeusvaihtoehtoja. Pyydä lisätietoja järjestelmänvalvojalta.
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella. Kalentereja ei voi jakaa Google Kalenteri ‑sovelluksesta.
  2. Siirry vasemman reunan Omat kalenterit ‑osioon. Sinun on ehkä laajennettava valikko klikkaamalla.
  3. Vie hiiri jaettavan kalenterin päälle ja klikkaa Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja jakaminen.
    • Jaa yleisesti: Valitse jakamistavat Käyttöoikeudet-kohdan valintaruuduilla ja muuta asetuksia avattavasta valikosta. Lisätietoja näistä asetuksista on alla.
    • Jaa muille näin: Valitse Jaa tietyille ihmisille ‑kohdasta Lisää henkilö.
  4. Lisää henkilö tai Google-ryhmän sähköpostiosoite. Määritä käyttöoikeusasetukset avattavasta valikosta.
  5. Klikkaa Lähetä.
  6. Vastaanottajan on klikattava sähköpostitse saamaansa linkkiä, jotta kalenteri lisätään hänen listalleen.

Jos jaat kalenterisi ryhmän kanssa, sitä ei lisätä automaattisesti ryhmän jäsenten Muut kalenterit ‑listalle. Kalenterin jakamisasetukset muuttuvat automaattisesti ryhmän jäsenyyksien muutosten mukaan. Lue lisää Google Ryhmistä.

Kalenterin käyttölupien jakaminen

Voit antaa muille kalenterisi täydelliset hallintaoikeudet. Suosittelemme, ettet anna täysiä oikeuksia usealle ihmiselle tai ryhmälle.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Siirry vasemman reunan Omat kalenterit ‑osioon. Sinun on ehkä laajennettava valikko klikkaamalla.
  3. Vie hiiri sen kalenterin päälle, jonka haluat jakaa.
  4. Klikkaa Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja jakaminen.
  5. Valitse Jaa tiettyille ihmisille ‑kohdasta Lisää henkilöitä.
  6. Kirjoita valtuutettavan sähköpostiosoite.
  7. Valitse Käyttöoikeudet-kohdasta Tee muutoksia ja hallinnoi jakamista.
  8. Klikkaa Lähetä.

Vinkki: Valtuuttamasi on klikattava sähköpostitse saamaansa linkkiä, jotta kalenteri lisätään hänen listalleen. Jos hän luo tapahtuman kalenteriisi, kutsu lähetetään sinun nimissäsi. Lue lisää käyttöoikeusasetuksista.

Jakaminen henkilöille, joilla ei ole Google Kalenteria

Ne, joilla ei ole Google Kalenteria, voivat nähdä kalenterisi vain, jos teet siitä julkisen. Lue lisää julkisesti jakamisesta.

Kalenterin jakaminen kaikille organisaatioon kuuluville

Jos käytät Google Kalenteria työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation kautta, näet Käyttöoikeudet-kohdassa asetuksen, jolla voit jakaa kalenterisi kaikille organisaatioon kuuluville.

Näin asetus toimii

• Kaikki organisaatioon kuuluvat voivat löytää kalenterisi.
  • Organisaation ulkopuoliset eivät voi löytää kalenteriasi.
  • Jos kutsut kokoukseen osallistujia organisaation ulkopuolelta, he voivat löytää kokousta koskevat tiedot.

Vaihtoehdot

• Näytä kaikki tapahtuman tiedot: Organisaatioon kuuluvat näkevät kalenteritapahtumiesi tiedot, ellet merkitse niitä yksityisiksi.
  • Näytä vain vapaa/varattu-tiedot (piilota muut tiedot): Organisaatioosi kuuluvat näkevät vapaat ja varatut ajat kalenteristasi, mutta eivät tapahtumien nimiä tai muita tietoja.

Kalenterin jakamisen poistaminen

Käyttäjien poistaminen jakamisasetuksista tai julkisen jakamisen lopettaminen
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Siirry vasemman reunan Omat kalenterit ‑osioon. Sinun on ehkä laajennettava valikko klikkaamalla.
  3. Vie hiiri sen kalenterin päälle, jonka jakamisen haluat poistaa, ja klikkaa Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja jakaminen.
  4. Siirry Käyttöoikeudet-kohtaan ja poista käytöstä Jaa julkisesti.
    • Näin lopetat jakamisen tietyille ihmisille: Valitse Jaa tietyille ihmisille ‑kohdasta poistettavan nimen vierestä Poista Poista.

Jos jaat useita kalentereita, toista vaiheet jokaisessa kalenterissa, jonka jakamisen haluat lopettaa.

Muille sovelluksille jaettujen tavoitettavuustietojen jakamisen lopettaminen
Jos kalenterisi näkyy muille ja joku yrittää ottaa sinuun yhteyttä, kun et ole tavoitettavissa, hän saa ilmoituksen muissa G Suite -sovelluksissa. Voit poistaa ilmoituksen seuraavasti:
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Siirry vasemman reunan Omat kalenterit ‑osioon. Sinun on ehkä laajennettava osio klikkaamalla.
  3. Vie hiiri sen kalenterin päälle, jonka jakamisen haluat poistaa, ja klikkaa Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja jakaminen.
  4. Siirry Käyttöoikeudet-kohtaan ja poista käytöstä Näytä kalenterin tiedot muissa Google-sovelluksissa, käyttöoikeuksien rajoittama.

Muiden näkemän sisällön hallitseminen

Käyttöoikeusasetukset

Vinkki: Jos käytät Google Kalenteria työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation kautta, järjestelmänvalvoja on saattanut poistaa käytöstä osan jakamisasetuksista, jolloin ne eivät näy sinulle.

Kun jaat kalenterisi jollekulle, voit päättää, miten hän näkee tapahtumasi ja voiko hän tehdä myös muutoksia, kuten lisätä tai muokata tapahtumia.

Jakamisvaihtoehdot ovat seuraavat:

Tee muutoksia ja hallitse jakamista

• Voit muuttaa jakamisasetuksia.
  • Voit lisätä tapahtumia ja muokata niitä.
  • Voit katsella tietoja kaikista tapahtumista, myös yksityisistä tapahtumista.
  • Voit tarkistaa kalenterin aikavyöhykeasetuksen.
  • Voit poistaa kalenterin pysyvästi.
  • Voit palauttaa tapahtumia kalenterin roskakorista tai poistaa niitä pysyvästi.
  • Voit tilata sähköposti-ilmoituksia, kun tapahtumia luodaan, muutetaan tai peruutetaan, kun tapahtumakutsuihin vastataan tai kun uusia tapahtumia on tulossa.

Tapahtumien muokkaaminen

• Voit lisätä tapahtumia ja muokata niitä.
  • Voit katsella tietoja kaikista tapahtumista, myös yksityisistä tapahtumista.
  • Voit tarkistaa kalenterin aikavyöhykeasetuksen.
  • Voit palauttaa tapahtumia kalenterin roskakorista tai poistaa niitä pysyvästi.
  • Voit tilata sähköposti-ilmoituksia, kun tapahtumia luodaan, muutetaan tai peruutetaan, kun tapahtumakutsuihin vastataan tai kun uusia tapahtumia on tulossa.

Tapahtuman kaikkien tietojen katsominen

• Voit katsella kaikkien tapahtumien (paitsi yksityisiksi merkittyjen tapahtumien) tietoja.
  • Voit tarkistaa kalenterin aikavyöhykeasetuksen.
  • Voit tilata sähköposti-ilmoituksia, kun tapahtumia luodaan, muutetaan tai peruutetaan, kun tapahtumakutsuihin vastataan tai kun uusia tapahtumia on tulossa.

Vain vapaa/varattu‑tietojen näyttäminen (piilota muut tiedot)

Voit nähdä tiedot kalenterin varatuista ja vapaista ajoista, mutta et tapahtumien nimiä tai tietoja.

Vinkki: Gmailin tapahtumat, joiden näkyvyysasetus on Ainoastaan minä, eivät näy kenellekään, jolle jaat kalenterisi. Tämä koskee myös niitä, joilla on Tee muutoksia ‑käyttöoikeus. Jos haluat heidän näkevän tällaisen tapahtuman, muuta tapahtuman jakamisasetuksia tai Gmailin tapahtumien oletusasetusta.

Yksittäisen tapahtuman näkyvyysasetusten muokkaaminen

Tapahtumissa käytetään automaattisesti samoja jakamisasetuksia kuin kalenterissa. Voit muokata kunkin tapahtuman näkyvyysasetusta, mutta näkyvyysasetusten toiminta riippuu kalenterisi jakamistavasta.

Lue lisää yksittäisen tapahtuman näkyvyysasetuksen muuttamisesta.

Vianetsintä

Jos jollakulla on ongelmia kalenterisi löytämisessä, kokeile seuraavaa:

1. Varmista, että lisäsit oikean sähköpostiosoitteen.
  2. Poista henkilö kalenterin jakamisasetuksista ja lisää hänet takaisin. Katso edellä olevat ohjeet.
  3. Varmista, että hän klikkaa saamassaan sähköpostissa olevaa linkkiä. Pyydä häntä tarkistamaan roskapostikansio, jos sähköpostia ei löydy.