Del din kalender

Vigtigt! Udvis forsigtighed, når du deler din kalender og vælger, hvad andre kan få adgang til. Alle med tilladelse til fuld adgang til din kalender kan:

• Besvare invitationer
  • Oprette og redigere begivenheder
  • Dele din kalender med andre
  • Modtage mails om ændringer af din kalender
  • Slette din kalender

Tip! Hvis din konto administreres via arbejde eller skole, har din kontos administrator muligvis begrænset eller deaktiveret deling uden for organisationen. Kontakt din administrator for at få flere oplysninger.

Del din kalender

Du kan dele en kalender, du har oprettet, og du kan angive forskellige adgangstilladelser for hver kalender. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter en ny kalender.

Del en kalender med bestemte personer

1. Åbn Google Kalender på din computer. Du kan ikke dele kalendere via Google Kalender-appen.
  2. Find sektionen "Mine kalendere" til venstre. Klik på pil ned Pil ned for at udvide sektionen.
  3. Hold markøren over den kalender, du vil dele, og klik på Mere Mere efterfulgt af Indstillinger og deling.
  4. Klik på Tilføj personer under "Del med bestemte personer".
  5. Tilføj en persons eller en Google-gruppes mailadresse. Brug rullemenuen til at justere personens eller gruppens indstillinger for tilladelser.Få flere oplysninger om adgangstilladelser.
  6. Klik på Send.
  7. Modtageren skal klikke på det mailede link for at føje kalenderen til sin liste. Få flere oplysninger om, hvordan du tilføjer en anden persons kalender.

Tip! Hvis du vil dele en kalender, som du ikke ejer, skal du bede ejeren om at give dig tilladelsen "Kan ændre og administrere deling".

Del en kalender med offentligheden

1. Åbn Google Kalender på din computer. Du kan ikke dele kalendere via Google Kalender-appen.
  2. Find sektionen "Mine kalendere" til venstre. Klik på menupil Pil ned for at udvide sektionen.
  3. Hold markøren over den kalender, du vil dele, og klik på Mere Mere efterfulgt af Indstillinger og deling.
  4. Vælg Gør kalenderen offentligt tilgængelig under "Adgangstilladelser".
  5. Vælg det adgangsniveau, du vil give, i rullemenuen ud for "Gør kalenderen offentligt tilgængelig". Få flere oplysninger om adgangstilladelser.

Tip! Hvis du vil lade personer, som ikke har Google Kalender, finde din kalender, kan det kun ske ved at gøre den offentlig. Få flere oplysninger om at dele offentligt.

Del en kalender med alle i din organisation

Hvis du bruger Google Kalender via dit arbejde, din skole eller en anden organisation, kan du under "Adgangstilladelser" finde muligheden for at dele din kalender med alle i din organisation. Få flere oplysninger om adgangstilladelser.

Sådan fungerer denne indstilling

• Personer i din organisation kan finde din kalender.
  • Personer uden for din organisation kan ikke finde din kalender.
  • Hvis du inviterer en person uden for din organisation til et møde, kan vedkommende finde oplysninger om mødet.
  • Når du deler din kalender med alle i din organisation, kan du vælge mellem "Se kun ledig/optaget (skjul information)" eller "Se alle begivenhedsoplysninger".

Styr adgangen til din kalender og individuelle begivenheder

Forstå indstillingerne for tilladelser i delte kalendere
Når du deler din kalender med andre, kan du vælge, hvordan de kan se dine begivenheder, og om de kan foretage ændringer som f.eks. at tilføje eller redigere begivenheder.

Adgangstilladelse

Hvad andre kan gøre

Se kun ledig/optaget (skjul information)

• Tjekke, hvornår din kalender er optaget, og hvornår der er ledige tidspunkter, men ikke navne på eller oplysninger om dine begivenheder.

Se alle begivenhedsoplysninger

• Finde oplysninger om alle begivenheder bortset fra følgende:
    • Oplysninger om begivenheder, der er markeret som private, er ikke synlige.
    • Gæstelisten til begivenheder uden tilladelsen "Se gæsteliste" er ikke synlig.
  • Finde tidszoneindstillingen for kalenderen.
  • Abonnere på underretninger via mail, når begivenheder oprettes, ændres, annulleres, besvares eller snart starter.

Kan redigere begivenheder

• Finde oplysninger om alle begivenheder, herunder private begivenheder.
  • Tilføje og redigere begivenheder.
  • Gendanne eller slette begivenheder permanent fra kalenderens papirkurv.
  • Finde tidszoneindstillingen for kalenderen.
  • Abonnere på underretninger via mail, når begivenheder oprettes, ændres, annulleres, besvares eller snart starter.

Kan ændre og administrere deling

• Finde oplysninger om alle begivenheder, herunder private begivenheder.
  • Tilføje og redigere begivenheder.
  • Gendanne eller slette begivenheder permanent fra kalenderens papirkurv.
  • Finde tidszoneindstillingen for kalenderen.
  • Redigere delingsindstillinger.
  • Abonnere på underretninger via mail, når begivenheder oprettes, ændres, annulleres, besvares eller snart starter.
  • Slette en kalender permanent.

Tips!

• Hvis din konto administreres via dit arbejde eller din skole, kan administratoren af din konto have begrænset eller deaktiveret indstillinger for tilladelser. Kontakt din administrator for at få flere oplysninger.
  • Begivenheder fra Gmail med synlighedsindstillingen "Kun mig" kan ikke ses af nogen, du har delt din kalender med. Dette gælder også personer med indstillingen "Kan redigere", medmindre du ændrer delingsindstillingerne for begivenheden eller standardindstillingen for Begivenheder fra Gmail. Få flere oplysninger om Begivenheder fra Gmail.

Indstillinger for "Adgangstilladelser" og "Del med bestemte personer"

I indstillinger for din delte kalender kan du angive overordnede "Adgangstilladelser" og tilladelsen "Del med bestemte personer". Af disse to tilladelser er det den bredeste af dem, der anvendes for bestemte personer.

Hvis du for eksempel gør en kalender offentligt tilgængelig og vælger "Kan se al information om begivenheder", og du derefter deler kalenderen med en bestemt person og vælger "Se kun ledig/optaget", så kan den pågældende person stadig se alle oplysninger om din begivenhed.

Skift indstillinger for synlighed for en enkelt begivenhed
Dine begivenheder har automatisk de samme adgangstilladelser som din kalender. Du kan dog redigere synligheden for hver begivenhed. Få flere oplysninger om, hvordan du ændrer indstillingen for synlighed i en enkelt begivenhed.

Deaktiver kalenderdeling

Stop med at dele din kalender offentligt
  1. Åbn Google Kalender på din computer.
  2. Find sektionen "Mine kalendere" til venstre. Hvis du vil udvide sektionen, skal du muligvis klikke på menupil Pil ned.
  3. Hold markøren over den kalender, du vil ophæve delingen af, og klik på Mere Mere efterfulgt af Indstillinger og deling.
    • Sådan stopper du med at dele offentligt: Under "Adgangstilladelser" skal du deaktivere Gør kalenderen offentligt tilgængelig.
    • Sådan stopper du med at dele med din organisation: Under "Adgangstilladelser" skal du deaktivere Gør tilgængelig for alle i min organisation.
    • Sådan stopper du med at dele med bestemte personer: Under "Del med bestemte personer" skal du klikke på Fjern Fjern ud for den person, du vil fjerne.

Tip! Hvis du deler flere kalendere, skal du gentage disse trin for andre kalendere, du ikke længere vil dele.

Løs problemer med deling

Den person, du har delt en kalender med, kan ikke finde din kalender
  1. Tjek, at du har tilføjet den korrekte mailadresse.
  2. Sørg for, at personen klikker på linket i den mail, vedkommende har modtaget. Hvis personen ikke kan finde mailen, skal vedkommende tjekke sin spammappe.
  3. Fjern personen via kalenderens delingsindstillinger, og tilføj derefter vedkommende igen.
  4. Tjek, om din konto administreres via dit arbejde eller din skole. Administratoren af din konto har muligvis begrænset eller deaktiveret deling uden for organisationen. Få flere oplysninger om, hvordan du finder din administrator.