Del din kalender

Du kan dele din kalender med familie, venner og kolleger.

• Del din primære kalender med en anden person, så vedkommende kan finde din tidsplan.
  • Opret en kalender, som flere personer kan redigere, f.eks. en familiekalender.
  • Udpeg en delegeret person, f.eks. en administrativ assistent, som kan planlægge og redigere begivenheder i din kalender.

Vigtigt! Udvis forsigtighed, hvis du deler din kalender. Alle med fuld tilladelse kan besvare invitationer, oprette samt redigere begivenheder og dele din kalender med andre.

Del din kalender

I Google Kalender kan du have flere kalendere, som du føjer begivenheder til. Hver kalender kan have forskellige delingsindstillinger.

Del en eksisterende kalender

Du kan dele din kontos primære kalender eller en anden kalender, du har oprettet. Få flere oplysninger om, hvordan du opretter en ny kalender.

Tip!

• Hvis du vil dele en kalender, som du ikke ejer, skal du bede ejeren om at aktivere tilladelsen Foretag ændringer, og administrer deling
  • Hvis din konto administreres gennem dit arbejde eller din skole, har du muligvis ikke adgang til alle indstillingerne for tilladelser. Kontakt din administrator for at få flere oplysninger.
  1. Åbn Google Kalender på din computer. Du kan ikke dele kalendere via Google Kalender-appen.
  2. Find sektionen "Mine kalendere" ude til venstre. Du er muligvis nødt til at klikke på den for at udvide den.
  3. Hold markøren over den kalender, du vil dele, og klik på Mere Mere efterfulgt af Indstillinger og deling.
    • Sådan deler du det bredt: Under "Adgangstilladelser" skal du markere afkrydsningsfelterne ud for de måder, du vil dele, og vælge dine valgmuligheder i rullemenuen. Få flere oplysninger om disse valgmuligheder nedenfor.
    • Sådan deler du med enkeltpersoner: Klik på Tilføj personer under "Del med bestemte personer".
  4. Tilføj personen eller Google-gruppens mailadresse. Brug rullemenuen til at justere deres indstillinger for tilladelser.
  5. Klik på Send.

Hvis du deler din kalender med en gruppe, føjes den ikke automatisk til deres liste "Andre kalendere". De skal i stedet klikke på listen i den mail, de har modtaget, for at føje kalenderen til deres liste. Delingsindstillingerne justeres automatisk i overensstemmelse med ændringer i gruppens medlemskab med tiden. Få flere oplysninger om Google Grupper.

Deleger din kalender

Du kan give andre personer fuld tilladelse til at administrere din kalender. Vi anbefaler ikke, at du giver fuld adgang til mange personer eller grupper.

1. Åbn Google Kalender på din computer.
  2. Find sektionen "Mine kalendere" ude til venstre. Du er muligvis nødt til at klikke på den for at udvide den.
  3. Hold markøren over den kalender, du vil dele.
  4. Klik på MereMere efterfulgt af Indstillinger og deling.
  5. Klik på Tilføj personer under "Del med bestemte personer".
  6. Angiv den delegeredes mailadresse.
  7. Klik på Foretag ændringer, og administrer deling under "Tilladelser".
  8. Klik på Send.

Tip! Din delegerede kan finde din kalender til venstre under "Mine kalendere". Hvis vedkommende opretter en begivenhed i din kalender, kommer invitationen fra dig. Få flere oplysninger om indstillinger for tilladelser.

Del med personer, som ikke har Google Kalender

Hvis du vil lade personer, som ikke har Google Kalender, se din kalender, kan det kun ske ved at gøre den offentlig. Få flere oplysninger om at dele offentligt.

Del en kalender med alle i din organisation

Hvis du bruger Google Kalender via dit arbejde, skole eller en anden organisation, kan du under "Adgangstilladelser" finde muligheden for at dele din kalender med alle i din organisation.

Sådan fungerer denne indstilling

• Personer i din organisation kan finde din kalender.
  • Personer uden for din organisation kan ikke finde din kalender.
  • Hvis du inviterer en person uden for din organisation til et møde, kan vedkommende finde oplysninger om mødet.

Valgmuligheder

• Find alle begivenhedsoplysninger: Folk i din organisation kan finde oplysningerne om dine kalenderbegivenheder, medmindre du markerer dem som private.
  • Find kun ledig/optaget (skjul oplysninger): Personer i din organisation kan finde ud af, hvornår du er optaget eller ledig, men de kan ikke finde navnene på eller oplysningerne om dine begivenheder.

Ophæv delingen af din kalender

Fjern personer fra delingsindstillinger, eller stop med at dele offentligt
  1. Åbn Google Kalender på din computer.
  2. Find sektionen "Mine kalendere" ude til venstre. Du er muligvis nødt til at klikke på den for at udvide den.
  3. Hold markøren over den kalender, du vil ophæve delingen af, ved at klikke på Mere Mere efterfulgt af Indstillinger og deling.
  4. Under "Adgangstilladelser" skal du deaktivere Gør kalenderen offentligt tilgængelig.
    • Stop med at dele med bestemte personer: Under "Del med bestemte personer" skal du klikke på Fjern Fjern ud for den person, du vil fjerne.

Hvis du deler flere kalendere, skal du gentage disse trin for andre kalendere, du ikke længere vil dele.

Stop med at dele oplysninger om tilgængelighed med andre apps
Hvis din kalender kan ses af andre, og en person forsøger at kontakte dig, mens du ikke er tilgængelig, får vedkommende en meddelelse i G Suite eller andre Google-apps. Sådan fjernes denne meddelelse:
  1. Åbn Google Kalender på din computer.
  2. Find sektionen "Mine kalendere" ude til venstre. Du skal muligvis klikke på den for at udvide sektionen.
  3. Hold markøren over den kalender, du vil ophæve delingen af, ved at klikke på Mere Mere efterfulgt af Indstillinger og deling.
  4. Under "Adgangstilladelser" skal du deaktivere Vis kalenderoplysninger i andre Google-apps, men begrænset af adgangstilladelser.

Tjek, hvad andre personer kan finde

Indstillinger for tilladelser

Tip! Hvis du bruger Google Kalender via dit arbejde, din skole eller en anden organisation, kan du ikke nødvendigvis finde alle valgmulighederne for deling, da din administrator kan have slået dem fra.

Når du deler din kalender med andre, kan du beslutte, hvordan de finder dine begivenheder, og om de også kan foretage ændringer, som for eksempel at tilføje eller redigere begivenheder.

Her kan du se, hvad man kan gøre med hver enkelt delingsindstilling:

Foretag ændringer, og administrer deling

• Rediger delingsindstillinger
  • Tilføj og rediger begivenheder
  • Find oplysninger om alle begivenheder, herunder private begivenheder
  • Find tidszoneindstillingen for kalenderen
  • Slet en kalender permanent
  • Gendan eller slet begivenheder permanent fra kalenderens papirkurv

Foretag ændringer af begivenheder

• Tilføj og rediger begivenheder
  • Find oplysninger om alle begivenheder, herunder private begivenheder
  • Find tidszoneindstillingen for kalenderen
  • Gendan eller slet begivenheder permanent fra kalenderens papirkurv

Find alle begivenhedsoplysninger

• Find oplysninger om alle begivenheder bortset fra dem, der er markeret som private.
  • Find tidszoneindstillingen for kalenderen

Find kun ledig/optaget (skjul oplysninger)

Tjek, hvornår din kalender er optaget, og hvornår der er ledig tid, men ikke navne på eller oplysninger om dine begivenheder.

Tip! Begivenheder fra Gmail med synlighedsindstillingen "Kun mig" kan ikke ses af nogen, du har delt din kalender med. Dette gælder også personer med indstillingen "Foretage ændringer", medmindre du ændrer delingsindstillingerne for begivenheden eller standardindstillingen for begivenheder i Gmail.

Skift indstillinger for synlighed for en enkelt begivenhed

Dine begivenheder har automatisk samme delingsindstillinger som din kalender. Du kan ændre indstillingen for synlighed for hver begivenhed, men hvordan indstillingerne for synlighed fungerer, afhænger af, hvordan din kalender deles.

Få flere oplysninger om, hvordan du ændrer indstillingen for synlighed for en enkelt begivenhed.

Fejlfinding

Hvis en anden person har problemer med at finde din kalender, kan du prøve disse trin:

1. Sørg for, at du har tilføjet den korrekte mailadresse.
  2. Fjern personen i kalenderens delingsindstillinger, og tilføj derefter vedkommende igen. Find vejledningen ovenfor.
  3. Sørg for, at personen klikker på linket i den mail, vedkommende har modtaget. Hvis personen ikke kan finde mailen, kan den være havnet i spammappen.