Compartir el calendari amb altres persones

Comparteix el calendari amb familiars, amics i companys de feina.

• Comparteix el calendari principal amb altres persones perquè puguin trobar la teva agenda.
  • Crea un calendari que es pugui editar entre un grup de persones; per exemple, un calendari per a la família.
  • Afegeix algú com a delegat del teu calendari perquè pugui programar i editar esdeveniments.

Important: ves amb compte si comparteixes el calendari. Qualsevol usuari amb permís complet pot respondre a les invitacions, crear i editar esdeveniments i compartir el teu calendari amb altres persones.

Compartir o deixar de compartir el calendari

A Google Calendar, pots afegir esdeveniments a més d'un calendari. Cada calendari té la seva pròpia configuració per compartir.

Compartir un calendari existent

Pots compartir el calendari principal del compte o un altre calendari que hagis creat.

1. Obre Google Calendar a l'ordinador. No es poden compartir calendaris a l'aplicació Google Calendar.
  2. A l'esquerra, cerca la secció "Els meus calendaris". És possible que hagis de fer-hi clic per desplegar la llista.
  3. Passa el cursor per sobre del calendari que vulguis compartir i fes clic a Més Més i, a continuació, Configuració i compartir.
  4. Per compartir-lo amb algú concret, ves a "Comparteix amb persones concretes" i afegeix el nom o l'adreça electrònica de la persona amb qui el vulguis compartir.
  5. Per canviar altres opcions per compartir, ves a "Permisos d'accés" i tria una opció del menú desplegable. Més avall s'expliquen aquestes opcions.
  6. Si et falta algú per afegir, fes clic a Afegeix persones.
  7. Afegeix persones i fes clic a Envia.

Si has compartit el calendari amb una sola adreça electrònica, es mostrarà automàticament a la llista "Altres calendaris". Si l'has compartit amb un grup de correu electrònic, els membres el veuran a la mateixa llista quan facin clic a l'enllaç que hi ha a la invitació de correu electrònic de Google Calendar.

Delegar el calendari

Pots concedir permís complet a altres persones perquè administrin el teu calendari. No et recomanem que el concedeixis a moltes persones ni a grups.

1. Obre Google Calendar a l'ordinador.
  2. A l'esquerra, cerca la secció "Els meus calendaris". És possible que hagis de fer-hi clic per desplegar la llista.
  3. Col·loca el cursor a sobre del calendari que vulguis compartir.
  4. Fes clic a Més Més i, a continuació, Configuració i compartir.
  5. A "Comparteix amb persones concretes", fes clic a Afegeix persones.
  6. Introdueix l'adreça electrònica del nou delegat.
  7. A "Permisos,", fes clic a Fer canvis i administrar l'ús compartit.
  8. Fes clic a Envia.

Nota: el delegat veurà el teu calendari a l'esquerra, a la secció "Els meus calendaris". Si hi crea un esdeveniment, la invitació es farà en nom teu. Obtén més informació sobre la configuració de permisos.

Crear un calendari per compartir-lo

Pots crear un calendari nou i convidar altres persones perquè el vegin o l'editin. Quan creïs un esdeveniment, podràs triar a quin calendari vols afegir-lo.

1. Obre Google Calendar a l'ordinador. No es poden crear ni compartir calendaris a l'aplicació Google Calendar.
  2. A l'esquerra, a sobre de la secció "Els meus calendaris", fes clic a Afegeix Afegeix i, a continuació, Calendari nou.
  3. Afegeix el nom del calendari.
  4. Fes clic a Crea un calendari.
  5. A l'esquerra, fes clic al nom del calendari nou.
  6. A "Permisos d'accés", tria una opció del menú desplegable. Més avall s'expliquen aquestes opcions.
  7. Si et falta algú per afegir, ves a "Comparteix amb persones concretes" i fes clic a Afegeix persones.
  8. Afegeix persones i fes clic a Envia.

Si has compartit el calendari amb una sola adreça electrònica, es mostrarà automàticament a la llista "Altres calendaris". Si l'has compartit amb un grup de correu electrònic, el veuran a la mateixa llista quan facin clic a l'enllaç que hi ha a la invitació de correu electrònic de Google Calendar.

Important: si vols que el calendari nou es mostri al telèfon o a la tauleta Android, cal que activis la sincronització d'aquest calendari.

Compartir un calendari amb un grup

Quan comparteixis el teu calendari amb un grup, no s'afegirà automàticament a la llista de calendaris dels integrants del grup. Per poder-lo afegir a la seva llista, aquestes persones hauran de fer clic a l'enllaç del correu electrònic que rebran.

Utilitzar Grups de Google

Si vols compartir un calendari amb un grup gran de persones, pots afegir un grup de Google. La configuració per compartir del calendari s'ajusta automàticament als canvis que fas en la composició del grup. Més informació sobre Grups de Google.

1. Segueix un dels procediments descrits més amunt per compartir un calendari.
  2. En comptes d'afegir l'adreça electrònica d'una persona, escriu l'adreça electrònica del grup de Google.

Afegir persones una a una

Una altra manera de compartir el calendari és afegir adreces electròniques una a una.

1. Segueix un dels procediments descrits més amunt per compartir un calendari.
  2. Afegeix l'adreça electrònica de cadascuna d'aquestes persones.
Compartir un calendari amb persones que no tenen Google Calendar

Només hi ha una manera de compartir el teu calendari amb persones que no tenen Google Calendar: fer-lo públic. Obtén més informació sobre com pots compartir el calendari públicament.

Compartir un calendari amb tots els usuaris d'una organització

Si fas servir Google Calendar a la feina, en un centre educatiu o en una altra organització, veuràs l'opció perquè tothom pugui consultar el teu calendari.

Com funciona aquesta opció de configuració

• Els usuaris de la teva organització poden trobar el teu calendari.
  • Els usuaris de fora de l'organització no poden veure el teu calendari.
  • Si convides algú de fora de l'organització a una reunió, aquesta persona podrà veure informació sobre la reunió.

Opcions

• Veure tota la informació de l'esdeveniment: els usuaris de la teva organització poden veure la informació dels esdeveniments del teu calendari tret que els marquis com a privats.
  • Veure només lliure/ocupat (amaga els detalls): els usuaris de la teva organització poden veure si estàs ocupat durant aquella franja horària, però no poden veure els noms ni els detalls dels esdeveniments.
Per treure persones de la configuració per compartir o per deixar de compartir el calendari públicament, segueix aquests passos:
  1. Obre Google Calendar a l'ordinador.
  2. A l'esquerra, cerca la secció "Els meus calendaris". És possible que hagis de fer-hi clic per desplegar la llista.
  3. Passa el cursor per sobre del calendari que vulguis deixar de compartir i fes clic a Més Més i, a continuació, Configuració i compartir.
  4. Ves a "Permisos d'accés" i desmarca la casella "Permet que estigui disponible públicament".
  5. Per deixar de compartir-lo amb algú concret, ves a "Comparteix amb persones concretes" i fes clic a Suprimeix Suprimeix al costat de la persona que vulguis suprimir.

Si comparteixes diversos calendaris, repeteix aquests passos amb la resta de calendaris que vulguis deixar de compartir.

Controlar què poden veure els altres

Configuració de permisos

Nota: si fas servir Google Calendar a la feina, en un centre educatiu o en una altra organització, és possible que no vegis totes aquestes opcions per compartir si el teu administrador les ha desactivat.

Quan comparteixes el teu calendari amb algú, pots decidir si vols que aquesta persona vegi els teus esdeveniments i si pot fer-hi canvis, com ara afegir o editar esdeveniments.

A continuació s'indica què poden fer els altres segons la configuració per compartir que triïs:

Fer canvis i administrar l'ús compartit

• Canviar l'opció per compartir.
  • Afegir i editar esdeveniments.
  • Veure la informació de tots els esdeveniments, inclosos els privats.
  • Veure la configuració de la zona horària del calendari.
  • Suprimir permanentment el calendari.
  • Restaurar esdeveniments o suprimir-los permanentment de la Paperera del calendari.

Fer canvis a esdeveniments

• Afegir i editar esdeveniments.
  • Veure la informació de tots els esdeveniments, inclosos els privats.
  • Veure la configuració de la zona horària del calendari.
  • Restaurar esdeveniments o suprimir-los permanentment de la Paperera del calendari.

Veure tota la informació de l'esdeveniment

• Veure la informació de tots els esdeveniments, excepte els que s'hagin marcat com a privats.
  • Veure la configuració de la zona horària del calendari.

Veure només lliure/ocupat (amagar els detalls)

Permet veure la disponibilitat del teu calendari, quan estàs lliure i quan ocupat, sense mostrar els noms dels esdeveniments ni cap altra informació.

Nota: cap de les persones amb qui has compartit el calendari, ni tan sols els usuaris que puguin fer canvis, no pot veure els esdeveniments de Gmail amb la configuració de visibilitat definida com a "Només jo". El podran veure si canvies la configuració per compartir l'esdeveniment o la configuració predeterminada dels esdeveniments de Gmail.

Canviar la configuració de visibilitat d'un esdeveniment concret

De manera automàtica, els esdeveniments tenen la mateixa configuració per compartir que el teu calendari. Pots editar la configuració de visibilitat d’un esdeveniment concret, però el funcionament d'aquesta configuració depèn de com comparteixis el calendari.

Obtén més informació sobre com es pot canviar la configuració de visibilitat d'un esdeveniment concret.

Resoldre problemes

Si l'altra persona no pot veure el calendari, segueix els passos següents:

1. Assegura't d'haver introduït l'adreça electrònica correcta.
  2. Suprimeix aquesta persona de la configuració per compartir el calendari i, a continuació, torna-la a afegir. Més amunt t'indiquem com fer-ho.
  3. Assegura't que aquesta persona hagi fet clic a l'enllaç del correu electrònic que ha rebut. Si no el troba, recomana-li que revisi la carpeta Correu brossa.

Articles relacionats