Compartir el calendari amb altres persones

Important: ves amb compte si comparteixes el calendari. Qualsevol persona amb permís complet pot respondre a les invitacions, crear i editar esdeveniments i compartir el teu calendari amb altres persones.

Pots compartir el calendari amb familiars, amics i companys de feina.

• Comparteix el calendari principal amb altres persones perquè puguin trobar la teva agenda.
  • Crea un calendari que es pugui editar entre un grup de persones; per exemple, un calendari per a la família.
  • Afegeix algú (per exemple, un auxiliar administratiu) com a delegat del teu calendari perquè pugui programar i editar esdeveniments en nom teu.

Consell: quan crees un esdeveniment amb un enllaç de Google Meet al calendari d'algú altre, també es veuen afectades les polítiques sobre videoconferències aplicables a l'esdeveniment. Obtén informació sobre com s'aplica la configuració dels esdeveniments de Google Calendar transferits.

Compartir el calendari

A Google Calendar, pots afegir esdeveniments a més d'un calendari. Cada calendari té la seva pròpia configuració de compartició.

Compartir un calendari existent

Pots compartir el calendari principal del compte o un altre calendari que hagis creat. Obtén informació sobre com pots crear un calendari.

Consells:

• Si vols compartir un calendari que no és teu, has de demanar al propietari que activi el permís Fer canvis i gestionar la compartició
  • Si el teu compte es gestiona a través de la feina o d'un centre educatiu, és possible que no tinguis accés a totes les opcions de permisos. Per obtenir més informació, contacta amb l'administrador.
  1. A l'ordinador, obre Google Calendar. No pots compartir calendaris des de l'aplicació Google Calendar.
  2. A l'esquerra, cerca la secció "Els meus calendaris". És possible que hagis de fer-hi clic per desplegar la llista.
  3. Passa el cursor per sobre del calendari que vulguis compartir i fes clic a Més Més i, a continuació, Configuració i compartició.
    • Per compartir el calendari públicament: a "Permisos d'accés", marca les caselles de les maneres com vols compartir el calendari i tria les opcions al menú desplegable. Més avall s'expliquen aquestes opcions.
    • Per compartir el calendari amb persones concretes: a "Comparteix amb persones concretes", fes clic a Afegeix persones.
  4. Afegeix l'adreça electrònica de la persona o del grup de Google amb què vulguis compartir el calendari. Utilitza el menú desplegable per ajustar la configuració dels permisos.
  5. Fes clic a Envia.
  6. El destinatari haurà de fer clic a l'enllaç del correu electrònic per afegir el calendari a la seva llista.

Si comparteixes el calendari amb un grup, no s'afegirà automàticament a la llista "Altres calendaris" dels integrants del grup. La configuració de compartició del calendari s'ajusta automàticament als canvis en els membres del grup. Obtén més informació sobre Grups de Google.

Delegar el calendari

Pots concedir permís complet a altres persones perquè administrin el teu calendari. No et recomanem que el concedeixis a moltes persones ni a grups.

1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. A l'esquerra, cerca la secció "Els meus calendaris". És possible que hagis de fer-hi clic per desplegar la llista.
  3. Col·loca el cursor a sobre del calendari que vulguis compartir.
  4. Fes clic a Més Més i, a continuació, Configuració i compartició.
  5. A "Comparteix amb persones concretes", fes clic a Afegeix persones.
  6. Introdueix l'adreça electrònica del nou delegat.
  7. A "Permisos", fes clic a Fer canvis i gestionar la compartició.
  8. Fes clic a Envia.

Consell: el delegat ha de fer clic a l'enllaç del correu electrònic per afegir el calendari a la seva llista. Si hi crea un esdeveniment, la invitació vindrà de tu. Obtén més informació sobre la configuració de permisos.

Compartir el calendari amb persones que no tenen Google Calendar

Només hi ha una manera de compartir el teu calendari amb persones que no tenen Google Calendar: fer-lo públic. Obtén més informació sobre com pots compartir el calendari públicament.

Compartir un calendari amb totes les persones de la teva organització

Si fas servir Google Calendar a la feina, en un centre educatiu o en una altra organització, a "Permisos d'accés" veuràs l'opció perquè el teu calendari estigui disponible per a tothom.

Com funciona aquesta opció de configuració

• Les persones de la teva organització poden trobar el teu calendari.
  • Les persones de fora de la teva organització no poden trobar el teu calendari.
  • Si convides algú de fora de l'organització a una reunió, aquesta persona pot trobar informació sobre la reunió.

Opcions

• Veure tota la informació de l'esdeveniment: les persones de la teva organització poden trobar la informació dels esdeveniments del teu calendari, tret que els marquis com a privats.
  • Veure només disponible/ocupat (amaga els detalls): les persones de la teva organització poden trobar si estàs ocupat o disponible, però no poden trobar els noms ni els detalls dels esdeveniments.

Deixar de compartir el calendari

Suprimir persones de la configuració de compartició o deixar de compartir el calendari públicament
  1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. A l'esquerra, cerca la secció "Els meus calendaris". És possible que hagis de fer-hi clic per desplegar la llista.
  3. Col·loca el cursor a sobre del calendari que vulguis deixar de compartir i fes clic a Més Més i, a continuació, Configuració i compartició.
  4. Ves a "Permisos d'accés" i desactiva l'opció Permet que estigui disponible públicament.
    • Per deixar de compartir el calendari amb algú concret: ves a "Comparteix amb persones concretes" i fes clic a Suprimeix Suprimeix al costat de la persona que vulguis suprimir.

Si comparteixes diversos calendaris, repeteix aquests passos amb la resta de calendaris que vulguis deixar de compartir.

Deixar de compartir la informació de disponibilitat amb altres aplicacions
Si altres persones poden veure el teu calendari i algú prova de contactar amb tu mentre no estàs disponible, rebrà una notificació en altres aplicacions de G Suite. Per suprimir aquesta notificació:
  1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. A l'esquerra, cerca la secció "Els meus calendaris". És possible que hagis de fer-hi clic per desplegar la secció.
  3. Col·loca el cursor a sobre del calendari que vulguis deixar de compartir i fes clic a Més Més i, a continuació, Configuració i compartició.
  4. A "Permisos d'accés", desactiva l'opció Mostra la informació del calendari en altres aplicacions de Google (d'acord amb els permisos d'accés).

Controlar què poden trobar els altres

Configuració de permisos

Consell: si fas servir Google Calendar a la feina, en un centre educatiu o en una altra organització, és possible que no vegis totes aquestes opcions de compartició si el teu administrador les ha desactivades.

Quan comparteixes el teu calendari amb algú, pots decidir si vols que aquesta persona pugui trobar els teus esdeveniments i si pot fer-hi canvis, com ara afegir o editar esdeveniments.

A continuació s'indica què poden fer els altres segons cadascuna de les opcions de compartició:

Fer canvis i gestionar la compartició

• Canviar la configuració de compartició.
  • Afegir i editar esdeveniments.
  • Trobar la informació de tots els esdeveniments, inclosos els privats.
  • Trobar la configuració de zona horària del calendari.
  • Suprimir permanentment el calendari.
  • Restaurar esdeveniments o suprimir-los permanentment de la paperera del calendari.
  • Subscriure's a alertes de correu electrònic que avisin quan es creïn, es modifiquin, es cancel·lin o s'apropin esdeveniments, o bé quan s'hi confirmi l'assistència.

Fer canvis a esdeveniments

• Afegir i editar esdeveniments.
  • Trobar la informació de tots els esdeveniments, inclosos els privats.
  • Trobar la configuració de zona horària del calendari.
  • Restaurar esdeveniments o suprimir-los permanentment de la paperera del calendari.
  • Subscriure's a alertes de correu electrònic que avisin quan es creïn, es modifiquin, es cancel·lin o s'apropin esdeveniments, o bé quan s'hi confirmi l'assistència.

Veure tota la informació dels esdeveniments

• Trobar la informació de tots els esdeveniments, excepte dels que s'hagin marcat com a privats.
  • Trobar la configuració de zona horària del calendari.
  • Subscriure's a alertes de correu electrònic que avisin quan es creïn, es modifiquin, es cancel·lin o s'apropin esdeveniments, o bé quan s'hi confirmi l'assistència.

Veure només lliure/ocupat (amagar els detalls)

Permet consultar la disponibilitat del teu calendari i saber quan estàs lliure i quan ocupat, sense mostrar els noms dels esdeveniments ni cap altra informació.

Consell: cap de les persones amb qui has compartit el calendari, ni tan sols les que tenen el permís "Fer canvis", no pot veure els esdeveniments de Gmail amb la configuració de visibilitat definida com a "Només jo". Podran veure l'esdeveniment si en canvies la configuració de compartició o bé la configuració predeterminada dels esdeveniments de Gmail.

Canviar la configuració de visibilitat d'un esdeveniment concret

De manera automàtica, els esdeveniments tenen la mateixa configuració de compartició que el teu calendari. Pots editar la configuració de visibilitat d'un esdeveniment concret, però el funcionament d'aquesta configuració depèn de com hagis compartit el calendari.

Obtén més informació sobre com es pot canviar la configuració de visibilitat d'un esdeveniment concret.

Resoldre problemes

Si l'altra persona no pot trobar el calendari, segueix aquests passos:

1. Assegura't d'haver introduït l'adreça electrònica correcta.
  2. Suprimeix aquesta persona de la configuració de compartició del calendari i, a continuació, torna-la a afegir. Tens les indicacions més amunt.
  3. Assegura't que aquesta persona hagi fet clic a l'enllaç del correu electrònic que ha rebut. Si no el troba, recomana-li que revisi la carpeta Correu brossa.

Articles relacionats