Använd Google Kalender i olika tidszoner

Det går att ändra tidszon och skapa händelser i olika tidszoner. Det här är praktiskt om du är ute och reser när händelserna inträffar eller om du skapar händelser för personer i olika tidszoner.

Användning av tidszoner i Kalender

När du skapar en händelse visas den i din lokala tidszon. Den visas även i den lokala tidszonen för alla du bjuder in, även om de befinner sig i en annan tidszon.

Uppgifter anpassas till den nya tidszonen om kalenderns tidszon ändras när en uppgift har skapats. Till exempel ändras en uppgift kl. 9.00 MT- till en uppgift kl. 11.00 ET om du reser från Denver till New York.

Ändra din tidszon

När du reser till en annan tidszon går det att visa kalendern i den lokala tiden.

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på Meny Meny längst upp till vänster.
  3. Tryck på Inställningar Inställningar längst ned.
  4. Tryck på Allmänt.
  5. Aktivera eller inaktivera Använd enhetens tidszon.
    • Om Använd enhetens tidszon är aktiverat uppdateras din tidszon automatiskt när du reser.
    • Om Använd enhetens tidszon är inaktiverat går det att välja tidszon på rullgardinsmenyn.

Sommartid

Google Kalender använder koordinerad universell tid (UTC) för att undvika problem med sommartid.

När händelser skapas omvandlas de till UTC, men du ser dem alltid i lokal tid.

Om ett område byter tidszon kan det hända att händelser som skapades innan vi kände till ändringen visas i fel tidszon.