Använd Google Kalender i olika tidszoner

Det går att ändra tidszon och skapa händelser i olika tidszoner. Det här är praktiskt om du är ute och reser när händelserna inträffar eller om du skapar händelser för personer i olika tidszoner.

Det går att ändra tidszon och skapa händelser i olika tidszoner. Oavsett var du skapar en händelse kommer alla att se den i sin egen tidszon. Det här gör det enklare att göra reseplaner och skapa händelser för människor runt om i världen.

Uppgifter anpassas till den nya tidszonen om kalenderns tidszon ändras när en uppgift har skapats. Till exempel ändras en uppgift kl. 9.00 MT- till en uppgift kl. 11.00 ET om du reser från Denver till New York.

Ändra din tidszon

När du reser till en annan tidszon går det att visa kalendern i den lokala tiden.

Obs! Om du inte är kalenderns ägare kan du inte ändra dess tidszon.

Ändra tidszonen i alla dina kalendrar

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar längst upp till höger.
  3. I Tidszon klickar du på Primär tidszon Nedåtpil följt av och väljer din tidszon.

Ändra tidszonen för en kalender

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Mina kalendrar till vänster.
  3. Håll muspekaren över kalendern du vill ändra och klicka på Mer Mer följt av Inställningar och delning.
  4. Klicka på Tidszon Nedåtpil följt av i Kalenderinställningar och välj din tidszon.

Använda andra tidszoner

Visa andra tidszoner

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar längst upp till höger.
  3. I avsnittet Tidszon klickar du på Visa alternativ tidszon.
  4. Klicka på Sekundär tidszon Nedåtpil följt av och välj din tidszon.

Skapa en händelse med en annan tidszon

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Skapa händelse Lägg till fråga följt av Fler alternativ längst upp till vänster.
  3. Klicka på Tidszon bredvid tiden för händelsen och välj sedan din tidszon.
  4. Fyll i informationen om din händelse.
  5. Klicka på Spara.

Ändra tidszonen för en händelse

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på händelsen följt av Redigera Redigera.
  3. Klicka på Tidszon följt av intill händelsens tid och välj din tidszon.
  4. Klicka på Spara.

Aktivera världsklockan

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar längst upp till höger.
  3. Klicka på Visa världsklocka i Världsklocka.
  4. Klicka på Lägg till tidszon följt av välj de tidszoner du vill se.

Sommartid

Google Kalender använder koordinerad universell tid (UTC) för att undvika problem med sommartid.

När händelser skapas omvandlas de till UTC, men du ser dem alltid i lokal tid.

Om ett område byter tidszon kan det hända att händelser som skapades innan vi kände till ändringen visas i fel tidszon.