Google Agenda in verschillende tijdzones gebruiken

Je kunt je tijdzone wijzigen en afspraken met bepaalde tijdzones maken. Dit is handig wanneer je op het moment van de afspraak in een ander land bent of als je afspraken maakt voor mensen in andere tijdzones.

Je kunt je tijdzone wijzigen en afspraken in bepaalde tijdzones maken. De afspraak wordt weergegeven in ieders eigen tijdzone, ongeacht waar deze wordt gemaakt. Dit kan helpen als je een reis plant of het gemakkelijk maken om afspraken te maken met mensen van over de hele wereld.

Herinneringen worden altijd op hetzelfde tijdstip weergegeven, ongeacht de tijdzone. Een dagelijkse herinnering om 09:00 uur MT wordt bijvoorbeeld een herinnering om 09:00 uur ET als je van Denver naar New York reist.

Taken worden aangepast aan de nieuwe tijdzone als de tijdzone van Agenda wordt gewijzigd nadat een taak is gemaakt. Een taak om 09:00 uur MT verandert bijvoorbeeld in een taak om 11:00 uur ET als je van Denver naar New York reist.

Je tijdzone wijzigen

Wanneer je naar een andere tijdzone reist, kun je je agenda weergeven in de lokale tijd.

Opmerking: Als je niet de eigenaar bent, kun je de tijdzone van een agenda niet wijzigen.

De tijdzone voor al je agenda's wijzigen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik bij Tijdzone op Primaire tijdzone Pijl-omlaag en dan kies je tijdzone.

De tijdzone van één agenda wijzigen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik aan de linkerkant op Mijn agenda's.
  3. Wijs de agenda aan die je wilt wijzigen en klik op Meer Meer en dan Instellingen en delen.
  4. Klik bij Agenda-instellingen op Tijdzone Pijl-omlaag en dan kies je tijdzone.

Andere tijdzones gebruiken

Andere tijdzones bekijken

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik in het gedeelte Tijdzone op Secundaire tijdzone weergeven.
  4. Klik op Secundaire tijdzone Pijl-omlaag en dan kies je tijdzone.

Een afspraak maken met een andere tijdzone

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik linksboven op Afspraak maken Toevoegen en dan Meer opties.
  3. Klik naast de tijd voor de afspraak op Tijdzone en selecteer je tijdzone.
  4. Vul de details van de afspraak in.
  5. Klik op Opslaan.

De tijdzone voor een afspraak wijzigen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik op de afspraak en dan Bewerken Bewerken.
  3. Klik naast de tijd van de afspraak op Tijdzone en dan kies je tijdzone.
  4. Klik op Opslaan

Een wereldklok inschakelen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik bij Wereldklok op Wereldklok weergeven.
  4. Klik op Tijdzone toevoegen en dan kies de tijdzones die je wilt zien.

Zomertijd

Google Agenda maakt gebruik van Coordinated Universal Time (UTC) om problemen met de overgang tussen de winter- en zomertijd te vermijden.

Wanneer er afspraken worden gemaakt, worden de afspraken omgezet naar UTC, maar ze worden altijd weergegeven in je lokale tijd.

Als de tijdzone in een gebied wordt gewijzigd, worden de afspraken die zijn gemaakt voordat we op de hoogte waren van de wijziging, mogelijk weergegeven met de verkeerde tijdzone.