Google Agenda in verschillende tijdzones gebruiken

Je kunt je tijdzone wijzigen en afspraken met bepaalde tijdzones maken. Dit is handig als je op het moment van de afspraak in een ander land bent of als je afspraken maakt voor mensen in andere tijdzones.

Hoe Agenda tijdzones gebruikt

Wanneer je een afspraak maakt, wordt deze weergegeven in je lokale tijdzone. De afspraak wordt ook in de lokale tijdzones weergegeven voor iedereen die je uitnodigt, zelfs als ze zich in een andere tijdzone bevinden.

Taken worden aangepast aan de nieuwe tijdzone als de tijdzone van Agenda wordt gewijzigd nadat een taak is gemaakt. Een taak om 09:00 MT verandert bijvoorbeeld in een taak om 11:00 ET als je van Denver naar New York reist.

Je tijdzone wijzigen

Als je naar een andere tijdzone reist, kan je agenda worden getoond in de lokale tijd.

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik onderaan op Instellingen Instellingen.
  4. Tik op Algemeen.
  5. Tik op Tijdzone van apparaat gebruiken om dit aan of uit te zetten.
    • Als Tijdzone van apparaat gebruiken is aangezet, wordt de tijdzone automatisch geüpdatet wanneer je op reis bent.
    • Als Tijdzone van apparaat gebruiken is uitgezet, kun je een tijdzone selecteren in het dropdownmenu.

Zomertijd

Google Agenda maakt gebruik van Coordinated Universal Time (UTC) om problemen met de overgang tussen de winter- en zomertijd te vermijden.

Als je afspraken maakt, worden de afspraken omgezet naar UTC. Voor jezelf worden ze altijd getoond in je lokale tijd.

Als de tijdzone in een gebied wordt gewijzigd, worden de afspraken die zijn gemaakt voordat we op de hoogte waren van de wijziging, mogelijk weergegeven met de verkeerde tijdzone.