Google Kalenterin käyttäminen eri aikavyöhykkeillä

Voit vaihtaa aikavyöhykettäsi ja luoda tapahtumia, joiden aikavyöhyke poikkeaa omastasi. Tämä on hyödyllinen ominaisuus, jos olet tapahtuman aikana matkoilla tai jos luot tapahtumia muilla aikavyöhykkeillä asuville ihmisille.

Voit vaihtaa aikavyöhykettäsi ja luoda tapahtumia, joiden aikavyöhyke poikkeaa omastasi. Ei ole väliä, millä aikavyöhykkeellä luot tapahtuman, sillä osallistujat näkevät tapahtuman oman aikavyöhykkeensä ajassa. Se helpottaa matkasuunnitelmien tekoa ja sellaisten tapahtumien luomista, joiden osallistujat tulevat eri maista.

Tehtävät mukautuvat uuteen aikavyöhykkeeseen, jos Kalenterin aikavyöhykettä muutetaan tehtävän luomisen jälkeen. Esimerkiksi tehtävä, joka alkaa klo 9.00 MT, muuttuu klo 11.00 ET alkavaksi tehtäväksi, jos matkustat Denveristä New Yorkiin.

Aikavyöhykkeen vaihtaminen

Kun matkustat toiselle aikavyöhykkeelle, näet kalenterisi paikallisessa ajassa.

Huom. Jos et ole kalenterin omistaja, et voi vaihtaa sen aikavyöhykettä.

Kaikkien kalenterien aikavyöhykkeen vaihtaminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Aikavyöhyke-osiosta Ensisijainen aikavyöhyke Alanuoli ja sitten valitse aikavyöhyke.

Yhden kalenterin aikavyöhykkeen vaihtaminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse vasemmalta Omat kalenterit.
  3. Osoita muokattavaa kalenteria ja valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja jakaminen.
  4. Valitse Kalenterin asetukset ja sitten Aikavyöhyke Alanuoli ja sitten valitse aikavyöhyke.

Muiden aikavyöhykkeiden käyttäminen

Muiden aikavyöhykkeiden katsominen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Aikavyöhyke-osiosta Näytä toissijainen aikavyöhyke.
  4. Valitse Toissijainen aikavyöhyke Alanuoli ja sitten valitse aikavyöhyke.

Tapahtuman luominen toiselle aikavyöhykkeelle

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Luo Lisää kysymys ja sitten Lisäasetukset.
  3. Valitse tapahtuma-ajan vierestä Aikavyöhyke ja valitse oma aikavyöhykkeesi.
  4. Kirjoita tapahtuman tiedot.
  5. Valitse Tallenna.

Yhden tapahtuman aikavyöhykkeen vaihtaminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa tapahtumaa ja sitten Muokkaa Muuta.
  3. Valitse tapahtuma-ajan vierestä Aikavyöhyke ja sitten valitse aikavyöhyke.
  4. Klikkaa Tallenna.

Maailmankello

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Maailmankello-osiosta Näytä maailmankello.
  4. Klikkaa Lisää aikavyöhyke ja sitten valitse näytettävät aikavyöhykkeet.

Kesäaika

Google Kalenteri käyttää koordinoitua yleisaikaa (UTC, Coordinated Universal Time), jotta kesäaika ei aiheuttaisi sekaannuksia.

Kun tapahtuma luodaan, sen aika muutetaan UTC-aikaan. Näet tapahtuman kuitenkin paikallisessa ajassa.

Jos jonkin alueen aikavyöhyke vaihtuu, ennen muutosta luodut tapahtumat saattavat näkyä väärän aikavyöhykkeen ajassa.