Google Kalenterin käyttäminen eri aikavyöhykkeillä

Voit vaihtaa aikavyöhykettäsi ja luoda tapahtumia, joiden aikavyöhyke poikkeaa omastasi. Tämä on hyödyllinen ominaisuus, jos olet tapahtuman aikana matkoilla tai jos luot tapahtumia muilla aikavyöhykkeillä asuville ihmisille.

Kalenterin aikavyöhykkeet

Kun luot tapahtuman, sen aikavyöhykkeeksi tulee paikallinen aikavyöhyke. Myös kutsutut näkevät tapahtuman omassa paikallisessa ajassaan, vaikka he asuisivatkin toisella aikavyöhykkeellä.

Tehtävät mukautuvat uuteen aikavyöhykkeeseen, jos Kalenterin aikavyöhykettä muutetaan tehtävän luomisen jälkeen. Esimerkiksi tehtävä, joka alkaa klo 9.00 MT, muuttuu klo 11.00 ET alkavaksi tehtäväksi, jos matkustat Denveristä New Yorkiin.

Aikavyöhykkeen vaihtaminen

Kun matkustat toiselle aikavyöhykkeelle, näet kalenterisi paikallisessa ajassa.

1. Avaa Google Kalenteri ‑sovellus Kalenteri.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Valikko Valikko.
  3. Valitse alareunasta Asetukset Asetukset.
  4. Valitse Yleiset.
  5. Laita Käytä laitteen aikavyöhykettä päälle tai pois päältä.
    • Jos Käytä laitteen aikavyöhykettä on päällä, aikavyöhykkeesi päivittyy automaattisesti sijaintisi mukaan.
    • Jos Käytä laitteen aikavyöhykettä on pois päältä, voit valita aikavyöhykkeen avattavasta valikosta.

Kesäaika

Google Kalenteri käyttää koordinoitua yleisaikaa (UTC, Coordinated Universal Time), jotta kesäaika ei aiheuttaisi sekaannuksia.

Kun tapahtuma luodaan, sen aika muutetaan UTC-aikaan. Näet tapahtuman kuitenkin paikallisessa ajassa.

Jos jonkin alueen aikavyöhyke vaihtuu, ennen muutosta luodut tapahtumat saattavat näkyä väärän aikavyöhykkeen ajassa.