Google Kalenterin käyttäminen eri aikavyöhykkeillä

Voit vaihtaa aikavyöhykettäsi ja luoda tapahtumia, joiden aikavyöhyke poikkeaa omastasi. Tämä on hyödyllinen ominaisuus, jos olet matkoilla tapahtuman alkaessa tai jos luot tapahtumia muilla aikavyöhykkeillä asuville ihmisille.

Kalenterin aikavyöhykkeiden käyttötavat

Tapahtuman aikavyöhykkeeksi tulee paikallinen aikavyöhyke, kun luot tapahtuman. Myös kutsutut näkevät tapahtuman omassa paikallisessa ajassaan, vaikka he asuisivatkin toisella aikavyöhykkeellä.

Aikavyöhykkeen vaihtaminen

Kun matkustat toiselle aikavyöhykkeelle, näet kalenterisi paikallisessa ajassa.

Huom. Et voi vaihtaa kalenterin aikavyöhykettä, jos et ole kalenterin omistaja.

Kaikkien kalenterien aikavyöhykkeen vaihtaminen
  1. Avaa Google Kalenteri.
  1. Valitse oikeassa ylänurkassa Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  2. Valitse aikavyöhyke Tämänhetkinen aikavyöhyke ‑osion avattavasta valikosta.
  3. Jos haluamaasi aikavyöhykettä ei näy, valitse Näytä kaikki aikavyöhykkeet -valintaruutu.
  4. Vieritä sivun alareunaan ja valitse Tallenna.
Yksittäisen kalenterin aikavyöhykkeen vaihtaminen
  1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Valitse sivun vasemmassa reunassa Omat kalenterit.
  3. Vie hiiri päivitettävän kalenterin päälle ja klikkaa avattavaa valikkoa Alas osoittava nuoli.
  4. Valitse Kalenterin asetukset.
  5. Valitse aikavyöhyke Kalenterin aikavyöhyke -osion avattavasta valikosta.
  6. Jos haluamaasi aikavyöhykettä ei näy, valitse Näytä kaikki aikavyöhykkeet -valintaruutu.
  7. Valitse Tallenna.

Muut aikavyöhykeasetukset

Muiden aikavyöhykkeiden tarkasteleminen kalenterissa

Tämä asetus toimii vain, kun Google Kalenteria käytetään tietokoneella.

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Valitse oikeassa ylänurkassa oleva Asetukset-kuvake Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Tämänhetkinen aikavyöhyke ‑osiossa Näytä toinen aikavyöhyke.
  4. Valitse näytettävät aikavyöhykkeet.
  5. Valitse Tallenna.

Vinkki: Jos haluat nähdä useamman aikavyöhykkeen, lisää maailmankello Kalenterin Labsista.

Tapahtuman luominen toiselle aikavyöhykkeelle
  1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Valitse vasemmassa yläkulmassa Luo.
  3. Valitse tapahtuma-ajan vieressä Aikavyöhyke.
  4. Valitse tapahtuman aikavyöhyke.
  5. Kun haluat luoda tapahtuman, valitse Valmis.
Nykyisen tapahtuman aikavyöhykkeen vaihtaminen
  1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa muokattavaa tapahtumaa ja valitse Muokkaa tapahtumaa ja sitten.
  3. Valitse tapahtuma-ajan vieressä Aikavyöhyke.
  4. Valitse tapahtuman aikavyöhyke.
  5. Valitse Valmis.

Kesäaika

Google Kalenteri käyttää asetettua yleisaikaa (Coordinated Universal Time, UTC), jotta kesäaika ei aiheuta sekaannuksia.

Kun tapahtuma luodaan, sen aika muutetaan UTC-aikaan. Näet tapahtuman kuitenkin paikallisessa ajassa.

Jos jonkin alueen aikavyöhyke vaihtuu, ennen muutosta luodut tapahtumat saattavat näkyä väärän aikavyöhykkeen ajassa.