Google Kalenterin käyttäminen eri aikavyöhykkeillä

Voit vaihtaa aikavyöhykettäsi ja luoda tapahtumia, joiden aikavyöhyke poikkeaa omastasi. Tämä on hyödyllinen ominaisuus, jos olet matkoilla tapahtuman alkaessa tai jos luot tapahtumia muilla aikavyöhykkeillä asuville ihmisille.

Kalenterin aikavyöhykkeiden käyttötavat

Tapahtuman aikavyöhykkeeksi tulee paikallinen aikavyöhyke, kun luot tapahtuman. Myös kutsutut näkevät tapahtuman omassa paikallisessa ajassaan, vaikka he asuisivatkin toisella aikavyöhykkeellä.

Aikavyöhykkeen vaihtaminen

Kun matkustat toiselle aikavyöhykkeelle, näet kalenterisi paikallisessa ajassa.

Tietokone

Huom. Et voi vaihtaa kalenterin aikavyöhykettä, jos et ole kalenterin omistaja.

Kaikkien kalenterien aikavyöhykkeen vaihtaminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  1. Valitse oikeassa ylänurkassa Asetukset settings gear button > Asetukset.
  2. Valitse aikavyöhyke Tämänhetkinen aikavyöhyke -osion avattavasta valikosta.
  3. Jos haluamaasi aikavyöhykettä ei näy, valitse Näytä kaikki aikavyöhykkeet -valintaruutu.
  4. Vieritä sivun alareunaan ja valitse Tallenna.

Yksittäisen kalenterin aikavyöhykkeen vaihtaminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse sivun vasemmassa reunassa Omat kalenterit.
  3. Siirrä hiiren osoitin päivitettävän kalenterin päälle ja klikkaa avattavaa valikkoa .
  4. Valitse Kalenterin asetukset.
  5. Valitse aikavyöhyke Kalenterin aikavyöhyke -osion avattavasta valikosta.
  6. Jos haluamaasi aikavyöhykettä ei näy, valitse Näytä kaikki aikavyöhykkeet -valintaruutu.
  7. Valitse sivun alareunassa Tallenna.
Android
  1. Avaa Google Kalenteri -sovellus .
  2. Valitse vasemmassa ylänurkassa Valikko > Asetukset > Yleiset.
  3. Jos otat käyttöön Käytä laitteen aikavyöhykettä -asetuksen, aikavyöhyke päivitetään automaattisesti, kun matkustat.
  4. Jos poistat Käytä laitteen aikavyöhykettä -asetuksen käytöstä, voit valita aikavyöhykkeen avattavasta valikosta.
iPhone
  1. Avaa Google Kalenteri -sovellus .
  2. Valitse vasemmassa ylänurkassa Valikko > Asetukset > Yleiset.
  3. Jos otat käyttöön Käytä laitteen aikavyöhykettä -asetuksen, aikavyöhyke päivitetään automaattisesti, kun matkustat.
  4. Jos poistat Käytä laitteen aikavyöhykettä -asetuksen käytöstä, voit valita aikavyöhykkeen avattavasta valikosta.

Muut aikavyöhykeasetukset

Muiden aikavyöhykkeiden tarkasteleminen kalenterissa

Tämä asetus toimii vain, kun Google Kalenteria käytetään tietokoneella.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeassa ylänurkassa Asetukset settings gear button > Asetukset.
  3. Valitse Tämänhetkinen aikavyöhyke -osiossa Näytä toinen aikavyöhyke.
  4. Valitse näytettävät aikavyöhykkeet.
  5. Vieritä sivun alareunaan ja valitse Tallenna.

Vinkki: Jos haluat nähdä useamman aikavyöhykkeen, lisää maailmankello Kalenterin Labsista.

Tapahtuman luominen toiselle aikavyöhykkeelle

Tämä asetus toimii vain, kun Google Kalenteria käytetään tietokoneella.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse vasemmassa ylänurkassa Luo.
  3. Valitse tapahtuma-ajan vieressä Aikavyöhyke.
  4. Valitse tapahtuman aikavyöhyke.
  5. Kun haluat luoda tapahtuman, valitse Tallenna.
Nykyisen tapahtuman aikavyöhykkeen vaihtaminen

Tämä asetus toimii vain, kun Google Kalenteria käytetään tietokoneella.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa muokattavaa tapahtumaa ja valitse Muokkaa tapahtumaa.
  3. Valitse tapahtuma-ajan vieressä Aikavyöhyke.
  4. Valitse tapahtuman aikavyöhyke.
  5. Valitse Valmis.

Kesäaika

Google Kalenteri käyttää asetettua yleisaikaa (Coordinated Universal Time, UTC), jotta kesäaika ei aiheuta sekaannuksia.

Kun tapahtuma luodaan, sen aika muutetaan UTC-aikaan. Näet tapahtuman kuitenkin paikallisessa ajassa.

Jos jonkin alueen aikavyöhyke vaihtuu, ennen muutosta luodut tapahtumat saattavat näkyä väärän aikavyöhykkeen ajassa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita