Google Kalenterin käyttäminen eri aikavyöhykkeillä

Voit vaihtaa aikavyöhykettäsi ja luoda tapahtumia, joiden aikavyöhyke poikkeaa omastasi. Tämä on hyödyllinen ominaisuus, jos olet matkoilla tapahtuman alkaessa tai jos luot tapahtumia muilla aikavyöhykkeillä asuville ihmisille.

Voit vaihtaa aikavyöhykettäsi ja luoda tapahtumia, joiden aikavyöhyke poikkeaa omastasi. Ei ole väliä, millä aikavyöhykkeellä luot tapahtuman, sillä osallistujat näkevät tapahtuman oman aikavyöhykkeensä ajassa. Se helpottaa matkasuunnitelmien tekoa ja sellaisten tapahtumien luomista, joiden osallistujat tulevat eri maista.

Aikavyöhykkeen vaihtaminen

Kun matkustat toiselle aikavyöhykkeelle, näet kalenterisi paikallisessa ajassa.

Huom. Jos et ole tapahtuman omistaja, et voi vaihtaa kalenterin aikavyöhykettä.

Kaikkien kalenterien aikavyöhykkeen vaihtaminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta ylänurkasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Aikavyöhyke-osiosta Ensisijainen aikavyöhyke Alanuoli ja sitten oma aikavyöhykkeesi.

Yhden kalenterin aikavyöhykkeen vaihtaminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse vasemmalta Omat kalenterit.
  3. Osoita muokattavaa kalenteria ja valitse Lisää Lisää ja sitten Asetukset ja jakaminen.
  4. Valitse Kalenterin asetukset ja sitten Aikavyöhyke Alanuoli ja sitten oma aikavyöhykkeesi.

Muiden aikavyöhykkeiden käyttäminen

Muiden aikavyöhykkeiden katsominen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta ylänurkasta Asetukset Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse Aikavyöhyke-osiosta Näytä toissijainen aikavyöhyke.
  4. Valitse Toissijainen aikavyöhyke Alanuoli ja sitten oma aikavyöhykkeesi.

Tapahtuman luominen toiselle aikavyöhykkeelle

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta alakulmasta Luo tapahtuma Lisää.
  3. Valitse tapahtuma-ajan vierestä Aikavyöhyke ja sitten oma aikavyöhykkeesi.
  4. Kirjoita tapahtuman tiedot.
  5. Valitse Tallenna.

Yhden tapahtuman aikavyöhykkeen vaihtaminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa tapahtumaa ja sitten Muokkaa Muokkaa.
  3. Valitse tapahtuma-ajan vierestä Aikavyöhyke ja sitten oma aikavyöhykkeesi.
  4. Valitse Tallenna.

Kesäaika

Google Kalenteri käyttää asetettua yleisaikaa (Coordinated Universal Time, UTC), jotta kesäaika ei aiheuta sekaannuksia.

Kun tapahtuma luodaan, sen aika muutetaan UTC-aikaan. Näet tapahtuman kuitenkin paikallisessa ajassa.

Jos jonkin alueen aikavyöhyke vaihtuu, ennen muutosta luodut tapahtumat saattavat näkyä väärän aikavyöhykkeen ajassa.