Använda kortkommandon i Google Kalender

När du aktiverar kortkommandon kan du genom tangenttryckningar göra ändringar i Google Kalender och snabbt navigera till specifika sidor.

Aktivera kortkommandon

Kortkommandon fungerar bara om du använder Google Kalender på datorn eller en Android-enhet med ett anslutet tangentbord.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningarföljt av Inställningar längst upp till höger.
  3. Välj Ja i sektionen Aktivera kortkommandon.
  4. Klicka på Spara längst ned på sidan.

Kortkommandonsom du kan använda

Tips: När du aktiverar kortkommandon kan du se alla de kortkommandon du kan använda genom att skriva ett frågetecken ?.

Flytta runt i kalendern

Åtgärd

Kortkommando

Ändra din kalender för att visa nästa datumintervall

j eller n

Uppdatera kalendern

r

Flytta till aktuell dag

t

Flytta och lägg till ett kalenderavsnitt

+

Placera markören i sökrutan

/

Öppna sidan Inställningar

s

Flytta till ett visst datum

g

Ändra kalendervy

Åtgärd

Kortkommando

Dagsvy

1 eller d

Veckovy

2 eller w

Månadsvy

3 eller m

Anpassad vy

4 eller x

Programvy

5 eller a

Gör ändringar i en händelse

Åtgärd

Kortkommando

Skapa en ny händelse

c

Visa detaljerna för en händelse

e

Ta bort en händelse

Backsteg eller Delete

Ångra

z

Spara händelsen (från en sida med information om en händelse)

+ s (Mac)
Ctrl + s (Windows)

Återgå till kalendern från en sida med information om en händelse

Esc

Visa Tasks och Keep

Du kan nu använda Keep och Tasks i en sidopanel medan du använder Kalender. Öppna sidopanelen med följande kortkommandon:

• Windows: Ctrl + Alt + . (punkt) eller Ctrl + Alt + , (kommatecken)
  • Chromebook: Alt + Skift + . (punkt) eller Alt + Skift + , (kommatecken)
  • Mac: + Alternativ + . (punkt) eller + Alternativ + , (kommatecken).