Använda kortkommandon i Google Kalender

När du aktiverar kortkommandon kan du genom tangenttryckningar göra ändringar i Google Kalender och snabbt navigera till specifika sidor.

Aktivera kortkommandon

Kortkommandon fungerar bara om du använder Google Kalender på datorn.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar längst upp till höger.
  3. Välj Ja i sektionen Aktivera kortkommandon.
  4. Klicka på Spara längst ned på sidan.

Kortkommandon som du kan använda

Tips: När du aktiverar kortkommandon kan du se alla de kortkommandon du kan använda genom att skriva ett frågetecken ?

Flytta runt i kalendern

Åtgärd

Kortkommando

Ändra din kalender för att visa nästa datumintervall

j eller n

Uppdatera kalendern

r

Flytta till aktuell dag

t

Flytta och lägg till ett kalenderavsnitt

+

Placera markören i sökrutan

/

Öppna sidan Inställningar

s

Flytta till ett visst datum

g

Ändra kalendervy

Åtgärd

Kortkommando

Dagsvy

1 eller d

Veckovy

2 eller w

Månadsvy

3 eller m

Anpassad vy

4 eller x

Programvy

5 eller a

Gör ändringar i en händelse

Åtgärd

Kortkommando

Skapa en ny händelse

c

Visa detaljerna för en händelse

e

Ta bort en händelse

Backsteg eller Delete

Ångra

z

Spara händelsen (från en sida med information om en händelse)

(Mac)
Ctrl + (Windows)

Återgå till kalendern från en sida med information om en händelse

Esc

Visa Tasks och Keep

Du kan nu använda Keep och Tasks i en sidopanel medan du använder Kalender. Öppna sidopanelen med följande kortkommandon:

• Windows: Ctrl + Alt + . (punkt) eller Ctrl + Alt + , (kommatecken)
  • Chromebook: Alt + Skift + . (punkt) eller Alt + Skift + , (kommatecken)
  • Mac: + Alternativ + . (punkt) eller + Alternativ + , (kommatecken).