Brug aftaletidsrum i Google Kalender

Vigtigt! Fra og med den 18. juli 2024 erstattes aftaletidsrum af tidsplaner for aftaler. Få flere oplysninger om tidsplaner for aftaler

På din computer kan du oprette aftaleblokke i din kalender, som personer kan reservere. For eksempel kan undervisere invitere deres elever til at reservere tid i den ugentlige kontortid.

Du kan tilbyde personer en blok i din kalender, som de kan booke aftaletidsrum i. Du kan f.eks. sætte 2 timer til rådighed, hvor du er ledig og holde møder med folk i aftaletidsrum af 30 minutters varighed. Folk kan derefter booke et af de 30 minutters tidsrum inden for dette tidsrum.

Skift til tidsplaner for aftaler

Vigtigt! Dine eksisterende aftaletidsrum overføres ikke automatisk til tidsplaner for aftaler.

Du kan stadig oprette, booke og slette aftaletidsrum til og med den 17. juli 2024. Fra og med den 18. juli 2024 kan du ikke længere bruge eller booke aftaletidsrum. Hvis du vil lade andre booke aftaler i din kalender, kan du bruge tidsplaner for aftaler.

Tidsplaner for aftaler er et system til aftalebooking med masser af funktioner, som giver en mere strømlinet bookingoplevelse og mere effektive funktioner i forhold til aftaletidsrum.

• Hvis du bruger Google Kalender med en personlig konto, kan du oprette en enkelt bookingside, så andre kan booke aftaler i din kalender.
  • Hvis du har et kvalificeret Google Workspace- eller Google One-abonnement, kan du bruge betalingsfunktioner som f.eks. automatiske mailpåmindelser, tilpasset aftaletilgængelighed og betalte aftaler. Få flere oplysninger om betalingsfunktioner til tidsplaner for aftaler.

Opret din tidsplan for aftaler

For visse Google Workspace-abonnementer:

• Hvis du har Google Workspace Business Starter: Du kan oprette en enkelt bookingside, så andre kan planlægge aftaler i din kalender. Du kan ikke oprette mere end én bookingside med dit abonnement.
  • Hvis du har Google Workspace Essentials, Frontline eller et ældre Google Workspace-abonnement, der ikke længere tilbydes: Du kan ikke oprette tidsplaner for aftaler.

Kontakt din administrator for at finde ud af, hvilket abonnement du har.

Sammenlign tidsplaner for aftaler med aftaletidsrum

• Tjek andre tilgængelighed for andre kalendere: Tidsplaner for aftaler tjekker som standard dine primære og sekundære kalendere for eventuelle konflikter. Hvis du vil slå denne funktion fra, når du opretter eller redigerer en tidsplan for aftaler, skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for "Tjek kalendere for tilgængelighed".
  • Opret faste tidsplaner: Med tidsplaner for aftaler kan du oprette en engangsaftale eller en fast ugentlig tidsplan. Tidsplaner for forskellige uger, månedlige og andre faste tidsplaner understøttes ikke.
  • Tjek synligheden: Andre brugere med adgang til din kalender ved, hvornår du har booket tidsplaner for aftaler. De kan ikke finde tidsplaner for aftaler, som ikke er booket.

Tip! I forbindelse med offentligt delte kalendere kan du gøre det nemmere for andre med adgang til din kalender at finde linket til din bookingside ved at tilføje en tidsblok i kalenderen for din tidsplaner for aftaler.
    • Angiv tilgængelighedsstatussen til "Ledig", så der ikke skabes konflikter med din faktiske tilgængelighed.
    • Medtag linket til bookingsiden for tidsplanen for aftaler i beskrivelsen.
  • Tilføj medværter:
    • Tilføjelse af op til 20 medværter til en tidsplan for aftaler.
    • Du kan ikke tilføje Google-grupper eller brugere uden for din organisation som medværter.
    • Medværternes kalendere tjekkes ikke automatisk for tilgængelighed. Før deres tilgængelighed tages i betragtning, skal du vælge din medværts kalender i sektionen "Tjek kalendere for tilgængelighed". Du skal dog abonnere på deres kalender.
    • Medværter modtager en invitation til den bookede aftale, men kan ikke se den fulde tidsplan for aftaler, der ikke er booket, i deres kalender. Hvis du vil give andre brugere adgang til en tidsplaner for aftaler, skal du bruge en sekundær kalender eller teamkalender.
  • Book et mødelokale: Du kan ikke reservere et konference- eller mødelokale i en tidsplan for aftaler, men du kan føje lokalet til den bookede aftale.

Opret og del aftaletidsrum

Hvordan tidsplaner for aftaler er relateret til almindelige begivenheder

Når du opretter en blok med aftaletidsrum, vises blokken som en enkelt begivenhed i din kalender. Du kan tjekke, at en begivenhed er en aftaleblok, når du kan se Aftaleblok Aftale øverst i venstre hjørne af begivenheden.

Når en person reserverer et af dine aftaletidsrum, vises det reserverede aftaletidsrum som en begivenhed i vedkommendes kalender og inde i den større blok i din kalender.

Opret en aftaleblok
  1. Åbn Google Kalender på en computer via din arbejds- eller skolekonto.
  2. Sørg for, at du er i visningen Uge eller en af visningerne for Dag.
  3. Klik et tilfældigt sted i kalenderen. Klik på Aftaletidsrum i den begivenhedsdialog, der åbnes.
  4. Angiv oplysningerne, herunder en titel, og vælg den kalender, hvor begivenheden skal vises.
  5. Klik på Flere valgmuligheder, hvis du vil tilføje flere oplysninger som f.eks. et sted eller en beskrivelse.

Tip! Hvis du vil gøre aftaleblokken gentagende, skal du gøre det, før du inviterer andre til at reservere et aftaletidsrum. Når du gør en eksisterende aftaleblok med reserverede tidsrum gentagende, duplikeres de reserverede tidsrum som nye tidsrum, og så er der risiko for dobbeltbooking.Få flere oplysninger om, hvordan du gør begivenheder gentagende.

Føj gæster til aftaleblokken

Når du føjer en gæst til aftaleblokken, føjes gæsten til hvert aftaletidsrum i blokken og vedkommende modtager en mail, hver gang en person reserverer en aftale. For eksempel kan en underviser tilføje sin assistent som gæst, der er til stede i kontortiden.

Du kan føje gæster til en aftaleblok ved at åbne aftalebegivenheden og klikke på Tilføj gæster.

Tip! Tilføj ikke personer, der ikke vil reservere et individuelt aftaletidsrum. Send dem i stedet et link til aftalesiden.

Inviter andre til at reservere et aftaletidsrum

Når du har konfigureret aftaleblokken, kan du invitere personer til at reservere et tidsrum ved hjælp af et link til din aftaleside.

1. Åbn Google Kalender.
  2. Klik på din aftale efterfulgt af Gå til denne kalenders aftaleside.
  3. Kopiér og indsæt linket til aftalesiden i din browser.
  4. Send dette link til personer, der vil reservere et aftaletidsrum.

Tip! Personer kan reservere dine aftaletidsrum med Google Kalender. Om nødvendigt kan de oprette en Google-konto for at komme i gang.

Reservér et aftaletidsrum

1. Klik på linket til aftalesiden. Du kan finde linket i en mail, besked eller kalenderbegivenhed, som er delt med dig.
  2. Klik på et ledigt aftaletidsrum efterfulgt af Gem.

Annuller et aftaletidsrum

1. Åbn Google Kalender.
  2. Klik på aftaletidsrummet.
  3. Under "Deltager du?" skal du klikke på Nej.

Slå tidsplaner for aftaler til eller fra

På arbejds- og skolekonti kan du til enhver tid skifte mellem aftaletidsrum og tidsplaner for aftaler. Eventuelle aktuelle tidsrum eller tidsplaner forbliver aktive og tilgængelige, uanset om tidsplaner for aftaler er blevet aktiveret eller deaktiveret.

1. Åbn Google Kalender på din computer.
  2. Gå til Indstillinger efterfulgt af Generelt efterfulgt af Tidsplaner for aftaler.
  3. Markér eller fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for "Opret tidsplaner for aftaler i stedet for aftaletidsrum".