Lägg till ett rum till en händelse

Du kan lägga till mötesrum och andra källor, t.ex. projektorer, i händelsen.

Obs! Detta är endast tillgängligt om du fick ditt Google-konto genom ditt arbete, din skola eller en annan grupp. Om ditt konto slutar med @gmail.com ska du lära dig att skapa en kalender för ett rum eller delat utrymme i stället.

Lägga till ett rum

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Skapa en ny händelse eller öppna en befintlig.
  3. Om du redigerar en befintlig händelse klickar du på Redigera händelse Redigera.
  4. Om ditt konto är en del av en organisation med rum klickar du på Rum. Baserat på vilka du bjuder in kan du välja bland förslag på rum eller söka efter ett nytt. Klicka på de rum eller resurser du vill lägga till.
    • Viktigt: Om du inte kan lägga till ett rum i en händelse kan Google Kalender föreslå en genväg för att skapa en dubblett av händelsen där du kan boka ett rum. Den här genvägen skapar en enda händelse utan gäster.
  5. Klicka på Spara.
Tips: Kontoadministratörer kan lägga till nya rum och resurser för användare att boka med hjälp av administratörskonsolen.

Ta bort ett rum

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Redigera händelse Redigera.
  3. Sök efter rummet eller resursen på listan Deltagare.
  4. Klicka på Ta bort Stäng intill rummet eller resursen.
  5. Klicka på Spara.

Ett rum avvisade min händelse

• Återkommande händelser:
    • Kontrollera att rummet är tillgängligt under minst hälften av händelserna och inte är upptaget mer än 8 gånger.
    • Boka ett rum för en återkommande händelse genom att välja Rum för framtida händelser på rullgardinsmenyn högst upp i panelen rum.
  • Enskilda händelser: Be administratören ändra delningsalternativen för rummet till Se alla uppgifter om händelser, eller ge dig behörighet att boka rummet.
  • Tips! Om rummet avvisas för vissa jobb- eller skolkonton kan administratören aktivera en inställning för att automatiskt boka ett liknande rum. För händelser med färre än 20 gäster får organisatören och gästerna e-post med ny rumsinformation. Om du har fler än 20 gäster får enbart organisatören och den som skapat händelsen e-postmeddelanden.