Legg til rom i aktiviteter

Du kan legge til møterom og andre ressurser i aktiviteten din, for eksempel projektorer.

Merk: Dette er bare tilgjengelig hvis du fikk Google-kontoen din gjennom arbeid, skole eller en annen gruppe. Hvis kontoen din ender med @gmail.com, kan du finne ut hvordan du oppretter en kalender for et rom eller et delt lokale i stedet.

Legg til rom

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Opprett en ny aktivitet, eller åpne en eksisterende aktivitet.
  3. Hvis du skal endre en eksisterende aktivitet, klikker du på Endre aktiviteten Rediger.
  4. Hvis kontoen din tilhører en organisasjon som har rom, klikker du på Rom. Du kan velge blant rom som foreslås basert på hvem du har invitert, eller søke etter nye rom. Klikk på rommene eller ressursene du vil legge til.
    • Viktig: Hvis du ikke kan legge til et rom i en aktivitet, kan det hende Google Kalender foreslår en snarvei for å opprette en duplisert aktivitet der du kan bestille et rom. Med denne snarveien opprettes én enkelt aktivitet, uten gjester.
  5. Klikk på Lagre.
Tips: Kontoadministratorer kan legge til nye rom og ressurser som brukerne kan bestille, ved hjelp av administrasjonskonsollen.

Fjern rom

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på Endre aktiviteten Rediger.
  3. Finn rommet eller ressursen i «Deltakere»-listen.
  4. Klikk på Fjern Lukk ved siden av rommet eller ressursen.
  5. Klikk på Lagre.

Et rom har avslått aktiviteten min

• Gjentakende aktiviteter
    • Sjekk at rommet er ledig for minst halvparten av aktivitetene, og at det ikke er utilgjengelig mer enn åtte ganger.
    • For å bestille et rom for en gjentakende aktivitet, velg Rom for fremtidige aktiviteter i rullegardinmenyen øverst i Rom-panelet.
  • Enkeltaktiviteter: Be administratoren din om å endre delingsinnstillingene for rommet til «Se alle aktivitetsopplysninger», eller gi deg tillatelse til å reservere rommet.
  • Tips: For enkelte jobb- eller skolekontoer kan administratoren slå på en innstilling for å bestille et lignende rom automatisk hvis rommet ikke kan bestilles. For aktiviteter med færre enn 20 gjester får arrangøren og gjestene en e-post med ny rominformasjon. Hvis du har mer enn 20 gjester, er det bare arrangøren og den som opprettet aktiviteten, som mottar e-post.