Een ruimte toevoegen aan een afspraak

Je kunt vergaderruimten en andere bronnen, zoals projectoren, toevoegen aan je afspraak.

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar als je een Google-account van je werk, school of andere groep hebt. Als je account eindigt op @gmail.com, klik je in plaats daarvan op de link voor meer informatie over het maken van een agenda voor een (gedeelde) ruimte.

Een ruimte toevoegen aan een afspraak

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Maak een nieuwe afspraak of open een bestaande afspraak.
  3. Tik op Een ruimte toevoegen. Als Ruimte toevoegen niet wordt weergegeven, bekijk je meer informatie over hoe je een agenda voor een (gedeelde) ruimte kunt maken.
  4. Selecteer een ruimte.
  5. Ga terug en tik op Opslaan. Andere mensen in je organisatie kunnen de ruimte niet boeken voor hetzelfde tijdstip.

Tip: Je kunt meerdere ruimten boeken voor een afspraak.

Een ruimte verwijderen uit je afspraak

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik op de afspraak en op Bewerken Bewerken om de afspraak aan te passen.
  3. Tik op de ruimte en dan Verwijderen Verwijderen.
  4. Ga terug en tik op Opslaan.

Een ruimte heeft mijn afspraak geweigerd

• Terugkerende afspraken:
    • Zorg dat de ruimte voor minstens de helft van de afspraken beschikbaar is en niet meer dan 8 keer niet beschikbaar is.
    • Als je een ruimte wilt boeken voor een terugkerende afspraak, selecteer je bovenaan het deelvenster Ruimtes in het dropdownmenu de optie Ruimtes voor toekomstige afspraken.
  • Afzonderlijke afspraken: Vraag je beheerder de opties voor het delen van de ruimte te wijzigen in 'Alle details voor de afspraak weergeven' of jou specifiek toestemming te geven om de ruimte te boeken.
  • Tip: Als je ruimte wordt geweigerd voor sommige werk- of schoolaccounts, kan je beheerder een instelling aanzetten om automatisch een vergelijkbare ruimte te boeken. Voor afspraken met minder dan 20 gasten krijgen de organisator en gasten een e-mail met gegevens over de nieuwe ruimte. Bij meer dan 20 gasten ontvangen alleen de organisator en de maker van de afspraak een e-mail.