Een ruimte toevoegen aan een afspraak

Je kunt vergaderruimten en andere bronnen, zoals projectoren, toevoegen aan je afspraak.

Opmerking: Deze optie is alleen beschikbaar als je een Google-account van je werk, school of andere groep hebt. Als je account eindigt op @gmail.com, klik je in plaats daarvan op de link voor meer informatie over het maken van een agenda voor een (gedeelde) ruimte.

Een ruimte toevoegen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Maak een nieuwe afspraak of open een bestaande afspraak.
  3. Klik op Afspraak bewerken Bewerken als je een bestaande afspraak bewerkt.
  4. Klik op Ruimtes als je account deel uitmaakt van een organisatie met ruimtes. Op basis van wie je uitnodigt, kun je kiezen uit voorgestelde ruimtes of zoeken naar een nieuwe ruimte. Klik op de ruimtes of faciliteiten die je wilt toevoegen.
    • Belangrijk: Als je geen ruimte kunt toevoegen aan een afspraak, kan Google Agenda een snelkoppeling voorstellen om een dubbele afspraak te maken waarin je een ruimte kunt boeken. Met deze snelkoppeling wordt één afspraak gemaakt, zonder gasten.
  5. Klik op Opslaan.
Tip: Accountbeheerders kunnen nieuwe ruimtes en faciliteiten toevoegen die gebruikers kunnen boeken via de Beheerdersconsole.

Een ruimte verwijderen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik op Afspraak bewerken Bewerken.
  3. Zoek de ruimte of bron in de lijst Deelnemers.
  4. Klik naast de ruimte of faciliteit op Verwijderen Sluiten.
  5. Klik op Opslaan.

Een ruimte heeft mijn afspraak geweigerd

• Terugkerende afspraken:
    • Zorg dat de ruimte voor minstens de helft van de afspraken beschikbaar is en niet meer dan 8 keer niet beschikbaar is.
    • Als je een ruimte wilt boeken voor een terugkerende afspraak, selecteer je bovenaan het deelvenster Ruimtes in het dropdownmenu de optie Ruimtes voor toekomstige afspraken.
  • Afzonderlijke afspraken: Vraag je beheerder de opties voor het delen van de ruimte te wijzigen in 'Alle details voor de afspraak weergeven' of jou specifiek toestemming te geven om de ruimte te boeken.
  • Tip: Als je ruimte wordt geweigerd voor sommige werk- of schoolaccounts, kan je beheerder een instelling aanzetten om automatisch een vergelijkbare ruimte te boeken. Voor afspraken met minder dan 20 gasten krijgen de organisator en gasten een e-mail met gegevens over de nieuwe ruimte. Bij meer dan 20 gasten ontvangen alleen de organisator en de maker van de afspraak een e-mail.