Huoneen lisääminen tapahtumaan

Voit lisätä tapahtumaan kokoushuoneita ja muita varattavia asioita, kuten videotykin.

Huom. Toiminto on käytettävissä ainoastaan työpaikan, oppilaitoksen tai muun organisaation Google-tileillä. Jos osoitteesi loppuosa on @gmail.com, tutustu sen sijaan huoneen tai jaetun tilan kalenterin luomiseen.

Huoneen lisääminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Luo uusi tapahtuma tai avaa olemassa oleva tapahtuma.
  3. Jos olet muokkaamassa jo luotua tapahtumaa, valitse Muokkaa tapahtumaa Muuta.
  4. Jos tilisi kuuluu organisaatioon, jossa huonetoiminto on käytössä, klikkaa Huoneet. Kutsumiesi henkilöiden perusteella voit valita huone-ehdotuksista tai hakea muun huoneen. Klikkaa lisättäviä huoneita tai resursseja.
    • Tärkeää: Jos et voi lisätä huonetta tapahtumaan, Google Kalenteri voi ehdottaa pikanäppäintä jolla luodaan kopio tapahtumasta. Tästä kopiosta voit varata huoneen. Tämä pikakuvake luo yhden tapahtuman, jossa ei ole osallistujia.
  5. Valitse Tallenna.
Vinkki: Tilien järjestelmänvalvojat voivat lisätä uusia huoneita ja resursseja käyttäjille hallintakonsolista.

Huoneen poistaminen

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse Muokkaa tapahtumaa Muuta.
  3. Etsi huone tai resurssi Osallistujat-listasta.
  4. Valitse huoneen tai resurssin vierestä Poista Sulje.
  5. Valitse Tallenna.

Huoneen tapahtuma on hylätty

• Toistuvat tapahtumat:
    • Varmista, että huone on käytettävissä vähintään puolessa toistuvista tapahtumista ja ettei se varattuna yli kahdeksaa kertaa.
    • Jos haluat varata huoneen toistuvalle tapahtumalle, valitse huonepaneelin yläreunassa olevasta avattavasta valikosta Tulevien tapahtumien huoneet.
  • Yksittäiset tapahtumat: Pyydä järjestelmänvalvojaa muuttamaan huoneen jakamisasetukseksi "Näytä kaikki tapahtuman tiedot" tai myöntämään sinulle huoneen varaamiseen tarvittavat luvat.
  • Vinkki: Jos huone on hylätty, joidenkin työ- ja koulutilien järjestelmänvalvojat voivat laittaa päälle asetuksen, joka varaa samankaltaisen huoneen automaattisesti. Jos tapahtumassa on alle 20 osallistujaa, tapahtuman järjestäjä ja osallistujat saavat uuden huoneen tiedot sähköpostitse. Jos tapahtumassa on yli 20 osallistujaa, vain järjestäjä ja tapahtuman luoja saavat sähköposti-ilmoituksen.