Alternatieve agenda's toevoegen of verwijderen

Je kunt verschillende soorten agenda's toevoegen, zoals maan-, zon-, maanfasen- en sportkalenders. Als je alternatieve agenda's wilt toevoegen of verwijderen, update je de agenda-instellingen.

Er zijn verschillende agenda's beschikbaar, zoals:

• Maan: Gebaseerd op de fasen van de maan.
  • Zon: Gebaseerd op de jaarlijkse cycli van de zon.
  • Maanfasen: Gebaseerd op de primaire maanfasen: Nieuwe maan, Eerste kwartier, Volle maan en Laatste kwartier.
  • Sport: Een schema met aankomende sportwedstrijden. Je kunt sportkalenders toevoegen voor honkbal, basketbal, cricket, voetbal, hockey en rugby.

Maan- en zonkalenders toevoegen of verwijderen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Instellingen.
  3. Klik op Opties weergeven.
  4. Klik onder Algemeen op het dropdownmenu Alternatieve agenda's.
  5. Selecteer de gewenste agenda.

Tip: Als je een alternatieve agenda wilt verwijderen, selecteer je Geen.

Maanfasen toevoegen of verwijderen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Instellingen.
  3. Klik onder Agenda toevoegen op Door interessante agenda's browsen.
  4. Vink het selectievakje naast 'Fasen van de maan' aan of uit.

Een kalender voor de fasen van de maan toevoegen

Sportkalenders toevoegen of verwijderen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Instellingen.
  3. Klik onder Agenda toevoegen op Door interessante agenda's browsen.
  4. Scroll naar het gedeelte Sport.
  5. Selecteer een sportcategorie.
  6. Vink het selectievakje naast een sportteam aan of uit om het wedstrijdschema van die club aan je agenda toe te voegen.
Een sportkalender toevoegen