Schemalägga händelser i Gmail

Schemalägg händelser och förhandla mötestider direkt i Gmail.

Skapa en händelse i ett Gmail-meddelande

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Öppna ett meddelande.
  3. Klicka på Mer följt av Skapa händelse högst upp ovanför meddelandet.
    • En ny flik med Kalender öppnas i webbläsaren.
  4. Bekräfta händelsens namn, deltagare, tid och annan information.
    • Kalender:
      • Skapar en händelse.
      • Kopierar ämne och meddelandetext i Gmail.
      • Lägger automatiskt till mottagaren i Gmail-meddelandet som inbjuden.
    • Bjud in fler personer genom att lägga till deras e-postadresser.
  5. Klicka på Spara när du är klar.

Tips! Händelsens namn och beskrivning läggs till automatiskt enligt Gmail-ämnet och e-postmeddelandet.

Skapa och infoga en händelse i ett Gmail-meddelande

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Skapa eller svara på e-postmeddelande.
  3. Klicka på Ange en mötestid följt av Skapa en händelse längst ned.
    • Tips! Om du inte hittar alternativet Ange en mötestid går det att klicka på Fler alternativ längst ned.
  4. Bekräfta händelsens namn, deltagare, tid och andra uppgifter till höger.
    • Kalender:
      • Skapar en händelse.
      • Använder ämnet i Gmail som händelsens namn.
      • Lägger automatiskt till mottagaren i Gmail-meddelandet som inbjuden.
    • Bjud in fler personer genom att lägga till deras e-postadresser.
  5. Klicka på Spara följt av Skicka

Tips!

• En sammanfattning av händelsen läggs automatiskt till i e-postmeddelandet.
  • Händelsen tas inte bort från Kalender om du raderar händelsesammanfattningen i meddelandet.

Erbjuda tillgängliga mötestider i ett Gmail-meddelande

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Skapa eller svara på e-postmeddelande.
  3. Klicka på Ange en mötestid följt av Visa tider när du är tillgänglig längst ned i meddelandet.
    Tips! Klicka på fler alternativ om du inte hittar alternativet Ange en mötestid .
  4. Välj händelsens varaktighet till höger.
  5. Välj flera tider i kalenderns rutnät. Det går att välja tider på olika dagar.
  6. Klicka på Nästa.
  7. Lägg till en händelserubrik.
    • Utöka rutan Mer information för att lägga till information.
  8. Klicka på Lägg till i e-post följt av Skicka.
    • När mottagaren väljer en tid för händelsen skapas händelsen automatiskt och läggs till i din kalender. Ett bekräftelsemeddelande med information om evenemanget skickas också.

Viktigt! Den här funktionen fungerar endast för enskilda möten. Om flera mottagare kopieras i e-postmeddelandet läggs endast den första personen som bokar ett möte till i händelsen. Ytterligare deltagare måste läggas till separat.

Tips!

• Behörigheter för händelsen är som standard Visa gästlistan. Det går att ändra gästbehörigheterna när mottagaren har bekräftat händelsen.
  • De föreslagna tiderna i Gmail-meddelandet visas i händelseskaparens tidszon. På bokningssidan visas tiderna i mottagarens tidszon. När händelsen har skapats visas den i Kalender i den lokala tidszonen. Därefter skickas bekräftelsemeddelanden med händelseuppgifterna i varje deltagares tidszon.
  • Bokade tider går endast att schemalägga i den primära kalendern.