Planlegg aktiviteter i Gmail

Planlegg aktiviteter og diskuter tider for å møte noen i Gmail direkte.

Opprett aktiviteter fra en Gmail-e-post

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Åpne en e-post.
  3. Øverst på siden, over meldingen, klikker du på Mer og så Opprett en aktivitet.
    • En ny fane åpnes i Kalender.
  4. Bekreft aktivitetstittelen, deltakerne, tidspunktet og andre detaljer.
    • Kalender:
      • Opprett en aktivitet.
      • Kopierer Gmail-emnet og -teksten.
      • Legger automatisk til mottakeren i Gmail-meldingen som invitert.
    • Legg til e-postadressene deres for å invitere flere personer.
  5. Klikk på Lagre når du er ferdig.

Tips: Tittelen og beskrivelsen for aktiviteten legges til automatisk basert på emnet og e-posten i Gmail.

Opprett og sett inn aktiviteter i Gmail-e-poster

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Opprett eller svar på en e-post.
  3. Nederst klikker du på Finn et tidspunkt for møtet  og så Opprett en aktivitet.
    • Tips: Hvis du ikke finner Sett opp et tidspunkt for møte , klikker du på Flere alternativer .
  4. Til høyre bekrefter du tittelen på aktiviteten, deltakerne, tidspunktet og annen informasjon.
    • Kalender:
      • Opprett en aktivitet.
      • Bruker Gmail-emnet som aktivitetstittel.
      • Legger automatisk til mottakeren i Gmail-meldingen som invitert.
    • Legg til e-postadressene deres for å invitere flere personer.
  5. Klikk på Lagre og så Send

Tips:

• Et sammendrag av aktiviteten legges automatisk til i e-posten igjen.
  • Hvis du sletter aktivitetssammendraget fra meldingen, slettes ikke aktiviteten fra Kalender.

Tilby tilgjengelige tidspunkter for møter i Gmail-meldinger

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Opprett eller svar på en e-post.
  3. Nederst i e-posten klikker du på Angi et tidspunkt for møte og så Tilby tilgjengelige tidspunkt.
    Tips: Hvis du ikke finner Konfigurer et tidspunkt for møter , klikker du på Flere alternativer .
  4. Velg varigheten på aktiviteten til høyre.
  5. Velg flere tidspunkt i kalenderrutenettet. Du kan velge tidspunkter for ulike dager.
  6. Velg Neste.
  7. Gi aktiviteten en tittel.
    • Vis «Mer informasjon»-boksen for å legge til detaljer.
  8. Klikk på Legg til i e-posten og så Send.
    • Når mottakeren velger et tidspunkt for aktiviteten, opprettes aktiviteten automatisk og legges til i kalenderen din. Det sendes også en e-postbekreftelse med aktivitetsdetaljene.

Viktig: Denne funksjonen fungerer bare for 1 : 1-møter. Hvis flere mottakere er lagt til i kopi i e-posten din, blir bare den første som bestiller tid, lagt til i aktiviteten. Flere deltakere må legges til separat.

Tips:

• Tillatelsene for aktiviteten er som standard satt til «Se gjestelisten». Du kan endre tillatelsene for gjester etter at mottakeren har bekreftet aktiviteten.
  • De foreslåtte tidspunktene i Gmail-e-postene vises i skaperens tidssone. På bestillingssiden vises klokkeslettene i mottakerens tidssone. Når aktiviteten er opprettet, vises den i den lokale tidssonen i Kalender. Deretter sendes e-postbekreftelser med aktivitetsdetaljene i tidssonen til hver deltaker.
  • Bestilte timer kan bare planlegges i hovedkalenderen din.