Tapahtumat Gmailissa

Voit sopia tapaamisaikoja ja valita tapahtumien ajankohtia Gmailissa.

Tapahtuman luominen Gmail-viestistä

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Avaa viesti.
  3. Valitse yläreunasta viestin yläpuolelta Lisää ja sitten Luo tapahtuma.
    • Uusi Kalenteri-välilehti avautuu selaimeen.
  4. Vahvista tapahtuman nimi, osallistujat, ajankohta ja muut tiedot.
    • Kalenteri
      • luo tapahtuman
      • kopioi Gmailin aiheen ja viestitekstin
      • lisää Gmail-viestin vastaanottajan automaattisesti osallistujaksi.
    • Voit kutsua lisää käyttäjiä lisäämällä heidän sähköpostiosoitteensa.
  5. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Vinkki: Tapahtuman nimi ja kuvaus lisätään automaattisesti Gmailin aiheen ja viestin perusteella.

Tapahtuman luominen ja lisääminen Gmail-viestiin

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Kirjoita viesti tai vastaa viestiin.
  3. Valitse alareunasta Sovi tapaamisaika ja sitten Luo tapahtuma.
    • Vinkki: Jos et löydä kohtaa Sovi tapaamisaika , klikkaa alareunasta Lisäasetukset .
  4. Vahvista oikealta tapahtuman nimi, osallistujat, ajankohta ja muut tiedot.
    • Kalenteri
      • luo tapahtuman
      • käyttää Gmail-viestin aihetta tapahtuman nimenä
      • lisää Gmail-viestin vastaanottajan automaattisesti osallistujaksi.
    • Voit kutsua lisää käyttäjiä lisäämällä heidän sähköpostiosoitteensa.
  5. Valitse Tallenna ja sitten Lähetä.

Vinkkejä:

• Tapahtuman yhteenveto lisätään automaattisesti sähköpostiviestiin.
  • Jos poistat tapahtuman yhteenvedon viestistä, tapahtumaa ei poisteta Kalenterista.

Vapaiden tapaamisaikojen tarjoaminen Gmail-viestissä

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Kirjoita viesti tai vastaa viestiin.
  3. Klikkaa viestin alareunasta Sovi tapaamisaika ja sitten Ilmoita vapaat tapaamisaikasi.
    Vinkki: Jos et löydä kohtaa Sovi tapaamisaika , klikkaa Lisäasetukset .
  4. Valitse tapahtuman kesto oikealta.
  5. Valitse useita tapaamisaikoja kalenteriruudukosta. Aikoja voi myös valita eri päiviltä.
  6. Valitse Seuraava.
  7. Lisää tapahtuman nimi.
    • Laajenna Lisätietoja-ruutu ja lisää tietoja.
  8. Klikkaa Lisää sähköpostiin ja sitten Lähetä.
    • Kun vastaanottaja valitsee tapahtumalle ajan, tapahtuma luodaan automaattisesti ja lisätään kalenteriisi. Tapahtumasta ja sen tiedoista lähetetään myös vahvistussähköposti.

Tärkeää: Ominaisuus on käytettävissä vain kahdenkeskisissä tapaamisissa. Jos sähköpostiviestissä on useita vastaanottajia, vain ensimmäinen ajan varannut vastaanottaja lisätään tapahtumaan. Muut osallistujat on lisättävä erikseen.

Vinkkejä:

• Osallistujat voivat nähdä muut tapahtuman osallistujat oletuksena. Osallistujien lupia voi muokata, kun vastaanottaja vahvistaa tapahtuman.
  • Gmail-viestissä ehdotetut ajat näkyvät tapahtuman luojan aikavyöhykkeen ajassa. Varaussivulla ajat näkyvät vastaanottajan aikavyöhykkeen ajassa. Kun tapahtuma on luotu, se näkyy Kalenterissa paikallisen aikavyöhykkeen ajassa. Vahvistussähköpostit sisältävät tapahtuman tiedot kunkin osallistujan aikavyöhykkeen ajassa.
  • Varattuja aikoja voi ajoittaa vain ensisijaisessa kalenterissa.