Uitnodigingen beheren in Agenda

Bepaal wie uitnodigingen naar je Google Agenda stuurt. Je kunt ook het volgende doen:

• Beperk de toegang tot openstaande uitnodigingen in je agenda.
  • Maak de markering als bekend ongedaan om ongewenste uitnodigingen en spam te voorkomen.

Belangrijk: Je geüpdatete instellingen zijn alleen van toepassing op nieuwe uitnodigingen.

Agenda-uitnodigingen beheren

Een geanimeerde gif die aangeeft hoe je uitnodigingen beheert in Agenda op computers

Belangrijk: Als je wilt dat uitnodigingen van je vertrouwde relaties automatisch worden toegevoegd aan je agenda, voeg je hun e-mailadres toe aan je contacten. Ontdek hoe je een contact toevoegt.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik links, onder Algemeen, op Afspraakinstellingen en dan Uitnodigingen toevoegen aan mijn agenda.
  4. Selecteer een optie:
    • Van iedereen: Alle uitnodigingen worden automatisch toegevoegd aan je agenda.
    • Alleen als de afzender bekend is: Afspraken worden automatisch toegevoegd aan je agenda als de afzender in je contacten staat, deel uitmaakt van je organisatie of iemand is met wie je eerder hebt gecommuniceerd.
      • Als een afspraak niet wordt toegevoegd aan je agenda, krijg je een uitnodigingsmail.
      • Nadat je een afzender als bekend hebt gemarkeerd of met een afzender hebt gecommuniceerd, worden toekomstige uitnodigingen van deze afzender automatisch toegevoegd aan je agenda.
    • Wanneer ik op de uitnodiging in de e-mail reageer: Er wordt pas een afspraak aan je agenda toegevoegd nadat je de e-mailmelding hebt beantwoord.

Belangrijk: Als je Alleen als de afzender bekend is selecteert, komen afzenders misschien te weten dat ze niet in je contacten staan.

Zichtbaarheid voor openstaande Agenda-uitnodigingen beperken

Als je je agenda deelt, kun je kiezen of je alleen de afspraken die zichtbaar zijn in je agenda wilt tonen of dat je alle afspraken wilt tonen, inclusief uitnodigingen van onbekende afzenders of uitnodigingen waarop je niet hebt gereageerd en die nog niet zichtbaar zijn in je agenda. Deze optie staat onder Uitnodigingen toevoegen aan mijn agenda als je Wanneer ik op de uitnodiging in de e-mail reageer of Alleen als de afzender bekend is selecteert.

Belangrijk:

• Mensen die alleen rechten hebben om je beschikbaarheid te controleren, kunnen niet bij je afspraakgegevens. Hier vind je meer informatie over deelrechten.
  • Als je anderen toestaat je afspraakuitnodigingen te controleren, krijgen ze misschien afspraken onder ogen die nog niet aan je agenda zijn toegevoegd. Dit is handig als deze mensen inkomende afspraakuitnodigingen in je agenda beheren.
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik links, onder Algemeen, op Afspraakinstellingen.
  4. Zet Laat anderen alle uitnodigingen zien als ze rechten hebben om mijn afspraken te bekijken of te bewerken uit.

Problemen met uitnodigingen oplossen

Als je een afzender als bekend markeert of met deze afzender communiceert, en uitnodigingen nog steeds worden gemarkeerd als Uitnodiging van onbekende afzender, zorg je dat je Google-account toestaat dat Google-producten contactgegevens opslaan als je met mensen communiceert.

Als je toekomstige uitnodigingen van een afzender automatisch aan je agenda wilt toevoegen, kun je handmatig afzenders toevoegen aan je contacten.

Als je nog steeds spamafspraken in je agenda op je Android-apparaat krijgt nadat je Alleen als de afzender bekend is hebt aangezet, moet je misschien ook controleren welke apps toegang hebben tot je agenda.

De markering als bekend opheffen voor een afzender

Als je per ongeluk hebt geklikt op Ik ken de afzender, maar je het contact niet vertrouwt, doe je het volgende:

1. Ga naar contacts.google.com.
  2. Klik linksboven op het hoofdmenu en dan Andere contacten.
  3. Klik rechts van de contactgegevens van de persoon op Meer acties More en dan Verwijderen en dan Verwijderen.

Tip: Een contact wordt getoond als onbekende afzender als je het contact hebt geblokkeerd voor een ander Google-product.