Kutsujen ylläpito Kalenterissa

Voit määrittää, kuka voi lähettää sinulle kutsuja Google Kalenteriin. Voit myös

• rajoittaa pääsyä kalenterin odottaviin kutsuihin
  • poistaa lähettäjiä tunnettujen joukosta ei-toivottujen kutsujen ja roskasisällön välttämiseksi.

Tärkeää: Päivitetyt asetukset koskevat vain uusia kutsuja.

Kalenterikutsujen ylläpitäminen

GIF-animaatio, joka näyttää miten Kalenterin kutsuja ylläpidetään tietokoneella

Tärkeää: Jos haluat varmistaa, että luotettujen käyttäjien lähettämät kutsut lisätään automaattisesti kalenteriin, lisää heidän sähköpostiosoitteensa yhteystietoihin. Lue lisää yhteystietojen lisäämisestä.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa vasemman reunan Yleiset-kohdasta Tapahtuman asetukset ja sitten Kutsujen lisääminen omaan kalenteriin.
  4. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Kaikilta: Kaikki kutsut lisätään automaattisesti kalenteriin.
    • Vain jos lähettäjä on tunnettu: Tapahtumat lisätään automaattisesti kalenteriin, jos lähettäjä on yhteystiedoissasi tai organisaatiossasi tai jos olet ollut häneen yhteydessä aiemmin.
      • Jos tapahtumaa ei lisätä kalenteriin, saat kalenterikutsun.
      • Kun olet merkinnyt lähettäjän tunnetuksi tai olet yhteydessä häneen, hänen kutsunsa lisätään jatkossa automaattisesti kalenteriin.
    • Kun vastaan sähköpostissa olevaan kutsuun: Tapahtuma lisätään kalenteriin vain, kun olet vastannut sähköposti-ilmoitukseen.

Tärkeää: Jos valitset Vain jos lähettäjä on tunnettu, lähettäjä saattaa huomata, ettei hän ole yhteystiedoissasi.

Odottavien kalenterikutsujen näkyvyyden rajoittaminen

Kun jaat kalenterin, voit valita, näytetäänkö vastaanottajalle vain kalenterissa näkyvät tapahtumat vai kaikki tapahtumat, myös sellaiset, jotka ovat peräisin tuntemattomilta lähettäjiltä, tai kutsut, joihin et ole vastannut ja jotka eivät ole vielä näkyvissä kalenterissa. Tämä vaihtoehto näkyy kohdassa "Kutsujen lisääminen omaan kalenteriin", kun valitset Kun vastaan sähköpostissa olevaan kutsuun tai Vain jos lähettäjä on tunnettu.

Tärkeää:

• Jos käyttäjällä on lupa nähdä vain tavoitettavuutesi, hän ei voi saada tapahtuman tietoja. Lue lisää jakamisluvista.
  • Kun sallit muiden nähdä tapahtumakutsut, he voivat nähdä myös tapahtumia, joita ei ole vielä lisätty kalenteriin. Tämä on hyödyllistä silloin, jos käyttäjä ylläpitää kalenteriin tulevia kutsuja puolestasi.
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Klikkaa vasemman reunan Yleiset-kohdasta Tapahtuman asetukset.
  4. Laita Anna muiden nähdä kaikki kutsut, jos heillä on lupa katsoa tai muokata tapahtumiani ‑asetus pois päältä.

Ratkaisuja kutsuongelmiin

Jos merkitset lähettäjän tunnetuksi tai olet yhteydessä häneen, mutta hänen kutsunsa merkitään edelleen tuntemattomalta lähettäjältä tulleiksi, varmista, että Google-tilisi sallii Googlen tuotteiden tallentaa yhteystiedot, kun olet yhteydessä muihin.

Jos haluat, että tietyltä lähettäjältä tulleet kutsut lisätään jatkossa kalenteriin automaattisesti, voit lisätä lähettäjiä kontakteihin manuaalisesti.

Jos näet edelleen roskasisältöä Android-laitteen kalenterissa, vaikka Vain jos lähettäjä on tunnettu ‐asetus on päällä, sinun on ehkä tarkistettava, millä sovelluksilla on pääsy kalenteriisi.

Lähettäjän poistaminen tunnetuista kontakteista

Toimi seuraavasti, jos valitset vahingossa Tunnen lähettäjän, vaikka et luota yhteystietoon:

1. Siirry osoitteeseen contacts.google.com.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Päävalikko ja sitten Muut yhteystiedot.
  3. Valitse henkilön yhteystietojen oikealta puolelta Lisää toimintoja More ja sitten Poista ja sitten Poista.

Vinkki: Yhteystieto näytetään tuntemattomana lähettäjänä, jos olet estänyt hänet toisessa Google-tuotteessa.