Anmäla olämpliga kalenderinbjudningar och händelser

Anmäl en misstänkt inbjudan eller händelse i din kalender som skräppost.

Steg 1: Anmäl händelsen som skräppost

Viktigt: När du anmäler en händelse tas den bort från din kalender. Om händelsen återkommer tas alla händelser i serien bort.
  1. Öppna appen Google Kalender Kalender på Android-enheten.
  2. Tryck på händelsen som du vill anmäla.
  3. Tryck på Mer Merföljt av Anmäl som skräppost uppe till höger.

Steg 2: Ändra händelsebehörigheter

Välj vilka händelser som visas i din kalender genom att ändra inställningarna.
  1. Öppna appen Google Kalender Kalender på Android-enheten.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar uppe till vänster.
  3. Tryck på Allmänt följt av Lägg till inbjudningar följt av Lägg till inbjudningar i min kalender.
  4. Välj Endast om avsändaren är känd.
    • Lägger till en inbjudan i din kalender endast om avsändaren finns i dina kontakter eller om du har interagerat med den tidigare.
      • Det här alternativet avslöjar kanske för avsändare att de inte finns med i dina kontakter.

Läs mer om att hantera nya inbjudningar.

Steg 3: Granska kalenderåtkomst

Det går att ta bort behörigheter för alla appar som du inte vill ändrar i kalendern.

Viktigt! Stegen är kanske inte exakt samma på din telefon. Mer information finns i enhetens hjälpcenter. Läs mer om att ändra appbehörigheter på en Android-telefon.

1. Öppna Inställningar på Android-enheten.
  2. Tryck på Integritet följt av Behörighetshantering följt av Kalender.
  3. Aktivera eller inaktivera kalenderåtkomst för en app genom att trycka på den.

Tips! Om du tar bort åtkomstbehörighet till kalenderdata för en app raderas inte händelser som redan finns i kalendern. Läs om att radera en händelse.

Läs mer om att blockera skräppost i Android.