Anmäla olämpliga kalenderinbjudningar och händelser

Anmäl en misstänkt inbjudan eller händelse i din kalender som skräppost.

Steg 1: Anmäl händelsen som skräppost

Viktigt!

• Om du vill anmäla en händelse som skräppost måste den skickas i Google Kalender. Kalenderhändelser skapade av en annan leverantör, app eller tjänst går inte att anmäla som skräppost.
  • När du anmäler en händelse tas den bort från din kalender. Om händelsen återkommer tas alla händelser i serien bort.
  1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på händelsen som du vill anmäla.
  3. Klicka på Fler åtgärder följt av Anmäl som skräppost uppe till höger.

Steg 2: Ändra händelsebehörigheter

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt av Inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på Händelseinställningar följt av Lägg till inbjudningar i min kalender på fliken Allmänt.
  4. Välj Endast om avsändaren är känd.
    • Lägger till en inbjudan i din kalender endast om avsändaren finns i dina kontakter eller om du har interagerat med den tidigare.
      • Det här alternativet avslöjar kanske för avsändare att de inte finns med i dina kontakter.

Läs mer om att hantera nya inbjudningar.