Ongepaste agenda-uitnodigingen en -afspraken melden

Als je een verdachte uitnodiging of afspraak in je agenda tegenkomt, kun je deze melden als spam.

Stap 1: Meld de afspraak als spam

Belangrijk:

• Als je een afspraak wilt melden als spam, moet deze via Google Agenda zijn gestuurd. Je kunt agenda-afspraken die zijn gemaakt door een andere provider, app of service niet melden als spam.
  • Als je een afspraak meldt, wordt deze verwijderd uit je agenda. Als het een herhalende afspraak is, worden alle afspraken in de reeks verwijderd.
  1. Open de Google Agenda-app Agenda op je iPhone of iPad.
  2. Tik op de afspraak die je wilt melden.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Melden als spam.
  4. Tik op Melden om te bevestigen.

Stap 2: Wijzig de rechten voor afspraken

Als je wilt kiezen welke afspraken in je agenda worden getoond, wijzig je de instellingen.
  1. Open de Google Agenda-app Agenda op je iPhone of iPad.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen .
  3. Tik op Algemeen en dan Uitnodigingen toevoegen en dan Uitnodigingen toevoegen aan mijn agenda.
  4. Selecteer Alleen als de afzender bekend is.
    • De afspraak wordt dan alleen toegevoegd aan je agenda als de afzender in je contacten staat, bij je organisatie hoort of als je eerder interactie met deze persoon hebt gehad.
      • Afzenders kunnen er hierdoor achterkomen dat ze niet in je contacten staan.

Meer informatie over hoe je nieuwe uitnodigingen beheert