Ongepaste agenda-uitnodigingen en -afspraken melden

Als je een verdachte uitnodiging of afspraak in je agenda tegenkomt, kun je deze melden als spam.

Stap 1: Meld de afspraak als spam

Belangrijk: Als je een afspraak meldt, wordt deze verwijderd uit je agenda. Als het een herhalende afspraak is, worden alle afspraken in de reeks verwijderd.
  1. Open de Google Agenda-app Agenda op je Android-apparaat.
  2. Tik op de afspraak die je wilt melden.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Melden als spam.

Stap 2: Wijzig de rechten voor afspraken

Als je wilt kiezen welke afspraken in je agenda worden getoond, wijzig je de instellingen.
  1. Open de Google Agenda-app Agenda op je Android-apparaat.
  2. Tik linksboven op Menu Menu en dan Instellingen .
  3. Tik op Algemeen en dan Uitnodigingen toevoegen en dan Uitnodigingen toevoegen aan mijn agenda.
  4. Selecteer Alleen als de afzender bekend is.
    • De afspraak wordt dan alleen toegevoegd aan je agenda als de afzender in je contacten staat, bij je organisatie hoort of als je eerder interactie met deze persoon hebt gehad.
      • Afzenders kunnen er hierdoor achterkomen dat ze niet in je contacten staan.

Meer informatie over hoe je nieuwe uitnodigingen beheert

Stap 3: Controleer de toegang tot agenda's

Je kunt de rechten verwijderen van apps waarvan je niet wilt dat ze wijzigingen in je agenda aanbrengen.

Belangrijk: Deze stappen kunnen anders zijn op jouw telefoon. Ga naar het Helpcentrum van je apparaat voor meer informatie. Bekijk hoe je app-rechten wijzigt op je Android-telefoon.

1. Open Instellingen op je Android-apparaat.
  2. Tik op Privacy en dan Rechtenbeheer en dan Agenda.
  3. Tik op een app om agendatoegang aan of uit te zetten voor die app.

Tip: Als je de toegangsrechten van een app tot je agendagegevens verwijdert, worden de afspraken die al in je agenda staan, niet verwijderd. Bekijk hoe je een afspraak verwijdert.

Bekijk hoe je agendaspam blokkeert op Android-apparaten.