Ongepaste agenda-uitnodigingen en -afspraken melden

Als je een verdachte uitnodiging of afspraak in je agenda tegenkomt, kun je deze melden als spam.

Stap 1: Meld de afspraak als spam

Belangrijk:

• Als je een afspraak wilt melden als spam, moet deze via Google Agenda zijn gestuurd. Je kunt agenda-afspraken die zijn gemaakt door een andere provider, app of service niet melden als spam.
  • Als je een afspraak meldt, wordt deze verwijderd uit je agenda. Als het een herhalende afspraak is, worden alle afspraken in de reeks verwijderd.
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik op de afspraak die je wilt melden.
  3. Klik rechtsboven op Meer acties en dan Melden als spam.

Stap 2: Wijzig de rechten voor afspraken

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik op het tabblad Algemeen op Afspraakinstellingen en dan Uitnodigingen toevoegen aan mijn agenda.
  4. Selecteer Alleen als de afzender bekend is.
    • De afspraak wordt dan alleen toegevoegd aan je agenda als de afzender in je contacten staat, bij je organisatie hoort of als je eerder interactie met deze persoon hebt gehad.
      • Afzenders kunnen er hierdoor achterkomen dat ze niet in je contacten staan.

Bekijk hoe je nieuwe uitnodigingen beheert.