Problemen met ontbrekende Google Agenda-meldingen oplossen

Als je alle of een deel van de agendameldingen niet krijgt, probeer je deze tips om het probleem op te lossen.

Ontbrekende meldingen zoeken in Google Agenda

Zorgen dat bureaubladmeldingen aanstaan

Zo check je de instellingen voor Agenda-meldingen:

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik in de linkerzijbalk, onder Algemeen, op Instellingen voor meldingen.
  4. Klik op het dropdownmenu voor meldingen en check of bureaubladmeldingen aanstaan.

Bekijk hoe je bureaubladmeldingen voor Agenda aan- of uitzet.

Ontbrekende meldingen voor een specifieke afspraak zoeken

Voer de volgende stappen uit om te checken of een afspraak meldingen heeft:

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op de afspraak en dan Afspraak bewerken Bewerken.
  3. Check of er meldingen staan naast Meldingen .

Ga naar het Helpcentrum voor meer informatie.

Meldingen voor ontbrekende afspraken zoeken in een agenda

Voer de volgende stappen uit om te checken of de agenda afspraakmeldingen bevat:

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op Instellingen .
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Klik in de linkerzijbalk, onder Instellingen voor mijn agenda's, op de agenda.
  5. Check onder 'Meldingen voor afspraken' of 'Meldingen voor afspraken die de hele dag duren' of er meldingen zijn.

Bekijk hoe je de Agenda-instellingen wijzigt.

Problemen met ontbrekende meldingen oplossen in de browserinstellingen

Checken of Agenda rechten heeft om meldingen te tonen

In Chrome:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Menu en dan Instellingen.
  3. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Site-instellingen en dan Meldingen.
  4. Check of je calendar.google.com ziet onder Toestemming om meldingen te sturen.
  5. Doe het volgende als calendar.google.com hier niet staat:
    1. Klik onder 'Toestemming om meldingen te sturen' op Toevoegen.
    2. Vul calendar.google.com in.
    3. Klik op Toevoegen.

In andere browsers:

1. Ga naar de meldingsvoorkeuren van de browser.
  2. Check of calendar.google.com rechten heeft voor meldingen.
    • Als dit niet het geval is, voeg je de rechten toe.

Bekijk hoe je agendameldingen aanpast in de browserinstellingen.

Chrome-meldingen gebruiken

Belangrijk: Als je apparaat ChromeOS gebruikt, hoef je Chrome-meldingen niet aan te zetten.

1. Typ chrome://flags/#enable-system-notifications in de adresbalk.
  2. Druk op Enter.
  3. Selecteer Uitzetten in het dropdownmenu Systeemmeldingen aanzetten.
  4. Klik op Opnieuw starten.

De OS-instellingen checken

Checken of je browser rechten heeft om meldingen te tonen

De meeste besturingssystemen, zoals Mac OS en Windows, staan meldingen toe. Voer de volgende stappen uit om te checken of de browser toestemming heeft om meldingen te tonen:

1. Open de instellingen van het besturingssysteem of de systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Meldingen.
  3. Check of het besturingssysteem toestaat dat de browser meldingen toont.

Belangrijk: Google Agenda moet zijn geopend om meldingen te kunnen tonen.

Ontbrekende meldingen op volledig scherm zoeken in Windows 10

Meldingen kunnen op elkaar worden gestapeld in:

• Mac OS
  • Linux, gebaseerd op de bureaubladomgeving

Als meldingen op elkaar gestapeld zijn, wordt alleen de bovenste getoond.

In Windows 10 kun je in de volgende gevallen geen meldingen te zien krijgen:

• Je bent in de modus volledig scherm
  • Je deelt je scherm
  • Een game spelen

Zo zet je meldingen aan in deze situaties:

1. Open de Windows-instellingen.
  2. Selecteer Concentratiehulp.
  3. Check de status van de opties.
    • Voor opties die uitstaan, worden geen meldingen getoond.

Meldingen zoeken die verdwijnen bij geen interactie in Windows 10

Als er geen interactie is, kunnen in Windows 10 meldingen worden opgeslagen na een periode van inactiviteit. Je vindt de meldingen in het Actiecentrum.

Meldingen checken in het meldingencentrum van Mac OS

In Mac OS kunnen meldingen verborgen zijn op het scherm, maar kun je ze wel bekijken in het meldingencentrum. Als er geen meldingen in het meldingencentrum staan, moet je het meldingencentrum misschien opnieuw starten in Systeemvoorkeuren.

• Ga naar Apple Support voor meer informatie over het meldingencentrum.

Als het goed is, worden meldingen in het meldingencentrum nu getoond. Doe het volgende als je de meldingen nog steeds niet kunt vinden:

1. Open een terminal.
    • Ga naar Apple Support voor meer informatie over hoe je een terminal opent.
  2. Vul killall NotificationCenter in.

Ontbrekende meldingen voor een monitor of projector zoeken op een Mac

Standaard staat Mac OS niet toe dat er meldingen worden getoond als het scherm wordt gespiegeld of gedeeld. Voer de volgende stappen uit om ze wel toe te staan:

1. Open Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op Meldingen en focus.
  3. Selecteer onderaan Als het scherm wordt gespiegeld of gedeeld.

Meldingsgeluiden aan- of uitzetten

Google Agenda heeft browserrechten nodig om meldingsgeluiden af te spelen.

In Chrome

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Menu en dan Instellingen.
  3. Klik op Privacy en beveiliging en dan Site-instellingen.
  4. Klik in het gedeelte Content op Aanvullende contentinstellingen en dan Geluid.
  5. Als calendar.google.com niet onder 'Toestemming om geluid af te spelen' staat, klik je op Toevoegen.
  6. Vul calendar.google.com in.
  7. Klik op Toevoegen.

In andere browsers

1. Ga naar de voorkeuren voor geluid of autoplay van je browser.
  2. Geef rechten aan calendar.google.com.