Använd fokustid i Google Kalender

Minska distraktionerna när du arbetar genom att schemalägga en fokustidhändelse i Google Kalender.

När du schemalägger en fokustidhändelse kan du

• dölja chattaviseringar
  • avvisa möten automatiskt.

Läs mer om vem som kan använda fokustid

Du måste du ha ett jobb- eller skolkonto för att schemalägga en fokustidshändelse:

Redigera eller radera fokustid

Viktigt! Om du vill redigera eller radera en fokustidhändelse från din mobila enhet måste du först skapa händelsen på en dator.
  1. Öppna appen Google Kalender på Android-telefonen eller -surfplattan Kalender.
  2. Tryck på en fokustidhändelse.
    • Tips! Fokustidhändelser är märkta med hörlurar Hörlurar.
  3. Välj ett alternativ:
    • Så här redigerar du händelsen:
      1. Tryck på Redigera Redigera uppe till höger.
      2. Gör dina ändringar.
      3. Tryck på Spara.
    • Radera händelsen: Tryck på Fler alternativ Mer uppe till höger följt av Raderaföljt av Radera.

Läs mer om fokustid och Chat-aviseringar

• Det går endast att välja att ignorera Chat-aviseringar om:
    • Organisationen aktiverar Chat
    • Fokustidens intervall är mindre än 24 timmar
  • Första gången du använder fokustid är Stör ej för Chat-aviseringar aktiverat som standard.
  • Du kan stänga av Chat-aviseringar när du skapar eller redigerar fokustid.