Bruk fokustid i Google Kalender

Hvis du vil redusere mengden distraksjoner mens du jobber, kan du planlegge aktiviteter med fokustid i Google Kalender.

Når du planlegger en aktivitet med fokustid, kan du

• ignorere chatvarsler
  • avslå møter automatisk

Finn ut hvem som kan bruke fokustid

Du må ha en jobb- eller skolekonto for å planlegge aktiviteter med fokustid:

Planlegg fokustid

Viktig: Du kan bare opprette aktiviteter med fokustid fra dags- og ukesvisningen. Du må angi start- og sluttid for hver aktivitet.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på tidspunktet du vil planlegge fokustid for.
  3. Klikk på Fokustid øverst i aktiviteten.
  4. Velg når aktiviteten skal starte og slutte.
  5. Angi innstillinger for fokustid:
    • Fjern merkingen for «Ikke forstyrr» for å motta varsler om chatmeldinger.
    • Merk av i boksen ved siden av «Avslå møter automatisk» for å avslå møter automatisk under fokustid.
  6. Klikk på Save (Lagre).

Tips:

• Når du fjerner merkingen for Ikke forstyrr, blir dette standardinnstillingen for nye aktiviteter med fokustid.
  • Nye og eksisterende møter avvises som standard med fokustid. Du kan imidlertid oppdatere innstillingene for fokustid til «Bare avslå nye møter».

Rediger eller slett fokustid

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på aktiviteten med fokustid.
    • Aktiviteter med fokustid er merket med hodetelefoner Hodetelefoner.
  3. Velg et alternativ:
    • Slik redigerer du aktiviteten:
      1. Klikk på Rediger Endre.
      2. Utfør ønskede endringer.
      3. Klikk på Save (Lagre).
    • Slik sletter du aktiviteten: Klikk på Slett aktiviteten Slett påminnelsen.

Endre hvordan møter skal avvises på fokustid

1. Klikk på aktiviteten med fokustid.
  2. Klikk på Endre Endre.
  3. Under «Avslå møter automatisk» velger du blant disse alternativene:
    • Bare nye møteinvitasjoner
    • Nye og eksisterende møter
  4. Klikk på Save (Lagre).

Gjenta en aktivitet med fokustid

1. Klikk på aktiviteten med fokustid.
  2. Klikk på Rediger Endre.
  3. Ved siden av «Gjentas ikke» klikker du på nedoverpilen Pil ned.
  4. Velg hvor ofte du vil gjenta aktiviteten med fokustid.
  5. Klikk på Save (Lagre).

Endre personverninnstillinger for en aktivitet med fokustid

1. Klikk på aktiviteten med fokustid.
  2. Klikk på Rediger Endre.
  3. Under kalendernavnet klikker du på Standardsynlighet.
  4. Klikk på rullegardinpilen Pil ned ved siden av «Standardsynlighet».
  5. Velg Offentlig eller Privat.

Endre fargen på en aktivitet med fokustid

1. Klikk på aktiviteten med fokustid.
  2. Klikk på Rediger Endre.
  3. Klikk på Farge Aktivitetsfarge.
  4. Velg en farge.
  5. Klikk på Save (Lagre).

Tips: Fargevalget ditt lagres for fremtidige aktiviteter med fokustid.

Finn ut mer om fokustid og chatvarsler

• Du kan bare velge å ignorere chatvarsler dersom følgende skjer:
    • Organisasjonen din slår på Chat.
    • Fokustidsblokken er på mindre enn 24 timer.
  • «Ikke forstyrr» for chatvarsler er på som standard første gang du bruker fokustid.
  • Når du oppretter eller endrer fokustid, kan du slå av chatvarsler.