Tijd om te focussen gebruiken in Google Agenda

Als je niet wilt worden afgeleid terwijl je werkt, kun je in Google Agenda een afspraak voor tijd om te focussen plannen.

Als je een afspraak voor tijd om te focussen plant, kun je het volgende doen:

• Chatmeldingen uitzetten.
  • Vergaderingen automatisch weigeren.

Meer informatie over wie tijd om te focussen kan gebruiken

Je hebt een werk- of schoolaccount nodig om een afspraak voor tijd om te focussen te plannen:

Tijd om te focussen plannen

Belangrijk: Je kunt alleen afspraken voor tijd om te focussen maken vanuit dag- en weekweergaven. De afspraken moeten een specifieke begin- en eindtijd hebben.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik op de tijd waarop je tijd om te focussen wilt instellen.
  3. Klik bovenaan de afspraak op Tijd om te focussen.
  4. Selecteer wanneer de afspraak moet beginnen en eindigen.
  5. Stel je voorkeuren voor tijd om te focussen in:
    • Als je meldingen voor chatberichten wilt krijgen, deselecteer je het vakje naast Niet storen.
    • Als je vergaderingen automatisch wilt weigeren tijdens tijd om te focussen, vink je het vakje aan naast Vergaderingen automatisch weigeren.
  6. Klik op Opslaan.

Tips:

• Als je Niet storen deselecteert, wordt dit de standaardinstelling voor nieuwe afspraken voor tijd om te focussen.
  • Nieuwe en bestaande vergaderingen worden standaard geweigerd voor tijd om te focussen. Je kunt je instellingen voor tijd om te focussen wel updaten naar Alleen nieuwe vergaderingen weigeren.

Tijd om te focussen bewerken of verwijderen

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik op de afspraak voor tijd om te focussen.
    • Afspraken voor tijd om te focussen zijn gemarkeerd met een hoofdtelefoon Hoofdtelefoon.
  3. Selecteer een optie:
    • De afspraak bewerken:
      1. Klik op Bewerken Bewerken.
      2. Breng je bewerkingen aan.
      3. Klik op Opslaan.
    • Als je de afspraak wilt verwijderen, klik je op Afspraak verwijderen Herinnering verwijderen.

Wijzigen hoe vergaderingen worden geweigerd tijdens tijd om te focussen

1. Klik op de afspraak voor tijd om te focussen.
  2. Klik op Bewerken Bewerken.
  3. Selecteer een van de volgende opties onder Vergaderingen automatisch weigeren:
    • Alleen uitnodigingen voor nieuwe vergaderingen
    • Nieuwe en bestaande vergaderingen
  4. Klik op Opslaan.

Een afspraak voor tijd om te focussen herhalen

1. Klik op de afspraak voor tijd om te focussen.
  2. Klik op Bewerken Bewerken.
  3. Klik naast Niet herhaald op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  4. Selecteer hoe vaak je de afspraak voor tijd om te focussen wilt herhalen.
  5. Klik op Opslaan.

Privacyinstellingen wijzigen voor een afspraak voor tijd om te focussen

1. Klik op de afspraak voor tijd om te focussen.
  2. Klik op Bewerken Bewerken.
  3. Klik onder de naam van de agenda op Standaardzichtbaarheid.
  4. Klik naast Standaardzichtbaarheid op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
  5. Selecteer Openbaar of Privé.

De kleur van een afspraak voor tijd om te focussen wijzigen

1. Klik op de afspraak voor tijd om te focussen.
  2. Klik op Bewerken Bewerken.
  3. Klik op Kleur Afspraakkleur.
  4. Selecteer een kleur.
  5. Klik op Opslaan.

Tip: Je kleurselectie wordt opgeslagen voor toekomstige afspraken voor tijd om te focussen.

Meer informatie over tijd om te focussen en chatmeldingen

• Je kunt chatmeldingen alleen uitzetten als het volgende geldt:
    • Chat staat aan voor je organisatie.
    • Het tijdsblok voor tijd om te focussen is korter dan 24 uur.
  • De eerste keer dat je tijd om te focussen gebruikt, staat Niet storen standaard aan voor chatmeldingen.
  • Als je tijd om te focussen maakt of bewerkt, kun je chatmeldingen uitzetten.