Een afspraakplanning instellen

Voordat je begint

Een afspraakplanning maken

1. Open Google Agenda op een computer.
  2. Klik linksboven op Maken Toevoegen.
  3. Klik op Afspraakplanning.
  4. Geef een titel op.
    • De titel is zichtbaar voor iedereen die de link naar je boekingspagina heeft.
    • De titel verschijnt in je agenda voor planningen en boekingen.
  5. Stel de afspraakduur in.
    • Als je een aangepaste duur wilt instellen, klik je naast 30 minuten op de pijl-omlaag Dropdownmenu.
    • Afspraken moeten minstens 15 minuten duren.
  6. Stel de datum en tijd van je afspraken in.
    • Je kunt een eenmalige afspraak of een terugkerende planning instellen.
  7. Klik naast Planningsperiode op de pijl-omlaag Pijl-omlaag om in te stellen hoe ver van tevoren afspraken kunnen worden gemaakt.
    • Standaard kan iemand tussen 12 uur en 60 dagen van tevoren een afspraak met je maken.
  8. Klik op Volgende.
  9. Optioneel: Je kunt onder andere je foto wijzigen en instellen waar de vergadering plaatsvindt. Meer informatie over hoe je een afspraakplanning bewerkt
  10. Nadat je de afspraakplanning hebt bewerkt, klik je op Opslaan.

Tips:

• Als je een afspraakplanning wilt maken, kun je ook op een tijdstip in je agenda klikken waarop nog geen afspraak is gepland. Klik in het venster dat je ziet op Afspraakplanning en dan Een nieuwe afspraakplanning maken ofBeschikbaarheid toevoegen aan een bestaande planning.
  • Google Agenda voorkomt planningsconflicten. Als je in Google Agenda met Ja of Misschien reageert op een afspraak, wordt dat tijdvak niet als beschikbaar getoond op je boekingspagina.
  • Nieuwe afspraken verschijnen in je primaire agenda.

Je afspraakplanning bewerken

Je kunt bepaalde velden in je afspraakplanning bewerken.
Je foto en naam wijzigen
Je kunt wijzigen hoe je foto en naam op je boekingspagina worden getoond. Meer informatie over hoe je je boekingspagina voor afspraken aanpast
De afspraaklocatie instellen
Je kunt gasten laten weten waar een afspraak plaatsvindt.
  1. Volg stap 1 t/m 7 in Een afspraakplanning instellen of open een bestaande afspraakplanning.
  2. Klik rechtsonder op Volgende.
  3. Als je een locatie voor een vergadering wilt instellen, klik je onder Locatie en videovergadering op Een locatie kiezen Dropdownmenu.
  4. Kies een locatieoptie:
    • Google Meet-videovergadering
    • Persoonlijke vergadering
    • Telefoongesprek
    • Geen/wordt later opgegeven
  5. Klik rechtsonder op Opslaan om de afspraakplanning op te slaan.
Tip: Als je een service voor videogesprekken van derden wilt gebruiken, klik je op Geen/wordt later opgegeven. Nadat iemand een afspraak heeft gemaakt, bewerk je de afspraak om de gegevens van de videovergadering toe te voegen. We raden je aan een Google Workspace Marketplace-add-on te installeren.
Een beschrijving toevoegen
Je kunt meer informatie over je service of afspraak opgeven in de afspraakbeschrijving.
  1. Volg stap 1 t/m 7 in Een afspraakplanning instellen of open een bestaande afspraakplanning.
  2. Klik rechtsonder op Volgende.
  3. Geef onder Beschrijving informatie op over de service of afspraak.
  4. Klik rechtsonder op Opslaan om de afspraakplanning op te slaan.
Tip: Beschrijvingen worden getoond op je boekingspagina, in bevestigingsmails en in afspraakbeschrijvingen in Google Agenda.
Het boekingsformulier bewerken
Je kunt velden aan het boekingsformulier toevoegen die de deelnemers kunnen invullen.
Belangrijk: Mensen die afspraken bij je boeken, moeten hun naam en e-mailadres invullen in het boekingsformulier.

Zo voeg je een telefoonnummerveld toe:

1. Volg stap 1 t/m 7 in Een afspraakplanning instellen of open een bestaande afspraakplanning.
  2. Klik rechtsonder op Volgende.
  3. Klik op Boekingsformulier Pijl-omlaag en dan Een item toevoegen en dan Telefoonnummer Dropdownmenu en dan Telefoonnummer.
    • Optioneel: Als je een telefoonnummer wilt vereisen, vink je het vakje aan naast Vereist.
  4. Klik op Item toevoegen om het formulier op te slaan.
  5. Klik rechtsonder op Opslaan om de afspraakplanning op te slaan.

Zo voeg je een aangepast tekstveld toe:

1. Volg stap 1 t/m 7 in Een afspraakplanning instellen of open een bestaande afspraakplanning.
  2. Klik rechtsonder op Volgende.
  3. Klik op Boekingsformulier Pijl-omlaag en dan Een item toevoegen en dan Telefoonnummer Dropdownmenu en dan Aangepast item.
  4. Vul in het tekstvak de prompt in die de deelnemer moet beantwoorden.
    • Optioneel: Als je een antwoord wilt vereisen, vink je het vakje aan naast Vereist.
  5. Klik op Item toevoegen om het formulier op te slaan.
  6. Klik rechtsonder op Opslaan om de afspraakplanning op te slaan.
Tip: Je kunt maar één aangepast tekstveld toevoegen.
Herinneringsmails bewerken

Zo stel je in hoever van tevoren je e-mailherinneringen wilt sturen:

1. Volg stap 1 t/m 7 in Een afspraakplanning instellen of open een bestaande afspraakplanning.
  2. Klik rechtsonder op Volgende.
  3. Klik op Afspraakbevestigingen en -herinneringen vastleggen Pijl-omlaag.
  4. Klik onder E-mailherinnering op de pijl-omlaag Dropdownmenu.
  5. Kies wanneer je wilt dat de deelnemer een e-mailherinnering krijgt.
  6. Klik op Klaar om de herinneringstijd op te slaan.
  7. Klik rechtsonder op Opslaan om de afspraakplanning op te slaan.
Tip: Je kunt een onbeperkt aantal herinneringen instellen. Je kunt de tekst in de herinneringsmails niet bewerken.

Als je vóór de afspraak geen e-mailherinnering naar de deelnemer wilt sturen:

1. Volg stap 1 t/m 7 in Een afspraakplanning instellen of open een bestaande afspraakplanning.
  2. Klik rechtsonder op Volgende.
  3. Klik op Afspraakbevestigingen en -herinneringen vastleggen Pijl-omlaag.
  4. Vink het vakje naast E-mailherinnering uit.

Hoe je afspraakplanning wordt gesynchroniseerd met je agenda

Je afspraakplanning wordt automatisch gesynchroniseerd met Google Agenda.
  • Je afspraakplanning en geboekte afspraken worden automatisch in je agenda getoond.
  • Planningsconflicten voor afspraken waarop je met Ja of Misschien hebt gereageerd, worden standaard voorkomen.
  • De beschikbaarheid op je boekingspagina wordt automatisch geüpdatet om conflicten met andere afspraken in je primaire agenda te voorkomen.

Hoe de zichtbaarheid van de afspraakplanning werkt

• Als je je agenda met anderen deelt, kunnen ze je afspraakplanning niet bekijken.
  • Iedereen met de link naar je boekingspagina kan zien op welke tijden je beschikbaar bent.
  • Als je je boekingspagina deelt, maar niet je agenda, kunnen anderen geen afspraken in je agenda bekijken.